حضور حداکثری؛ سیاست ایران در پنجمین دوره بازی‌های پاراآسیایی جوانان

حضور حداکثری؛ سیاست ایران در پنجمین دوره بازی‌های پاراآسیایی جوانان

 تهران- ایرنا- در فاصله ۲۰۰ روز مانده به آغاز پنجمین دوره بازی‌های پاراآسیایی جوانان که به میزبانی دوبی برگزار می‌شود، حضور حداکثری سیاست ایران در این دوره از بازی‌ها اعلام شد.

به گزارش عصر چهارشنبه ایرنا، سعید سلگی معاون ورزش قهرمانی کمیته ملی پارالمپیک با اشاره به این موضوع، گفت: براساس برنامه‌ریزی اولیه قرار بود این دوره از بازی‌ها در تاشکند ازبکستان برگزار شود، اما به دلیل عدم آمادگی این کشور، میزبانی به امارات واگذار شد و شهر دوبی به عنوان میزبان پنجمین دوره این بازی‌ها معرفی شد.

سلگی خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۰ رشته ورزشی از سوی میزبان جدید به عنوان رشته‌های حاضر اعلام شده که با رشته‌های اعلام شده از سوی ازبکستان تفاوت‌هایی دارد. برخی رشته‌ها حذف و برخی دیگر اضافه شده‌اند. در این خصوص می‌توان به افزوده شدن بوچیا، بسکتبال با ویلچر، پاراتیراندازی با کمان، تنیس‌روی‌میز و پارابدمینتون اشاره کرد. در خصوص پارامچ‌اندازی هم باید گفت که در اعلام اولیه حذف شده اما احتمال افزوده شدن مجدد آن وجود دارد. در نهایت رشته‌های این دوره تا این لحظه پارادو ومیدانی، پاراشنا، پاراوزنه‌برداری، پارابدمینتون، پاراتکواندو، پاراتیراندازی با کمان، پاراتنیس روی میز، بسکتبال با ویلچر، بوچیا و گلبال اعلام شده است.

وی با اشاره به آغاز اردوهای آماده‌سازی نفرات اعزامی، گفت: با توجه به سیاست‌های کمیته ملی پارالمپیک، اردوهای تیم‌های ملی از مهر ماه سال ۱۴۰۳ و بلافاصله پس از بازی‌های پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ آغاز شد. در برخی رشته‌ها حتی این اردوها همزمان با بازی‌های پارالمپیک پاریس برگزار شد. این موضوع، نشان دهنده نگاه ویژه ما به تیم‌های جوانان به عنوان پشتوانه اصلی تیم‌های ملی بزرگسالان است.

سلگی ادامه داد: هنوز بولتن رسمی مسابقات از سوی برگزار کننده ارسال نشده، اما در برنامه‌ریزی، در نظر داریم فهرست اولیه ورزشکاران اعزامی را تا نیمه مرداد نهایی کنیم. البته این لیست قطعی پس از مشخص شدن سهمیه‌ها و ظرفیت اعلامی از سوی برگزار کننده نهایی خواهد شد.

معاون ورزش قهرمانی با تاکید بر سیاست حضور حداکثری در این رویداد خاطر نشان کرد: در بازی‌های پاراآسیایی جوانان، رویکرد ما حضور حداکثری با تاکید بر نگاه کمی است؛ به این معنا که به جای تمرکز صرف بر نتایج و مدال، تمرکز اصلی بر افزایش تعداد ورزشکاران و پشتوانه‌سازی برای آینده تیم‌های ملی بزرگسالان است. البته تحقق این هدف به ظرفیت و تعداد سهمیه‌هایی که از سوی میزبان به ما اعلام می‌شود، بستگی دارد.

وی گفت: این سیاست در راستای راهبردهای کلان کمیته ملی پارالمپیک اتخاذ شده که نمونه آن تغییر رویکرد مناسبت‌هایی چون روز و هفته پارالمپیک به بستری برای استعدادیابی ورزشی است. سال گذشته نیز با برگزاری یک جشنواره بزرگ استعدادیابی، تعداد زیادی از ورزشکاران نوجوان و جوان شناسایی شدند. افزون بر این جشنواره، ورزشکاران مستعد شناسایی شده توسط هیات‌های استانی و نیز نفرات برتر مسابقات قهرمانی کشور و رقابت‌های باشگاهی به اردوهای تیم ملی جوانان دعوت شدند.

سلگی درباره شرایط سنی شرکت کنندگان گفت: بازه سنی شرکت کنندگان در این رویداد بسته به رشته ورزشی متفاوت است. اما به طور کلی بین ۱۴ تا ۱۹ سال در نظر گرفته می‌شود. البته در برخی رشته‌ها مسابقات در دو بخش نوجوانان و جوانان هم برگزار خواهد شد. علاوه بر ورزشکاران و کادر فنی، افراد زیادی در فدراسیون‌های جانبازان و توان‌یابان، نابینایان و کم بینایان، تکواندو و بدمینتون در تلاش هستند تا ملی‌پوشان جوان کشورمان در بهترین شرایط عازم این رویداد شوند و قدردان زحمات این عزیزان هستیم.

پنجمین دوره بازی های پاراآسیایی جوانان، ۱۶ تا ۲۳ آذرماه به میزبانی امارات برگزار خواهد شد. دوبی پیش از این نیز تجربه میزبانی سومین دوره بازی های پاراآسیایی جوانان را در سال ۲۰۱۷ داشته است.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها