محمد خیاطی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: با هدف تقویت منابع بیمهای و حمایت گستردهتر از کارگران حوزه ساخت و ساز، نحوه محاسبه و وصول حق بیمه سهم کارفرمایی کارگران ساختمانی از ابتدای سال ۱۴۰۴ تغییر کرده است.
وی افزود: بر این اساس، در بازه زمانی سوم آبان ۱۴۰۲ تا پایان سال ۱۴۰۳، میزان حق بیمه سهم کارفرمایی معادل ۲۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانههای ساخت، توسعه، افزایش تراکم، تخریب، نوسازی و تعمیرات اساسی تعیین شده بود که این نرخ از ابتدای ۱۴۰۴ به ۲۷.۵ درصد افزایش یافته است.
مدیرکل تامین اجتماعی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در پروژههایی که دارای مجوز دهیاریها در محدودههای روستایی هستند، سهم مالک از مجموع عوارض در دوره زمانی مذکور ۱۰ درصد بوده که از ابتدای سال ۱۴۰۴ به ۱۲.۵ درصد افزایش یافته و همچنین در پروژههای خارج از محدوده روستا، مبنای محاسبه نزدیکترین شهر یا روستا در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در مورد طرحهای ملی حمایتی ساخت مسکن که با معرفی وزارت راه و شهرسازی اجرا میشوند نیز، سهم کارفرما از حق بیمه از سوم آبان ۱۴۰۲ تا پایان ۱۴۰۳، معادل ۱۵ درصد و از ابتدای سالجاری ۱۷.۵ درصد تعیین شده است.
خیاطی تاکید کرد: شهرداریها و دهیاریهای سراسر کشور موظف هستند اطلاعات مربوط به صدور پروانههای ساختمانی را بهصورت الکترونیکی و برخط به سازمان تأمین اجتماعی ارسال کنند.
وی بیان کرد: این تغییرات با هدف تقویت منابع بیمهای، افزایش پوشش بیمهای و ارتقای سطح حمایت از کارگران حوزه ساختوساز اجرایی شده است.
به گزارش ایرنا، ۸۲۷ هزار نفر از جمعیت سیستان و بلوچستان زیر پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند که از این تعداد، ۵۸ هزار نفر مستمریبگیر و ۲۳۵ هزار نفر را بیمهشدگان اصلی تشکیل میدهند.
سیستان و بلوچستان با احتساب به مرزهای آبی به عنوان پهناورترین و از لحاظ مرزهای خشکی بهعنوان دومین استان پهناور کشور بیش از سه میلیون و ۳۷۵ هزار نفر جمعیت در ۲۶ شهرستان دارد.