به گزارش ایرنا، ولی داداشی روز پنجشنبه در جشنواره گل گاوزبان که در منطقه گردشگری گردنه حیران برگزار شد، این گونه جشنواره ها را موجب نشاط و رونق گردشگری دانست و افزود:حسن استفاده از ظرفیت های هر منطقه می تواند در توسعه و رونق اقتصادی گیلان موثر باشد.
وی افزود:طبیعت گردنه حیران در دنیا کم نظیر است و می توان با برنامه ریزی درست در بهره مندی از ظرفیت های این مسیر با حفظ منابع طبیعی گام برداشت.
نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سال های اخیر بعضی حوادث طبیعی باعث از بین رفتن بخشی از محصولات کشاورزی در مناطقی از شهرستان شده است که راه برون رفت و جلوگیری از خسارات بخش کشاورزی، فعالیت های ترویجی و استفاده از محصولات اصلاح شده در شهرستان آستارا است.
داداشی تصریح کرد: برگزاری جشنواره های بومی محلی برای تولیدات کشاورزی چون گل گاو زبان، چای، بهارنارنج و برنج نقش مهمی در توسعه و رونق اقتصادی مردم دارد.
وی تصریح کرد:ثبت عنوان ملی جشنواره گل گاوزبان در آستارا می تواند، سبب ایجاد توسعه اقتصادی، اشتغالزایی و حمایت از تولیدات داخلی و همچنین تاثیر بسیار زیادی در صنعت گردشگری منطقه شود.
وی ادامه داد: بلایای طبیعی موجب بروز ناملایمات کشاورزی و ایجاد خسارت به محصولات می شود؛لذا اعمال توسعه و بیمه کشاورزی باید جدی تر گرفته شود.
نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی گیاهان دارویی را فرصت طلایی آستارا برشمرد و افزود: ما باید از همه ظرفیتهای بومی خود در زمینه گردشگری و توسعه اقتصادی بهره بگیریم.
داداشی شهرستان آستارا را با توجه به رویش انواع متعدد گیاهان دارویی جزو مناطق مستعد برای توسعه کشت و فرآوری انواع گیاهان دارویی عنوان و اظهار کرد: تولید و فروش گیاهان دارویی میتواند نقش موثری در افزایش درآمد روستاییان داشته باشد.
به گزارش ایرنا، برداشت گیاه دارویی گل گاوزبان از اراضی روستاهای شهرستان مرزی آستارا از جمله حیران، آق مسجد، چملر، سیج، مشند و دگیرمانکشی بسته به شرایط آب و هوایی از نیمه اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اوایل خرداد ماه ادامه می یابد. کشاورزان آستارایی با خشک کردن این گیاه دارویی تر که به صورت خودرو میروید، گل گاو زبان خشک استحصال و با فروش آن به بازار و گردشگران داخلی و خارجی در مسیر جاده پرتردد و کوهستانی گردنه حیران شهرستان مرزی بندر آستارا در شمال غربی استان گیلان درآمد کسب میکنند.
مساحت سطح کشت گل گاوزبان در کشور، یک هزار و ۲۱۰ هکتار بوده که از این میزان ۹۳۷ هکتار آن در استان گیلان و بیش از ۶۰ هکتار آن در شهرستان آستارا کشت میشود که با تولید ۳۰ تن می تواند برای کشور ارز آوری داشته است.
شهرستان بندری آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربیترین نقطه گیلان در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت همجوار با استان اردبیل و جمهوری آذربایجان است؛ این شهرستان سه مرز دریایی، ریلی و بزرگراهی و فضای مناسبی برای تجارت در منطقه دارد.