به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، «وحید جلالزاده» معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزیر امور خارجه امروز-سهشنبه ۳۰ اردیبهشت- در نشست خبری با اصحاب رسانه به بیان مهمترین موضوعات کنسولی و امور ایرانیان و دیپلماسی استانی پرداخت و ضمن قدردانی از رسانهها، گفت: رسانه رکنی از حاکمیت و اعمال اراده مردم است و در کنار شما احساس امنیت میکنیم.
وزیر امور خارجه سیاست خارجی را ادامه سیاست داخلی میداند
وی ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای خدمت، آیتالله رئیسی و شهید امیرعبداللهیان گفت: وزیر امور خارجه دولت چهاردهم از همان روزهای ابتدایی، موضوع دیپلماسی استانی را خیلی شفاف مطرح کرد. این زمانی اهمیت مییابد که بدانیم عمده تمرکز وزارت امور خارجه و تکالیف قانونی این وزارت منحصر در موضوعات خارجی است. وزیر امور خارجه سیاست خارجی را ادامه سیاست داخلی میداند و معتقد است یک سفیر و وزیر زمانی میتواند در گفتوگوها موفق باشد که در داخل از قدرت برخوردار باشد.
معاون وزیر امور خارجه درباره انتقال ظرفیتهای خارجی به داخل گفت: در این زمینه واقعیت آن است که نتوانستیم پل محکمی میان استانهای مرزی و همسایگان بسازیم و به همین دلیل این مهم به کار وزارت خارجه در دولت جدید با نام دیپلماسی استانی اضافه شد.
یکی از مولفههای بسیار مهم در سیاست خارجی، همسایگان ما هستند
جلالزاده با اشاره به اینکه یکی از مولفههای بسیار مهم در سیاست خارجی، همسایگان ما هستند، گفت: ایران ۱۵ همسایه و ۱۶ استان دارد که اگر به هم متصل شوند اتفاق مبارکی خواهد افتاد. سیاست وزارت خارجه این است که با کشورهای پیرامونی و حوزه کاری خود بیشتر از قبل ارتباط داشته و پل را قوی کنیم.
وی از برگزاری مجموعه نشستهای منطقه ای با تمرکز بر کشورهای همسایه به میزبانی خود استانها خبر داد و گفت: نخستین نشست منطقهای دیپلماسی استانی روزهای اول و دوم خرداد در شیراز برگزار میشود که وزیر امور خارجه شخصا در این نشست حاضر خواهند شد. همچنین سفرای ایران در کشورهای حوزه خلیج فارس، استانداران جنوب کشور و مسئولان اصلی دستگاههای اقتصادی از جمله رئیس بانک مرکزی، رئیس سازمان توسعه فناوریهای علمی فناوری بینالمللی، دبیر شورای عالی مناطق ایران، گمرک، سازمان توسعه و تجارت و دیگر مسئولان مهمان این نشست خواهند بود.
جلالزاده درباره نشستهای دیپلماسی استانی گفت: این نشستها در شمال جنوب، غرب و شرق کشور برگزار خواهد شد که و در هر نشست استانهای آن منطقه حضور خواهند داشت. در اولین نشست استانهای هرمزگان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و فارس حضور خواهند داشت.
وی بررسی راهبردهای توسعه همکاریهای اقتصادی استانهای جنوبی ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس، فناوریهای نوین هوش مصنوعی، توسعه استانها، گردشگری سلامت مزیت رقابتی استانها در دیپلماسی گردشگری، همکاریهای استانی با کشورهای همسایه، پیوند اقتصاد ملی و منطقهای از مسیر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را موضوع نشستهای اصلی دانست.
انیدواریم نشستهای بعدی در دیگر مناطق را بهتر برگزار کنیم
وی افزود: روسای اتاقهای بازرگانی، استانداران همه این استانها، دفاتر وزارت خارجه در نشست حاضر هستند. امیدواریم نشست اول راهی را گشوده و بعد از آسیب شناسی، نشستهای بعدی در دیگر مناطق را بهتر برگزار کنیم.
معاون وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه ممکن است در دورههای بعدی به این نتیجه برسیم که سفرای کشورهای مقیم را هم به این جلسه دعوت کنیم، درباره استفاده از ظرفیتهای بانک مرکزی در این نشستها گفت: از مسئولان بانک مرکزی به خواست اتاقهای بازرگانی دعوت کردیم به دغدغهها گوش کنند و هر شکافی وجود دارد با گفتوگو حل کنند، برای مثال وزیر نیز جلساتی با استانداران و دیگر مهمانان برگزار میکند.
لایحه جامع ایرانیان خارج از کشور تصویب و به مجلس ارسال شد
معاون کنسولی وزارت امور خارجه درباره لایحه جامع ایرانیان خارج از کشور هم گفت: در دولت سیزدهم پس از هشت سال اولین جلسه دبیرخانه شورای عالی تشکیل شد و از زمان بر اساس مصوبه، لایحه جامع را به تصویب دولت برساند. پس از تغییر دولت، کلیه لوایح عودت داده شد و در دولت چهاردهم این لایحه تصویب و به مجلس ارسال شد.