مرکز ارزیابی کیفیت دانشگاه تهران احیا می‌شود

مرکز ارزیابی کیفیت دانشگاه تهران احیا می‌شود
 تهران- ایرنا- سرپرست دانشگاه تهران گفت: به زودی مرکز ارزیابی کیفیت دانشگاه تهران مجدداً فعال خواهد شد تا فعالیت و حرکت کل دانشگاه را ارزیابی کند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از دانشگاه تهران، نشست شورای دانشگاه با حضور اعضای هیأت‌رئیسه و رؤسای واحدهای دانشگاه در سالن امیرکبیر دانشگاه برگزار شد.

محمدحسین امید در این جلسه، تجدیدنظر اساسی در نحوه ارزیابی فعالیت دانشگاه را ضروری دانست و اعلام کرد که به زودی مرکز ارزیابی کیفیت دانشگاه تهران مجدداً زیر نظر مستقیم رئیس دانشگاه فعالیت خواهد کرد تا بتواند همه بخش‌ها را ارزیابی کند.

وی با اشاره به اینکه بحث ارزیابی کیفیت در دانشگاه تهران، تا کنون صرفاً در بخشی از حوزه آموزش انجام می‌شده است، اعلام کرد: متأسفانه ارزیابی جدی در خصوص فعالیت سایر بخش‌های دانشگاه نداریم و این یک نقطه‌ضعف بزرگ است. دانشگاه فقط حوزه آموزش نیست و به طور جدی باید فعالیت سایر بخش‌ها، حتی معاونت‌های دانشگاه نیز ارزیابی شود تا برای آینده بهتر بتوانیم برنامه‌ریزی کنیم.

سرپرست دانشگاه تهران ادامه داد: سیاست ما در دو حوزه، کاملاً انقباضی خواهد بود؛ حوزه توسعه کمی و عمرانی و حوزه توسعه بی‌رویه آموزش در رشته‌هایی که به صورت غیر کارشناسی و بدون ارزیابی نیازهای جامعه و دانشگاه طی سال‌ها ایجاد شده‌اند. البته این به معنای آن نیست که رشته‌های جدید نداریم، بلکه رشته‌های جدید باید بر اساس اولویت‌های نیاز جامعه و دانشگاه راه‌اندازی شوند.

وی با اشاره به آمار دانشجویان در کل کشور و دانشگاه تهران گفت: زمانی در دانشگاه توازن امکانات و دانشجو برقرار بود، اما در طی سال‌ها مرتباً دانشجو جذب کرده‌ایم و اکنون نزدیک به ۵۰ هزار دانشجو داریم در حالی که امکانات موجود برای حدود ۳۰ هزار نفر است؛ بنابراین در مضیقه‌های مختلف افتاده‌ایم. مشکل خوابگاه، مشکل آزمایشگاه و امکانات کمک‌آموزشی و حتی آموزشی، سلف‌سرویس، تجهیزات اینترنت و امکانات فناوری اطلاعات و مانند آن که کیفیت آموزش را هم تقلیل می‌دهد.

امید خاطرنشان کرد: بنابراین باید این توازن را برقرار کنیم و نخستین گام این است که به جای توسعه کمی و ساخت ساختمان و تأسیس رشته‌های آموزشی بدون کارشناسی، به سمت ارتقای امکانات، تجهیزات و بهسازی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها برویم. به نظر می‌رسد با این هدف‌گذاری، دانشگاه بتواند مسیر و نوع حرکت خود را اصلاح کند و فعالیت اثربخش‌تری داشته باشد.

سرپرست دانشگاه تهران هم‌چنین تأکید کرد: در دوره جدید، سه حوزه آب، انرژی و هوش مصنوعی، سرفصل اصلی فعالیت خواهند بود که علاوه بر مسائل جاری بر آنها تمرکز خواهیم داشت. از این سه موضوع، دو مورد بحران امروز کشور و یکی آینده توسعه کشور است و با همه توان تلاش خواهیم کرد آنها را به طور جدی پیگیری کنیم.

وی در خصوص فعالیت شورای دانشگاه گفت: شورای دانشگاه یکی از ارکان اصلی دانشگاه است و باید فعالیت جدی‌تری داشته باشد. هم‌اکنون حدود ۸۰ نفر عضو در جلسه هستند که مسئولین و مدیران اصلی دانشگاه هستند و نظرات بسیار خوبی دارند؛ اما فرصت استفاده از آنها در جلسات نیست. بنابراین باید این نظرات را در جمع‌های محدودتر ارائه کرد و گزارش آن را به شورای دانشگاه ارائه کرد و راهکار آن فعال‌کردن کمیسیون‌هایی ذیل شوراست و یا کارگروه‌هایی که بتوانند در هر حوزه نظرات را جمع‌بندی و ارزیابی کنند.

امید در پایان با اشاره به شرایط سخت کشور در بحران آب و برق و ضرورت استفاده بهینه و صرفه‌جویی، گفت: دانشگاه سال‌ها در این خصوص به دولتمردان هشدار داد و توجه نشد؛ ولی اکنون همه وظیفه داریم به دولت کمک کنیم. یک راه کمک فکری و مشورتی به دولت است و یک راه، صرفه‌جویی جدی در بخش‌های مختلف دانشگاه؛ بنابراین از همه همکاران می‌خواهم که حداکثر صرفه‌جویی در مصرف را در دستور کار قرار دهند و در هر واحد نظارت جدی داخلی باشد تا شاید بتوان از این بحران عبور کرد.

در جلسه شورای دانشگاه تهران، علی نمکی، رئیس سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری دانشگاه، گزارشی از فعالیت‌های این سازمان ارائه داد و محمود کمره‌ای، معاون آموزشی نیز مباحثی در خصوص نحوه جذب دانشجویان و محدود کردن ورودی دانشگاه، تفکر سیستمی و تغییر رشته‌ها و بهبود کیفیت آموزش، ضرورت استمرار تولید علم و عدم غلبه درآمد بر مسئولیت آموزش، دوره بیست و یکم هیأت ممیزه و نحوه انتخاب اعضای حقیقی آن ارائه کرد.

همچنین از اعضای شورا، جعفریان، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد؛ رضایان، معاون دانشجویی دانشگاه؛ صدیق، رئیس دانشکده فنی فومن؛ عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان؛ محمدی، رئیس دانشکدگان فارابی؛ دکتر لطفی، رئیس دانشکده ابوریحان؛ یداللهی فارسی، رئیس دانشکده کارآفرینی؛ غفاری، رئیس دانشکده علوم اجتماعی؛ روشندل، رئیس دانشکدگان مدیریت؛ راعی، رئیس دانشکده حسابداری و امور مالی؛ امیری، رئیس دانشکده حکمرانی؛ صنایع‌پسند، رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر و مهرآرا، رئیس دانشکده اقتصاد به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها