شناسایی بیش از ۴۰۰ میلیون لیتر انحراف سوخت و ۵۰ هزار ناوگان متخلف

شناسایی بیش از ۴۰۰ میلیون لیتر انحراف سوخت و ۵۰ هزار ناوگان متخلف

 تهران- ایرنا-مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از شناسایی بیش از ۴۰۰ میلیون لیتر انحراف سوخت و ۵۰ هزار ناوگان متخلف در یک سال گذشته خبر داد و گفت: با اجرای طرح پایش لحظه‌ای، همه فرآورده‌های نفتی از لحظه تولید تا مصرف نهایی تحت رصد و نظارت کامل قرار می‌گیرد.

به گزارش ایرنا از وزارت نفت، محمدصادق عظیمی‌فر روز سه‌شنبه، در گردهمایی مدیران مناطق ۳۷ گانه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در مرکز همایش‌های صنعت نفت (کوشک) قاچاق سوخت را به‌عنوان یکی از معضلات کلیدی دانست و افزود: فرآیند قاچاق، سهم قابل‌توجهی از سوخت توزیعی در سطح کشور را تحت تأثیر قرار داده و برای مقابله با این چالش، مدیران مناطق ۳۷گانه مأموریت دارند تا روند مصرف را به دقت رصد کنند و نظارت مؤثری بر تخصیص سوخت انجام دهند.

وی ادامه داد: طرح پایش لحظه‌ای فرآورده‌های نفتی از جمله اقدام‌های مهم و در دستور کار برای مبارزه با قاچاق سوخت است.

معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: یکی از بخش‌های کلیدی این طرح، بهره‌گیری از ابزارهای هوشمند و تحلیل داده‌ها برای شناسایی انحراف سوخت در ناوگان حمل‌و نقل است.

عظیمی فر افزود: همچنین در یک سال گذشته، با تغییر روش‌های نظارتی و تحلیل دقیق داده‌های مصرف، بیش از ۴۰۰ میلیون لیتر انحراف سوخت و ۵۰ هزار ناوگان متخلف شناسایی شده‌ که با اجرای طرح پایش لحظه‌ای هر قطره فرآورده از لحظه تولید تا لحظه مصرف تحت نظارت و رصد کامل قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه سالانه ۵۵ میلیارد دلار سوخت از سوی مناطق در کشور توزیع می‌شود، گفت: اگر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با سازماندهی مناسب و اهتمام بیشتر، طرح‌های مدیریتی را به پیش ببرد، می‌توان دست‌کم ۵ میلیارد دلار عایدی اضافی برای اقتصاد کشور به دست آورد که این موضوع افزون بر ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا، سبب حفظ منابع ملی و کاهش وابستگی به واردات سوخت می‌شود.

توسعه زیرساخت‌های ذخیره‌سازی سوخت

عظیمی‌فر با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی جامعی برای توسعه زیرساخت‌های ذخیره‌سازی سوخت در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: احداث خط لوله پارس و مخزنگاه شهید مهدوی در منطقه هرمزگان به‌زودی آغاز می‌شود و انتظار می‌رود با نظارت مهندسی دقیق، نواقص موجود در این زیرساخت‌ها مرتفع شود.

وی افزود: برون‌سپاری فعالیت‌های شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران به بخش خصوصی به‌عنوان یکی از راهکارهای اصلی افزایش بهره‌وری مورد نظر است، لذا کاهش تصدی‌گری دولت، استفاده از مدل‌های برندینگ برای توزیع سوخت و طراحی مکانیزم‌هایی برای واگذاری بهره‌برداری از انبارهای پخش به بخش خصوصی ازجمله اقدام‌هایی است که در دستور کار قرار گرفته‌اند.

رشد۲۰ درصدی تحویل سوخت نیروگاهی

معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: ۲۲ میلیارد لیتر سوخت مایع در سال ۱۴۰۳ با رشد ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه ۱۴۰۲ به نیروگاه‌های کشور تحویل داده شد که رکوردی تاریخی در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران به‌شمار می‌رود.

عظیمی فر در باره چالش‌های ناترازی انرژی در فصول سرد سال گفت: باتوجه به مصرف بالای نفت‌گاز در کشور، سطح ذخایر سوخت نیروگاهی هم‌اکنون ۸۰ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، نوسازی ناوگان حمل‌ونقل، توسعه سبد سوخت با تأکید بر افزایش سهم سی‌ان‌جی و مقابله با قاچاق سوخت را ازجمله برنامه‌های مهم این شرکت در سال ۱۴۰۴ دانست و ادامه داد: کاهش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت کشور در سال‌های اخیر، منجر به افزایش مصرف بنزین شده و چالش‌هایی را در مدیریت سوخت به وجود آورده است، ازاین‌رو شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران باید افزون بر ایفای مؤثر مأموریت خود در توزیع سوخت تمرکز ویژه‌ای بر مدیریت تقاضا و مصرف داشته باشد

باید مدیریت مصرف در دستور کار قرار گیرد

کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز در این نشست با بیان اینکه سال گذشته شرایط سختی را در حوزه تولید، توزیع، نقل و انتقالات و بخش‌های مختلف داشتیم، خاطرنشان کرد: با تلاش همه کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در بخش‌های مختلف، برگ زرین دیگری با شکست رکورد تاریخی تحویل ۲۲ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها به ثبت رسید و توانستیم زمستان سخت سال ۱۴۰۳ را پشت سر بگذاریم.

وی با اشاره به اینکه در ایام نوروز رکورد تحویل ۱۶۴ میلیون لیتر بنزین در روز شکسته شد، گفت: باید مدیریت مصرف سوخت به‌صورت جدی در دستور کار قرار گیرد، چراکه با ادامه این روند تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۵ به رکورد مصرف ۱۸۵ میلیون لیتر بنزین در روز می‌رسیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تأکید بر اینکه بحث مدیریت مصرف و قاچاق فرآورده‌ها باید کنترل شود، گفت: نیروی انسانی کارا، توانمند و به‌روز می‌تواند نقش قابل‌توجهی در مبارزه با قاچاق سوخت در کشور داشته باشد، ازاین‌رو باید نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشت چراکه شرکت ملی پخش، شرکتی عملیاتی است و اصلاح ساختار نیروی انسانی ازجمله الزام‌های این شرکت در سال ۱۴۰۴ است.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها