به گزارش ایرنا، آنطور که مسئولان برگزاری اولین جشنواره ملی بوگردی ایران اظهار داشته اند، این جشنواره با حضور ۶۰۰ نفر و ثبت نام ۳۵۰ اقامتگاه بومگردی از سراسر کشور از ۳۱ اردیبهشت تا ۲ خرداد در استان کرمان - رکورد دار بیشترین آثار ثبت شده جهانی بین استان ها با ۱۰ اثر- برگزار می شود.
جشنواره ملی بومگردی ایران به عنوان رویدادی ملی مورد توجه مسئولان ارشد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین مدیریت عالی دولت در استان قرار گرفته و تدارک نسبتا مفصلی نیز برای مهمانان در نظر گرفته شده است.
دیار کریمان با ۱۰ اثر ثبت شده و حدود ۸۶۰ اثر ملی در کنار هزاران جاذبه تاریخی و طبیعی که بسیاری از آنها قابلیت ثبت جهانی و ملی دارند، ۳۵۰ اقامتگاه بومگردی یعنی معادل حدود ۱۰ درصد از اقامتگاه های بومگردی کشور را در خود جای داده که از این حیث جزو استان های پیشرو در حوزه بومگردی محسوب می شود.
گرچه بومگردی به عنوان سبک متفاوتی از گردشگری امروز دیگر ناشناخته نیست، اما اقدامات و تلاش ها در این حوزه در استان کرمان با وجود زیر ساخت های نسبتا مناسب هنوز به اندازه لازم در جذب گردشگران به این گردشگری جذاب و لذت بخش اثرگذاری نداشته است، به طوری که در ایام نوروز به طور متوسط فقط ۵۰ درصد از تخت های بومگردی های استان اشغال بوده است.
حال برگزاری نخستین جشنواره ملی بومگردی ایران در کرمان، برای فعالان این حوزه می تواند نویدبخش آغاز دوره ای جدید و تحول هم در بخش فعالیت ها و هم در شناسایی این ظرفیت بسیار هم استان برای جذب هر چه بیشتر گردشگران باشد.
معرفی بومگردی های کرمان
رییس جامعه حرفهای اقامتگاههای بومگردی استان کرمان با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره ملی بومگردی در کرمان گفت: مهمترین مزیت این جشنواره این است که مهمان نوازی، پذیرایی و آداب و رسوم مردم کرمان به تمام کشور و حتی خارج از کشور معرفی می شود.
فرحناز اسماعیلیان تاکید کرد: به دلیل اینکه فعالان بومگردی های سراسر کشور در این جشنواره شرکت می کنند، اطلاعات تهیه شده از جاذبه های مختلف گردشگری استان از طریق شبکه های مختلف به خارج از کشور هم منتشر و پخش شود.

سیر صعودی در اقامتگاه های بومگردی کرمان
وی تاکید کرد: بومگردی در استان کرمان سیر صعودی داشته است، زیرا در ایام تعطیلات نوروزی میزان اقامت در بومگردی ها از هتل های استان بیشتر بوده است؛ گردشگران در این اقامتگاه علاوه بر پذیرایی، از تجربه ای جدید در حوزه گردشگری بهره می برند.
رییس جامعه حرفهای اقامتگاههای بومگردی استان کرمان بیان کرد: همه اقامتگاه های بومگردی استان به صورت رایگان می توانند در این جشنواره شرکت کنند و پیش بینی می کنیم استقبال خوبی نیز از سوی بومگردی های استان از این جشنواره شود.
معرفی آداب و رسوم کرمان
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اقوام و طوایف مختلفی در استان کرمان زندگی می کنند، سعی کردیم لباس ها و پوشاک مخصوص این قومیت ها و طوایف در جشنواره ملی بومگردی را نیز به نمایش بگذاریم.
اسماعیلیان تصریح کرد: در حاشیه برگزاری جشنواره ملی بومگردی ایران، خوراک ها و غذاهای سنتی کرمان به مهمانان و شرکت کنندگان معرفی می شود که به طور قطع این ظرفیت به تمامی نقاط کشور معرفی خواهد شد؛ همچنین در طول برگزاری جشنواره، نمایشگاه صنایع دستی و سوغات استان کرمان نیز در میدان ارگ شهر کرمان برپا می شود.
وی اظهار داشت: به دلیل اینکه ظرفیت بوگردی ها در شهر کرمان محدود است، مهمانان جشنواره ضمن بازدید از جاذبه های مهم تاریخی و گردشگری استان کرمان در اقامتگاه های بومگردی شهرهای رفسنجان، راین، شهداد، بم، گلباف نیز اقامت خواهند داشت.
نگاه روشن مسئولان به بومگردی
رییس جامعه حرفهای اقامتگاههای بومگردی استان کرمان با بیان اینکه آینده بومگردی در استان کرمان روشن است تاکید کرد: نگاه و حمایت مسئولان به این حوزه امیدوارکننده و برگزاری جشنواره ملی بومگردی در کرمان نوید بخش آینده ای روشن است.

به گزارش ایرنا آنچه به نظر می رسد، جشنواره ملی بومگردی در کرمان تجربه ای جدید در حوزه بومگردی است تا جامعه هرچه بیشتر نسبت به این گردشگری مسئولانه و موافق با محیط زیست و آداب و رسوم محلی کشور و بهویژه استان کرمان آشنا شود و امید می رود دیار کریمان از این فرصت بسیار مغتنم بهره کافی در معرفی داشته های منحصربه فرد خود ببرند.
کرمان صرفنظر از داشته های غنی باستانی و صنایع دستی، به واسطه اقلیم خاص، در هر زمان از سال، استان چهارفصل محسوب می شود؛ در کنار کویر، ورزش های زمستانی وجود دارد و این خطه،دومین تولیدکننده گردوی ایران شناخته می شود.
غیر از صادرات پسته، خرما و صیفی جات در زمستان و گردو، کرمان در تولید گیلاس، بادام، زردآلو، هلو، سیب و دیگر محصولات مشابه استعدادهای مناسبی دارد و نیاز خود را تامین می کند اما کمتر اینچنین شناخته شده است.
کرمان را داروخانه گیاهان دارویی می دانند و دامنه های کوه هزار، از قدیم، در این عرصه زبانزد بوده است.
کرمان با ۱۰ اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است، ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم، کاروانسراهای گنجعلیخان کرمان و چاه کوران راور و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.