به گزارش ایرنا به نقل از شینهوا، شی جین پینگ، روز سه شنبه در جریان یک سخنرانی گفت: چین همواره به مسیر توسعه اقتصاد واقعی پایبند بوده است. از اتکا به کبریت، صابون و آهن وارداتی تا تبدیل شدن به بزرگترین کشور تولیدی جهان با کاملترین دستهبندیهای صنعتی، ما مسیر درستی را در پیش گرفتهایم.
وی در جریان بازدید خود از یک تولیدکننده یاتاقان در شهر لویانگ، استان هنان در مرکز چین، بیان کرد: چین باید به تقویت بخش تولید ادامه دهد، به اصول ایجاد خوداتکایی و قدرت پایبند باشد و در زمینههای کلیدی بر فناوریهای اصلی تسلط یابد.
شی همچنین بر تلاشها برای تقویت همکاری بین صنایع، دانشگاهها، موسسات تحقیقاتی و پرورش استعدادها تاکید کرد.
شرکت تولیدکننده، گروه بلبرینگ لویانگ، یک شرکت تولیدی سنتی است که سرمایهگذاری زیادی در تحقیقات علمی و فناوری انجام داده و در سالهای اخیر پیشرفت قابل توجهی در ارتقاء صنعتی داشته است. یاتاقانهای اصلی توربین بادی این شرکت اکنون بیش از ۴۰ درصد از سهم بازار داخلی را در اختیار دارند.
به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، رئیس جمهوری چین در جریان بازدید از این کارخانه که قدمت آن به دوران مائو تسهتونگ برمیگردد، تنها یک هفته پس از توافق آمریکا و چین برای آتشبس ۹۰ روزه در جنگ تجاریشان مطرح شد. دو طرف توافق کردند تعرفههایی که تهدیدی برای قطع تجارت بین دو اقتصاد بزرگ جهان بود را کاهش دهند.
این روزنامه انگلیسی افزود: اقتصاددانان از سیاستگذاران چینی خواستهاند تا تمرکز خود را بر تولید فناوری پیشرفته بگذارند تا تقاضای داخلی را تقویت کنند. آنها همچنین استدلال کردند که تاکید پکن بر تولید به جای مصرف، به فقدان تعادل اقتصادی جهانی و جنگ تجاری با آمریکا منجر شده است.
فایننشال تایمز افزود: تاکید چین بر خوداتکایی به پیش از تنشهای فعلی با دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، برمیگردد. در سال ۲۰۱۵، شی برنامه دولتی «ساخت چین ۲۰۲۵» را با هدف گسترش سهم بازار داخلی در صنایع استراتژیک از طریق استفاده از یارانهها و حمایتهای سیاسی آغاز کرد.
به نوشته این روزنامه، این روند از زمان اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ، زمانی که وی مرحله اولیه جنگ تجاری خود را آغاز کرد و کنترلهای صادراتی بر فناوریهای پیشرفته، بهویژه فناوریهای مرتبط با نیمهرساناها را اعمال کرد، شتاب بیشتری گرفته است.