به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم جمعی از همرزمان شهدا، یادگاران دوران هشت سال دفاع مقدس و مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و فرمانده ناحیه مقاومت سپاه گیلانغرب حضور داشتند.
سردار بهروز خوشبخت مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای های دفاع مقدس استان کرمانشاه در این مراسم در سخنانی با بزرگداشت یاد شهدا گفت: خانواده شهید خدا کرمیان و همرزمان شهید، این ِالمان را در راستای تداوم راه شهدا و زنده نگه داشتن یاد شهدا ساختند و امروز ما وظیفه داریم در راستای اهداف مقدس شهدا حرکت کنیم.
وی اظهار کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ارزشهای دفاع مقدس و یاد و خاطره آن برای نسلهای آینده باقی بماند و به خوبی بازگو شود.
همچنین همرزمان شهید نیز در این فضای معنوی از خاطرات حضورشان در جبهه ها گفتند و یاد و خاطره شهدا و روزهای حماسه و ایثار را گرامی داشتند.
روایت روزهای جبهه توسط یادگاران و پیشکسوتان هشت سال دفاع مقدس، مرور عملیات های انجام شده در منطقه نفت شهر و گفتن از شهدا از دیگر برنامه های این مراسم معنوی بود.
ِالمان سردار خداکرمیان توسط خانواده شهید و همرزمانش با الهام از روح مقاومت و حماسه بعنوان نمادی از وفاداری، ایستادگی و عشق به میهن طراحی و نصب شده است.
سردار شهید خداکرمیان از فرماندهان جبهه های غرب کشور بود که در عملیات تاجیک به شهادت رسید و نامش در کنار ۳۷ شهید این عملیات جاودانه شد.
بازدید از محل دقیق شهادت رزمندگان نیز بخشی دیگر از این برنامه بود، این مراسم به همت نهادهای فرهنگی محلی و با محوریت و همکاری خانواده معظم شهدا برگزار شد.
سردار شهید خداکرمیان ۳۶ ماه در جبهه های جنگ با دشمن جنگید تا سرانجام عصر روز اول بهمن سال ۶۳ این فرمانده شجاع در جبهه گیلانغرب به فیض عظمای شهادت نایل آمد.
به گزارش ایرنا؛ گیلانغرب با ۲ هزار و ۵۸۵ کیلومتر مربع به عنوان دومین شهرستان بزرگ استان کرمانشاه افزون بر ۱۵ کیلومتر مرز با عراق دارد و این خطه به عنوان پایتخت ایل کلهر با ۳۲ طایفه نامگذاری شده است.
گیلانغرب در دوران جنگ تحمیلی حدود ۱۵۰ نوبت آماج حملات و بمباران هوایی دشمن قرار گرفت و نتیجه آن تخریب کامل شهر و ۳۰ روستای منطقه بود و این شهرستان به استعداد ۱۲ هزار رزمنده حدود ۷۵۰ شهید، بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ جانباز، ۱۳۳ آزاده تقدیم میهن کرده است.
نفت شهر از توابع بخش سومار در قصرشیرین در ۷۲ کیلومتری جنوب این شهرستان تا قبل از جنگ تحمیلی آوازه بلندی داشت چرا که یکی از مدرنترین مناطق غرب کشور با امکاناتی مانند فرودگاه، سینما، مدرسه و گازکشی بود.
سومار در جنگ تحمیلی به اشغال دشمن بعثی درآمد و با لطمات بسیار سنگین به مخروبه تبدیل شد.
منطقه مرزی نفت شهر دارای چاه های نفتی متعدد است که هم اکنون روزانه حدود هزار و ۷۰۰ بشکه آن از طریق تلمبه خانه با خط انتقال به پالایشگاه کرمانشاه منتقل میشود و با بهره برداری از میادین نفتی جدید به روزانه ۹ هزار بشکه افزایش خواهد یافت.
این منطقه همچنین دارای زمینهای کشاورزی بسیاری است که تا چند سال اخیر آلوده به مین و مواد منفجره بود ولی با تلاش نیروهای نظامی بیشتر آن پاکسازی شده است.
جمعیت نفت شهر قبل از جنگ تحمیلی به هفت هزار نفر میرسید و زبان مردم این شهر کرُدی است و از طوایف و تیره های کلهر ایوانی، کله پا، زوله، سنجابی، کرندی و باوند پور تشکیل شده اند.
بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین با ۱۳ روستا افزون بر ۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد.