به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، رویترز افزود: مکرون به سمت به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی گرایش دارد اما کارشناسان و دیپلمات ها می گویند این اقدام ممکن است نابهنگام و ناموثر در فشار بر (رژیم) اسرائیل برای حرکت به سمت توافق صلح با فلسطینی ها باشد.
آنها می گویند این اقدام مکرون می تواند باعث تعمیق اختلافات غرب نه تنها در بین اتحادیه اروپا- که اکنون نیز دچار تفرقه است- بلکه در رابطه با آمریکا به عنوان متحد پروپاقرص (رژیم) اسرائیل شود و ضروری است که به رسمیت شناختن کشور فلسطین اگر چیزی فراتر از اقدامی نمادین باشد، با اقدامات دیگری مانند تحریم و محدودیت های تجاری همراه شود.
به نوشته رویترز، مقام های فرانسوی در حال ارزیابی این اقدام در آستانه کنفرانس سازمان ملل هستند که به میزبانی مشترک فرانسه و عربستان سعودی در روزهای ۱۷ تا ۲۰ ژوئن (۳۰-۲۷ خرداد) برگزار می شود. در این کنفرانس قرار است پارامترهای نقشه راه تشکیل کشور مستقل فلسطینی و تضمین امنیت (رژیم) اسرائیل تعیین شود.
این خبرگزاری افزود: اگر مکرون در تصمیم خود قاطع باشد، فرانسه -که بزرگترین جمعیت مسلمانان و یهودیان را در خود جای داده است- اولین کشور بانفوذ غربی خواهد بود که کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت می شناسد. این اقدام فرانسه به حرکت کشورهای کوچکتر دیگری که به طور کلی بیشتر منتقد (رژیم) اسرائیل بوده اند، شتاب بیشتری در این مسیر می دهد.
اسپن بارت اید (Espen Barth Eide) وزیر امور خارجه نروژ به رویترز گفت: اگر فرانسه در مسیر به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی حرکت کند، چندین کشور (اروپایی) نیز به دنبال آن خواهند رفت.
موضع مکرون در بحبوحه تهاجم شدید رژیم اسرائیل به غزه و تشدید خشونت توسط شهرک نشینان صهیونیستی در کرانه باختری تغییر کرده است و احساس فوریت فزاینده ای در پاریس ایجاد شده تا قبل از این که ایده راه حل دو دولتی برای همیشه نابود شود، در این زمینه اقدام کند.
آن کلر لژاندر (Anne-Claire Legendre) مشاور مکرون در امور خاورمیانه ۲۳ مه (۲ خرداد) در نشستی در نیویورک گفت: ما باید از حرف به عمل عبور کنیم. در مواجهه با حقایق، چشم انداز تشکیل کشور فلسطین باید حفظ شود. اقداماتی غیرقابل برگشت و ملموس ضروری است.
دیپلماتها هشدار میدهند، در حالی که مکرون اکنون حامی به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی است، وی هنوز تصمیم نهایی را اتخاذ نکرده است و همه چیز - از جمله توافق آتشبس بالقوه غزه – ممکن است قبل از اواسط ماه ژوئن (خرداد) تغییر کند.
با این حال، دیپلمات های فرانسوی در تلاش هستند تا اطمینان حاصل کنند که بهترین شرایط برای تصمیم گیری مکرون فراهم است. چنین شرایطی از جمله شامل ارزیابی کامل اصلاحات تشکیلات خودگردان فلسطین، خلع سلاح حماس یا بازسازی غزه در کنفرانس سازمان ملل است.
لابی صهیونیستی
رویترز افزود، مقام های صهیونیستی ماه هاست که برای جلوگیری از آنچه «بمب هسته ای» در روابط دوجانبه با فرانسه توصیف کرده اند، تلاش می کنند.
به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک کشور مستقل از سوی فرانسه به عنوان نزدیک ترین متحد رژیم اسرائیل و عضو گروه هفت، مطمئنا خشم بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم را بر خواهد انگیخت.
انگلیس و کانادا در ماه جاری میلادی با اعلام این که اقدامات قاطعانه ای را علیه رژیم صهیونیستی بکار خواهند بست و متعهد هستند فلسطین را به رسمیت بشناسند به فرانسه ملحق شدند اما نتانیاهو با محکومیت این اقدام، سران این کشورها را به یهودستیزی متهم کرد.
به گفته دو منبع آگاه، رژیم اسرائیل درباره کاهش همکاری در به اشتراک گذاشتن اطلاعات به فرانسه هشدار داده و گفته که طرح های پاریس در منطقه را پیچیده خواهد کرد.
مقامات فرانسوی گفته اند که تحت تأثیر انتقادها یا فشار رژیم اسرائیل برای صرف نظر کردن از این تصمیم خود قرار نخواهند گرفت.
یک مقام ارشد فرانسوی گفت: اگر لحظهای در تاریخ وجود داشته باشد که کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد، حتی اگر فقط نمادین باشد، من میگویم که احتمالاً آن لحظه فرا رسیده است.