به گزارش روز جمعه ایرنا از سفارت ایران در مسکو، حجت الاسلام والمسلمین بخت آور در این مراسم گفت: شهادت شهید جمهور و شهدای خدمت در سالی که سال سختی برای جمهوری اسلامی رقم خورد، موجب انسجام ملی و حرکت در مسیر اهداف الهی شد و این انسجام حتی پس از شهادت شهدای مقاومت ادامه پیدا کرد و خدا را شاکریم که با عزت این سختیها را پشت سر گذاشتیم.
این پژوهشگر حوزه دین با بیان اینکه شیفتگی به خدمت از جمله صفات بارز شهید جمهور و شهدای خدمت بود، خاطرنشان کرد: شهدای خدمت مطابق با آیات قرآن در راه وظیفه خدمت به مردم به شهادت رسیدند و اگر کسی در حین انجام وظیفه مرگش فرا برسد، در محضر خداوند شهید حساب میشود. شهدای خدمت تجسم این جمله معروف شهید بهشتی «ما شیفته خدمتیم نه شیفته قدرت» بودند.
بختآور با اشاره به خاطراتی از آخرین سفر شهید رئیسی به مسکو و خستگیناپذیری و پایبندی شهید جمهور به موعود دیدار با مردم کرج، گفت: سفیر محترم کشورمان نقل میکردند که در آخرین سفر به رغم اصرار ما و روسها برای استراحت شهید رئیسی پس از ملاقاتهای متعدد با مقامات این کشور و فشردگی برنامهها، ایشان به دلیل اینکه به مردم کرج قول داده بودند صبح آنجا باشند، شبانه به سمت تهران حرکت کردند، بعدها وزیر همراه ایشان تعریف می کرد که آن شب ایشان پس از یک ساعت و نیم استراحت به کرج سفر کردند.
وی همچنین با اشاره به آشنایی و همکاری با شهید آلهاشم، یادآور شد: ایشان همواره بدون لحاظ تدابیر امنیتی با مردم در ارتباط مستمر و دائم بودند؛ پس از شهادت دو امام جمعه تبریز، ارتباط مردم تبریز با امام جمعه تقریبا با رعایت تدابیر امنیتی همراه بود، اما پس از انتصاب ایشان به امامت جمعه این تدابیر امنیتی کنار رفت و ایشان به سهولت با مردم ارتباط میگرفت، برای رفع حوایج مردم می کوشید و میز خدمت در نماز جمعه را ایشان بنیان گذاشت.
وی افزود: شهید آل هاشم حتی به دیدار کسانی میرفت که سالها بود از انقلاب بریده بودند و یا سابقه همراهی با انقلاب نداشتند؛ یادم هست که مستقیم به برگزیده المپیاد علمی جهان تماس گرفت تا او را برای دیداری دعوت کند، حال آنکه شخص مقابل باورش نمیشد که این امام جمعه تبریز و نماینده مقام معظم رهبری است که با او تماس گرفته است و همچنین در رقابتهای انتخابات برای مجلس خبرگان هر کجا برای تبلیغات میرفت، نام خودش را پس از اسامی رقبا معرفی میکرد.
بخت آور سادهزیستی را از دیگر سجایای اخلاقی شهید جمهور و شهدای خدمت خواند و با شرح خاطراتی از شهدای خدمت گفت: شهید رییسی و شهدای خدمت در بطن جامعه بودند و هر کجا لازم بود در میان مردم حضور مییافتند و خود را بالاتر از آنان نمیدیدند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مردمداری و قدرت جذب مردم بویژه نسل جدید از دیگر صفات اخلاقی شهید جمهور و شهدای خدمت است، یادآور شد: مردمی که این حد از تعامل و مشی را در مسئولان کشور میبینند، به انقلاب اسلامی علاقمند میشوند.
در غیاب سفیر ایران در مسکو که برای همراهی با معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، هیأتهایی از وزارت دادگستری، دیوان محاسبات و مجلس شورای اسلامی در سنپترزبورگ حضور دارد، این آیین با حضور احمدرضا فلاح معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه برگزار شد. سوگواری و مداحی از دیگر برنامه های نخستین مراسم سالگرد شهادت شهید جمهور و شهدای خدمت بود.
پیام جلالی به مناسبت نخستین سالگرد شهدای خدمت
پیش از این، کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه مطلبی به مناسبت نخستین سالگرد شهدای خدمت در شبکه ایکس به زبان روسی و فارسی منتشر کرد.
در این مطلب آمده است:صبر در راه حق و نجات / «عَوِّدْ نَفْسَکَ التصَّبر عَلَی الْمَکْرُوهِ» خودت را عادت بده که بتوانی در ناملایمات صبر پیشه کنی. «وَ نِعْمَ الْخُلُقُ التَّصَبُرُ فِی الْحَقِّ» و چه زیبا اخلاقیست صبر و پایداری در راه حق (امام علی (ع) شرح نامه ۳۱ نهج البلاغه)
سفیر ایران در روسیه در ادامه این مطلب نوشت: « به بیان مقام معظم رهبری شهید رئیسی، جدا صبور و اهل مدارا بود. یاد و نام سید شهیدان خدمت، آیت الله رئیسی در کتاب زرین خادمین به کشور عزیزمان ایران جاودانه خواهد ماند.»
آیتالله سیدابراهیم رئیسی هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و به همراه تمام همراهان، همزمان با شب ولادت علی ابن موسی الرضا (ع) به شهادت رسید.
حجتالاسلام سیدمحمدعلی آلهاشم نماینده ولیفقیه و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سیدمهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رئیسجمهور، امیر سرتیپ دوم خلبان سید طاهر مصطفوی، امیر سرتیپ دوم خلبان محسن دریانوش و سرهنگ دوم بهروز قدیمی از سرنشینان بالگرد حامل رئیسجمهور شهید بودند.