تلاش الجولانی برای اخراج گروه‌های فلسطینی از سوریه

تلاش الجولانی برای اخراج گروه‌های فلسطینی از سوریه

 تهران - ایرنا - به دنبال تغییر سیاست احمد الشرع (الجولانی)»، رئیس حکومت موقت سوریه در قبال رآمریکا و رژیم صهیونیستی، چهره‌های مختلفی از گروه‌های فلسطینی در سوریه پس از فشار مقامات سوری، مجبور به ترک سوریه شده‌اند.

به گزارش روز شنبه خبرگزاری ایرنا به نقل از معاریو، منابعی نزدیک به گروه‌های فلسطینی در سوریه گزارش کردند که رهبران و چهره‌های ارشد سازمان‌های فلسطینی پس از آنکه مقامات جدید آنها را مورد آزار و اذیت قرار دادند و اموالشان را مصادره کردند، مجبور به ترک دمشق، پایتخت سوریه شده‌اند.

به گفته همین منابع، این اقدام سوری‌ها گامی مهم برای نشان‌دادن تغییر سیاست سوریه در قبال سازمان‌های فلسطینی در خاک خود می‌باشد.

بر اساس ادعای معاریو، گروه‌های فلسطینی حتی موافقت کرده‌اند که سلاح‌های خود را به نیروهای سوری تحویل دهند.

این اقدام که در پی دیدار «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا با رئیس حکومت موقت سوریه در عربستان سعودی، سوالاتی را در مورد تأثیر احتمالی آن بر توازن قدرت در منطقه و همچنین نزدیکی سوریه به ایالات متحده و غرب به طور کلی مطرح می‌کند.

یک منبع اسرائیلی در خصوص اقدام «احمد الشرع (الجولانی)» برای اخراج فلسطینیان گفت: الجولانی با این کار حسن نیت خود را نسبت به ما نشان می‌دهد و ما نیز متقابلاً پاسخ خواهیم داد.

در همین ارتباط، چند هفته پیش، وال استریت ژورنال گزارش داد که مذاکرات محرمانه بین رژیم صهیونیستی و سوریه با میانجیگری امارات متحده عربی به دستور ایالات متحده انجام شده است. این اقدام بخشی از تلاش گسترده‌تر الجولانی برای نزدیک شدن به دولت ترامپ است.

بر اساس این گزارش، علاوه بر اقدام الجولانی برای ارتباط با رژیم صهیونیستی، الجولانی اقدامات دیگری را نیز در تلاش برای جلب حمایت آمریکا انجام داده است.

دستگیری گروه‌های فلسطینی در سوریه در هفته‌های اخیر و ابراز تمایل به انعقاد قراردادهای نفتی و گازی با آمریکا، ضمن کاهش نفوذ اقتصادی روسیه و چین در سوریه، از جمله اقدامات مهم الجولانی برای نزدیک‌تر شدن به دولت ترامپ است.

بنا به گزارش‌ها، نیروهای حکومت موقت سوریه در ماه گذشته دو رهبر سازمان جهاد اسلامی فلسطین و همچنین رئیس جبهه مردمی برای آزادی فلسطین را در اوایل ماه جاری دستگیر کرده است.

در همین راستا، بر اساس گزارش یکی از رهبران یک گروه فلسطینی که دمشق را ترک کرده و از افشای هویت خود خودداری کرده است، همچنین توضیح داد که بیشتر رهبران گروه‌های فلسطینی از فعالیت در سوریه منع شده و دمشق را ترک کردند و به چندین کشور از جمله لبنان نقل مکان کردند.

طبق خبرهای رسیده، از جمله این افراد، «خالد جبرئیل»، فرزند بنیانگذار جبهه مردمی برای آزادی فلسطین، «خالد عبدالمجید»، دبیرکل جبهه مبارزه مردمی در سوریه و «زیاد الصغیر»، دبیرکل جنبش انتفاضه فتح را می‌توان نام برد.

علاوه بر این، نیروهای سوری به دفاتر برخی از نهادهای فلسطینی در این کشور حمله کرده و آنها را تعطیل کردند؛ اقدامی که از نظر تحلیلران به عنوان یک تغییر چشمگیر در سیاست سوریه توصیف شده است.

اواسط ماه جاری، رئیس جمهور آمریکا در عربستان سعودی با الجولانی دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار که با حضور «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی صورت گرفت، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه نیز از راه دور و به صورت وبینار شرکت داشت. این جلسه مجازی حدود سی دقیقه طول کشید. پس از این مکالمه، اردوغان اظهار داشت که تصمیم ترامپ برای لغو تحریم‌ها علیه سوریه از اهمیت تاریخی برخوردار است. بیانیه‌ای که به تغییر احتمالی سیاست آمریکا در قبال دمشق در دولت ترامپ اشاره دارد.

طبق گزارش‌ها ترامپ در این دیدار از الجولانی خواست که سوریه با عادی‌سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی به پیمان ابراهیم بپیوندد و همچنین فلسطینی‌های حاضر در این کشور را اخراج کند.

علاوه بر این، کمک به جلوگیری از بازگشت داعش به صحنه نبرد در سوریه و برعهده‌گرفتن مسئولیت بازداشتگاه‌های اعضای داعش در شمال شرقی این کشور از دیگر محورهای مهم گفت‌وگوی ترامپ با رئیس حکومت موقت سوریه بود.

روزنامه بریتانیایی تایمز طی دو هفته گذشته در خصوص روابط ترامپ و الجولانی نوشته بود که طرفین قبل از دیدار در عربستان سعودی، مذاکرات غیرمستقیمی داشته و طرحی ویژه برای گسترش روابط بین دو کشور ارائه داده‌ بودند.

بنا بر این گزارش، الجولانی به ترامپ پیشنهاد توافق ویژه‌ای برای بهره‌برداری از منابع نفتی سوریه، ساخت «برج ترامپ» در دمشق، طرحی برای گنجاندن سوریه در پیمان ابراهیم و ایجاد یک منطقه حائل غیرنظامی در جنوب غربی سوریه برای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی داده بود.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها