به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای ال اکونومیستا، دولت آمریکا شامگاه ۲۷ مه (ششم خرداد) از پایان مهلت اجرای مجوز مرتبط به فعالیت شرکت نفتی شورون در ونزوئلا موسوم به «مجوز عمومی ۴۱» خبر داد.
پایان اعتبار مجوز فعالیت شورون را پیشتر نیز «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا تایید و اعلام کرده بود که به این ترتیب، همکاری نفتی این شرکت در ونزوئلا با عدم قطعیت مواجه میشود.
بر اساس اعلام منابع آگاه، مجوز جدید دولت آمریکا برای حفظ حداقل فعالیت شورون در ونزوئلا بدون برخورداری از مجوز تولید و صادرات نفت است که عملیات آن را به فعالیتهای ضروری تعمیر و نگهداری محدود ساخته و از هرگونه سرمایهگذاریهای جدید و صادرات نفت خام ونزوئلا از سوی آن ممانعت به عمل میآورد.
در بحبوحه سیاست سختگیرانه و یکجانبه «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا در برابر این کشور آمریکای جنوبی، شورون و چندین شرکت نفتی اروپایی در هفتههای اخیر با مقامهای واشنگتن برای کسب مجوزهایی که به آنها اجازه میدهد سهام و داراییهای خود در ونزوئلا را حفظ کنند، مذاکره کرده بودند.
هنوز مشخص نیست که آیا دستورالعملهای شورون به سایر شرکای خارجی شرکت ملی نفت ونزوئلا نیز تعمیم خواهد یافت یا خیر.
مجوز شورون برای فعالیت در ونزوئلا در حالی به پایان رسید که «ریچارد گرنل» نماینده ویژه رئیسجمهوری آمریکا در امور ونزوئلا هفته گذشته اعلام کرد که این مهلت ۶۰ روز تمدید خواهد شد.
ترامپ چند هفته پس از بازگشت به کاخ سفید، پایان تمدید مجوز اعطا شده توسط «جو بایدن» همتای سلف خود را اعلام کرد و به این شرکت نفت آمریکایی تا سوم آوریل (۱۴ فروردین) فرصت دارد تا به فعالیتهای خود پایان دهد. سپس این مجوز را تا ۲۷ مه تمدید کرد.
«دیوسدادو کابِیو» معاون اول حزب حاکم متحد سوسیالیست ونزوئلا، توقف فعالیت شرکت نفت شورون را «مشکل ایالات متحده» دانست.
«نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا نیز پیشتر هشدار داد ونزوئلا به مسیر خود در بخش نفت ادامه خواهد داد و محصولات خود را تولید و به بازار بینالمللی عرضه خواهد کرد. کسی که ونزوئلا را ترک میکند ایالات متحده است. کسی که آنها به آن صدمه میزنند، شورون است.