به گزارش ایرنا، سرهنگ فریبرز حاتمی روز چهارشنبه در این مراسم اظهار کرد: این زائران به صورت پراکنده از استان لرستان اعزام و امیدواریم این برنامهها در جهت تعمیق فرهنگ ایثار و معرفی عملیات غرورآفرین حاج عمران مؤثر باشد.
وی با اشاره به تقدیم ۳۶۲ شهید والامقام لرستانی در این عملیات، افزود: عملیات حاج عمران به نام استان لرستان ثبت شده و هر ساله با حضور خانوادههای شهدا و رزمندگان ادامه خواهد یافت.
معاون اجرایی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان ادامه داد: این عملیات سند همیشگی دلاورمردیهای رزمندگان لرستانی است و باید برای تحکیم این فرهنگ در سطح کشور تلاش کنیم.
حاتمی بیان کرد: شهادت ۳۶۲ رزمنده در یک نقطه از کشور، رویدادی کمنظیر در تاریخ دفاع مقدس بود که نشاندهنده عظمت ایثار و فداکاری مردم این خطه است.
وی یادآور شد: برنامههای راهیان نور نقش مهمی در آشنایی نسل جوان با رشادتهای دوران دفاع مقدس و زنده نگه داشتن یاد شهدا دارد.
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای عملیات حاج عمران با حضور خانوادههای شهدا
رئیس حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه لرستان گفت: با همکاری سه استان لرستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی، مراسمی در منطقه عملیاتی تمرچین مرز مشترک ایران و عراق برگزار میشود تا یاد و خاطره شهدای حاج عمران گرامی داشته شود.
سرهنگ فریدون کریمی والا با اشاره به اهمیت جغرافیایی و نظامی این عملیات، افزود: لشکر حضرت ابوالفضل (ع) در منطقه شاخ شمیران مستقر بود و با حمله گسترده نیروهای بعثی، رزمندگان لرستانی در یک نبرد سخت طی سه روز دشمن را شکست دادند و از اشغال خاک ایران جلوگیری کردند.
وی با بیان اینکه ۳۶۲ شهید در این عملیات تقدیم انقلاب شد، بیان کرد: این تعداد شهید در یک عملیات، نشاندهنده شدت درگیری و ایثارگری رزمندگان لرستانی است، همچنین حضور خانوادگی شهدا از ویژگیهای منحصر به فرد این عملیات میباشد، به طوریکه در برخی موارد چند برادر یا پدر و فرزندان با هم به شهادت رسیدند.
وی از پیگیریهای انجامشده برای ثبت سالروز عملیات حاج عمران به عنوان روز ملی لرستان در تقویم کشور خبر داد و گفت: نامهنگاریهای لازم از طریق سپاه و اداره ارشاد اسلامی استان انجام شده و امیدواریم به زودی شاهد ثبت این روز باشیم.
این مراسم با حضور خانوادههای شهدا و رزمندگان در منطقه حاج عمران برگزار میشود تا یاد شهیدان این عملیات جاودانه بماند.
منطقه حاجعمران، منطقه مهم نظامی بین «پیرانشهر» و «چومان مصطفی» در عراق است.
حاجعمران نام یک پادگان ارتش عراق در ۱۲ کیلومتری مرز ایران و عراق است که رزمندگان ایرانی در زمان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در عملیات والفجر ۲، آن را تصرف کردند. تا پایان جنگ، در این منطقه چندین عملیات صورت گرفت.
در ساعت ۲۴ روز ۲۹ تیر سال ۱۳۶۲ عملیات والفجر ۲ با رمز «یاالله یاالله یاالله» آغاز شد. این عملیات ۱۴ روز به طول انجامید. در این عملیات، «پادگان حاج عمران» آزاد و نیروهای ایرانی بر شهر «چومان مصطفی» عراق مسلط شدند.