به گزارش ایرنا به نقل اداره کل حفاظت محیط زیست استان، محسن کریمی روز جمعه با اعلام این خبر افزود: حفاظت از چشمهها، عرصههای طبیعی و جنگلی، انفال و حیات وحش در مناطق حفاظت شده و پارک های ملی از اهمیت بالایی برخوردار است و با هرگونه تجاوز به این منابع آبی ارزشمند و برداشت غیرمجاز و تصرف آنها، طبق قانون برخورد میشود.
وی گفت: این چشمه با استناد ماده ۱۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری، ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب، بند ۵ ماده ۲ دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه و در راستای اجرای دستور قضایی و مبنی بر رفع تصرف واعاده به وضع سابق با حضور عوامل یگانهای انتظامی دستگرد و حفاظت محیطزیست استان از دست متصرفان خارج و به دولت بازگردانده شد.
کریمی اظهار داشت: چشمه مذکور در اراضی ملی واقع شده و بیش از ۳۰ سال در تصرف صاحبان مستثنیات واقع در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد قرار داشت که با لولهگذاری به طول یک کیلومتر نسبت به انتقال آب به استخرها و برای آبیاری درختان استفاده میشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیای افزود: در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد ۴۸ دهنه چشمه وجود دارد که بیش از ۳۵ دهنه از این چشمهها به سبب خشکسالی های ممتد سنوات گذشته خشک شدهاند و حیات وحش منطقه با چالش آبی شدید روبرو شدند که در همین راستا آزاد سازی این چشمه با حجم آبدهی مناسبی که داراست می تواند کمک بسیار موثری برای تأمین آب شرب حیات وحش منطقه باشد.
وی گفت: از همه شهروندان و دغدغهمندان محیط زیست و منابع طبیعی درخواست کرد، در صورت مشاهده تخلفاتی مانند تصرف اراضی و برداشت غیرمجاز از چشمهها، شکار و صید غیر مجاز حیات وحش در استان و همچنین آلودگیهای زیست محیطی ایجاد شده ناشی از فعالیتهای خدماتی، تولیدی و صنعتی را با شماره ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا در اسرع وقت پیگیری شود.
به گزارش ایرنا، پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در سال ۱۳۴۹ به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع و در سال ۱۳۵۲ با تصویب شورای عالی حفاظت محیطزیست به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد.
۱۵ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری جز مناطق چهارگانه و شکار ممنوع زیر مدیریت حفاظت محیطزیست قرار دارد و علاوه بر آن ذخیرهگاه جهانی زیستکره تنگ صیاد سبزکوه با داشتن یک سوم مساحت استان نیز در استان واقع شده است.