به گزارش ایرنا، داریوش اسدیزاد روز چهارشنبه در نشست بررسی و بازنگری طرحهای هادی روستاهای استان در استانداری با اشاره به اهداف طرح هادی روستایی گفت: این طرحها با هدف ساماندهی و اصلاح بافت روستا، پیشبینی توسعه آینده، بهبود زیرساختها، تعیین ضوابط ساختوساز و ایجاد بستر مناسب برای رونق معیشت و سرمایهگذاری تدوین میشود و باید بهعنوان نقشه راه توسعه پایدار روستایی لحاظ گردد.
وی با بیان اینکه طرح هادی نقش مهمی در ارتقای کیفیت زندگی و خدمات عمومی در روستاها دارد، افزود: توسعه طرحها بدون درنظر گرفتن معیارهای فنی، جمعیتی و اقتصادی، نهتنها موجب تخریب منابع طبیعی میشود بلکه آینده توسعه روستاها را نیز با چالش مواجه میکند.
اسدیزاد در ادامه اراضی کشاورزی و منابع ملی حاشیه روستاها را سرمایهای بیننسلی دانست و تأکید کرد: مسوولیت حفظ این منابع بر عهده دهیاران، بخشداران و نهادهایی نظیر جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن و راه و شهرسازی است و نباید اجازه دهند منافع فردی، آینده روستا را به خطر اندازد.
وی گفت: افزایش محدوده طرح هادی تنها در صورتی قابل قبول است که مستند به مطالعات کارشناسی، پیشبینی جمعیت، ظرفیت اقتصادی روستا و دیگر شاخصهای فنی و قانونی باشد. صرف ارائه درخواستهای محلی به دهیاریها و بخشداریها نمیتواند مبنای تصمیمگیری قرار گیرد.
مدیرکل دفتر فنی استانداری کرمانشاه همچنین با تأکید بر ضرورت حمایت از طرحهای معیشتمحور روستایی، استفاده از ظرفیت طرح هادی در جهت تأمین زمین و مسکن ارزان برای اقشار کمدرآمد را مورد تأکید قرار داد.
گفتنی است در این نشست، بازنگری طرح هادی تعدادی از روستاهای استان بررسی و درباره آن تصمیمگیری شد.
به گزارش ایرنا، هدف این طرح ساماندهی و اصلاح بافت موجود روستا است و طرح میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکرد های مختلف مانند مسکونی، تجاری، کشاورزی، تاسیسات، تجهیزات و نیازمندی های عمومی و حفظ زمین های کشاورزی را تعیین میکند.
بر اساس آخرین نتایج سرشماری نفوس و مسکن(سال ۱۳۹۵) جمعیت روستایی استان کرمانشاه ۴۷۸ هزار و ۴۴۴ نفر اعلام شده و در این استان مرزی ۱۴ شهرستان، ۳۴ بخش و ۸۷ دهستان وجود دارد.
در استان کرمانشاه ۲ هزار و ۵۹۰ روستا دارای سکنه وجود دارد که یک هزار و ۷۰۹ روستا آن بالای ۲۰خانوار و ۵۳۳ روستا نیز خالی از سکنه است.
هم اکنون یک هزار و ۷۹۰ دهیاری در استان کرمانشاه فعال است.