به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره نامه وزیر خارجه ایران درباره تبعات ماجراجویی اسرائیل و امریکا و پاسخ دبیرکل سازمان ملل در این زمینه گفت: «همانطور که درخواست شده، این نامه به مجمع عمومی و شورای امنیت به اشتراک گذاشته خواهد شد.»
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: « بدیهی است که افزایش تنشهای لفظی درباره احتمال تشدید فعالیتهای نظامی باید برای همه نگرانکننده باشد.»
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نامهای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد و مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه برای حفاظت از تاسیسات و مواد هستهای تاکید کرد.
وزیر امور خارجه در این نامه ضمن هشدار نسبت به تبعات و پیامدهای هرگونه ماجراجویی از سوی رژیم صهیونیستی و سهیم بودن مسوولیت حقوقی دولت آمریکا در آن تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران طبق حقوق بینالملل، تمام اقدامات لازم را برای محافظت و دفاع از شهروندان، منافع و تأسیسات خود در برابر هرگونه اقدام تروریستی یا خرابکارانه انجام خواهد داد. ایران همانند گذشته قویاً نسبت به هرگونه ماجراجویی رژیم صهیونیستی اسرائیل هشدار میدهد و به هرگونه تهدید یا عمل متخلفانه توسط این رژیم، قاطعانه پاسخ خواهد داد.
عراقچی در این نامه تصریح کرده است: جمهوری اسلامی ایران طبق حقوق بینالملل، تمام اقدامات لازم را برای محافظت و دفاع از شهروندان، منافع و تأسیسات خود در برابر هرگونه اقدام تروریستی یا خرابکارانه انجام خواهد داد. ایران همانند گذشته قویاً نسبت به هرگونه ماجراجویی رژیم صهیونیستی اسرائیل هشدار میدهد و به هرگونه تهدید یا عمل متخلفانه توسط این رژیم، قاطعانه پاسخ خواهد داد. ما همچنین بر این باوریم که در صورت وقوع هرگونه حملهای علیه تأسیسات اتمی جمهوری اسلامی ایران از سوی رژیم صهیونیستی، دولت آمریکا نیز در آن سهیم بوده و مسوولیت حقوقی دارد. در همین راستا، در شرایط تداوم چنین تهدیداتی، جمهوری اسلامی ایران ناگزیر خواهد بود تا تدابیر ویژهای را برای حفاظت از تأسیسات و مواد هستهای خود اتخاذ نماید که جزئیات مربوطه، متعاقباً به اطلاع آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواهد رسید.
تاکنون چهار دور مذاکره غیر مستقیم میان ایران و آمریکا برگزار شده است و قرار است دور پنجم روز جمعه دوم خرداد در شهر رم ایتالیا برگزار شود.
دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف، گفتوگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفتوگوها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه و چهارمین دور روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۱۱ می ۲۰۲۵) در شهر مسقط، پایتخت عمان برگزار شدند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران چهارشنبه شب ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ تصریح کرد هیات مذاکرهکننده جمهوری اسلامی ایران در پیگیری حقوق و منافع عالیه ملت ایران برای بهرهمندی از انرژی هستهای صلحآمیز، به شمول غنیسازی، و رفع تحریمهای ظالمانه، مصمم و ثابتقدم بوده و از هیچ کوشش و ابتکاری در این زمینه فروگذار نمیکند.