تدارک برای سومین نشست ۳+۳/ ارمنستان: روابط با روسیه را در مسیر مثبت هدایت می‌کنیم

تدارک برای سومین نشست ۳+۳/ ارمنستان: روابط با روسیه را در مسیر مثبت هدایت می‌کنیم

 مسکو- ایرنا- وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه سومین نشست در قالب ۳+۳ درباره حل و فصل مسائل قفقاز جنوبی در حال آماده‌سازی است، گفت:‌ این نشست در سطح وزیران امور خارجه برگزار خواهد شد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف که به ارمنستان سفر کرده است، چهارشنبه در کنفرانس مطبوعاتی پس از مذاکرات با آرارات میرزویان وزیر امورخارجه ارمنستان افزود: ما در مورد محل برگزاری سومین نشست در قالب «۳+۳» صحبت کردیم. من معتقدم که جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان که مایل به میزبانی این رویداد هستند، می‌توانند به راحتی بین خود به توافق برسند و ما آماده هستیم تا برگزاری این نشست را تسهیل کنیم.

بنا بر این گزارش، ابتکار عمل برای تشکیل یک چارچوب همکاری ۶ جانبه در قفقاز جنوبی در پایان سال ۲۰۲۰ توسط رؤسای جمهوری ترکیه و جمهوری آذربایجان مطرح شد و بعداً "۳+۳" نامگذاری شد. روسیه و ایران از این ایده استقبال کردند و ارمنستان نیز به این قالب پیوست. گرجستان اعلام کرده است که قصد ندارد در این ابتکار شرکت کند.
به گزارش ایرنا، نخستین نشست این چارچوب مذاکرات ۱۹ آذر ۱۴۰۰ ( ۱۰ دسامبر ۲۰۲۱) در سطح معاونان وزیران خارجه پنج کشور برگزار شد.
دومین نشست در این قالب مذاکراتی، اول آبان‌ماه ۱۴۰۲ در سطح وزیران امور خارجه در تهران برگزار شد.

علاقه‌مندی روسیه به مشارکت فعال ارمنستان در سازمان پیمان امنیت جمعی
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: طرف روسی به مشارکت فعال ارمنستان در کار سازمان پیمان امنیت جمعی علاقه‌مند است.
وی افزود: در مذاکرات با وزیر امور خارجه ارمنستان، موضوع همکاری مسکو و ایروان در موضوع امنیت نیز مطرح شد.
لاوروف اظهار داشت:‌ روسیه طرفدار ارتباط نزدیک بین ارتش و سازمان‌های انتظامی و همچنین سرویس‌های امنیتی دو کشور است.
وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو و ایروان متحد هستند، ‌اظهار داشت:‌ ما متحد هستیم. امسال سی‌امین سالگرد تأسیس پایگاه نظامی روسیه در ارمنستان است که مؤلفه مهمی در تضمین منافع امنیتی این کشور است.

پیش از این، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان گفته بود که ایروان مشارکت خود در سازمان پیمان امنیت جمعی را متوقف کرده است. وی گفته بود: این سازمان تهدیدی برای حاکمیت کشورش محسوب می‌شود.

دلیلی برای اوکراینی شدن ارمنستان نیست
لاوروف در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت: هیچ دلیلی برای «اوکراینی شدن» ارمنستان نمی‌بیند، زیرا این کشور متحد و دوست روسیه است.
وی تصریح کرد:‌ ارمنستان زبان روسی یا فرهنگ روسی را غیرقانونی نمی‌داند.

ارمنستان خود تصمیم می‌گیرد که از کدام کشور سلاح خریداری کند
وزیر امور خارجه روسیه همچنین اظهار داشت: ارمنستان خودش تصمیم می‌گیرد که از کجا بهتر است سلاح بخرد، از روسیه یا فرانسه.
وی افزود: از نظر سیاسی، البته، فرانسه به عنوان یک کشور متخاصم (برای روسیه) عمل می‌کند، اما این به متحدان ما (در ارمنستان) بستگی دارد که تصمیم بگیرند کدام کشور برای خرید سلاح بهتر است.

حل و فصل مسائل پرداخت هزینه سلاح‌های روسی
لاوروف همچنین اظهار داشت:‌ مسکو و ایروان مسائل مربوط به پرداخت هزینه تأمین سلاح‌های روسی را حل و فصل کرده‌اند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در این زمینه گفت: مواردی که شما در مورد پرداخت هزینه سلاح‌ها و تحویل‌های ناموفق به آنها اشاره کردید، امروز مورد بحث قرار گرفت و آنها را حل و فصل کردیم. این پرداخت‌ها برای اهداف دیگری انجام شده بود و هیچ تناقضی در اینجا وجود ندارد.
لاوروف همچنین گفت: در مذاکرات با میرزویان همتای ارمنستانی خود به تفصیل درباره توافقات سطوح عالی دو کشور در حوزه اقتصاد و امنیت گفت و گو کرده است.
وی ادامه داد: ما اجرای توافقاتی را که در بالاترین سطح به دست آمده بود، از جمله حوزه‌هایی مانند، اول از همه، همکاری تجاری و اقتصادی، مسائل امنیتی و گسترش حضور دیپلماتیک متقابل، به ویژه افتتاح کنسولگری در کاپان، به طور مفصل بررسی کردیم. اقدامات مقدماتی در این زمینه در حال انجام است.

درخواست غرب برای آتش‌بس در اوکراین،‌ برای مسلح کردن کی‌یف است
وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت:‌ درخواست‌های غرب برای آتش‌بس در اوکراین با هدف مسلح کردن مجدد کی‌یف است.
وی ادامه داد: بسیاری در غرب فقط یک مسیر را در حل و فصل مناقشه اوکراین پذیرفته‌اند و آن اینکه، یک آتش‌بس بدون هیچ قید و شرطی به مدت یک ماه یا حتی بیشتر برقرار شود تا آنها بتوانند اوکراین را در یک محیط آرام مجددا مسلح کنند و اوکراین بتواند مواضع دفاعی خود را تقویت کند.

ابراز امیدواری ارمنستان به امضای سریع توافق صلح با جمهوری آذربایجان
وزیر امور خارجه ارمنستان نیز در این نشست خبری نسبت به امضای سریع توافق صلح با آذربایجان ابراز امیدواری کرد.
میرزویان با اشاره به گفت و گو درباره این موضوع در مذاکرات با لاوروف گفت: ما در مورد موضع ثابت ارمنستان در مورد امضای توافقنامه صلح و برقراری روابط بین دولتی بین ارمنستان و آذربایجان صحبت کردیم.
وی افزود: ما ابراز امیدواری کردیم که امضای این توافقنامه در آینده نزدیک انجام شود.

مذاکرات با لاوروف، سازنده بود
وزیر امور خارجه ارمنستان با بیان اینکه مذاکرات وی با همتای روسی به شکل جامع و سازنده انجام شد، گفت: گشایش احتمالی ارتباطات منطقه‌ای، به روابط اقتصادی ارمنستان و روسیه انگیزه خواهد بخشید.
وی خاطرنشان کرد: پتانسیل توسعه اقتصادی منطقه به طور کامل محقق نشده است. ما اطمینان داریم که با احیای زیرساخت‌های حمل و نقل، همکاری اقتصادی سودمند متقابل ما به طور قابل توجهی گسترش خواهد یافت.

ایروان با بروکسل مذاکره نمی‌کند
میرزویان در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد امکان پذیر بودن عضویت همزمان در اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: جمهوری ارمنستان تاکنون درخواستی برای پیوستن به اتحادیه اروپا ارائه نکرده و مذاکراتی در این راستا انجام نشده است و بر این اساس، طرح این گونه مباحث، بی‌ربط است.

پیش از این، «واهاگن خاچاتوریان» رئیس جمهور ارمنستان فروردین ۱۴۰۴ قانون آغاز روند پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا را امضا کرد. این لایحه پیش از آن به تصویب پارلمان ارمنستان رسیده بود و زمینه حقوقی الحاق این کشور به اتحادیه اروپا را فراهم می‌کند.

هدایت تعامل با روسیه در مسیر مثبت با وجود مشکلات
وزیر امور خارجه ارمنستان در ادامه گفت:‌ این کشور قصد دارد با وجود مشکلات موجود بین دو کشور، تعامل با روسیه را در مسیر مثبت هدایت کند.
وی افزود:‌ من نمی‌خواهم وجود مشکلات را انکار کنم - نه ارمنستان و نه روسیه - آنها را انکار نمی‌کنند. ما دیده‌ایم که مسائلی وجود دارد که ارمنستان و روسیه برداشت‌های متفاوتی از آنها دارند.
میرزویان تصریح کرد: با این حال، ما دو رویکرد نظری داریم: هدایت روابط در مسیر منفی یا بر اساس منافع مشترک، هدایت روابط در جهت مثبت.
ما می‌توانیم بی‌وقفه بر گذشته تمرکز کنیم، اما موضع ارمنستان این است که ما با روسیه روابط قوی و روابط اقتصادی رو به رشدی داریم و باید بتوانیم آنها را بر اساس مثبت توسعه دهیم.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها