حجت الاسلام سید محمد عابدینزاده به خبرنگار معارف ایرنا گفت: سال هاست که حوزه علمیه سفیران هدایت در کنار شیوه بلندمدت در حوزه ها با نگاه تبلیغی و مبلغپروری تاسیس شده است ولی متاسفانه به دلیل عدم شناخت بسیاری از افراد که حتی در حوزه های علمیه نیز درس خوانده اند، این شیوه مظلوم واقع شده است. ما با توجه به شناخت صحیح نیازهای اجتماعی فرهنگی در شهر بزرگی مثل تهران و ضرورت های لازم دست به تاسیس مدرسه سفیران هدایت زدیم و باورمان در ۱۰ سال گذشته بر این ضرورت و تناسب بیشتر شده است.
وی افزود: این حوزه از لحاظ شکلی و محتوایی بسیار متناسب با نیازهای کنونی جامعه به ویژه در شهرهای بزرگ و برای فعالیت هایی در مراکزی همچون مدارس، حلقه های صالحین بسیج، فعالیت های فرهنگی در محلات و بوستان ها و حتی در مترو است.
عضو شورای سیاسی سیاستگذاری ائمه جمعه اضافه کرد: معمولا طلبه هایی که در حوزه مشغول به تحصیل می شوند، به صورت بلندمدت درس می خوانند و با این نگاه پرورده نمی شوند. به همین دلیل مهارت های لازم، متناسب با تبلیغ دین در اختیار آن ها قرار نمی گیرد. چون و وقتی یک طلبه به مدت ۱۰ سال به درس های حوزه می پردازد، انجام فعالیت های تبلیغی پس از این سال ها که نیازمند نشاط و شادابی است، وجود ندارد و چه بسا برخی از طلاب احساس کنند که فعالیت های تبلیغی در شان علمی آنان نیست.
عابدین زاده از ضرورت نگاه مدیریت حوزه ها به تبلیغ دینی سخن گفت و افزود: نگاه مهارتی و تبلیغی طلبه های حوزه در مدارس سفیران هدایت وجود دارد و مدیران این مدارس همچون مدیران مدارس بلندمدت بر بنیه علمی و مسائل تهذیبی و پژوهشی طلاب نیز تاکید دارند.
وی درباره تربیت تبلیغی طلاب در حوزه علمیه سفیران هدایت امام صادق(ع) گفت: ما مدارس منطقه را برای فعالیت های تبلیغی تحت پوشش گرفته ایم که با توجه به تعداد طلبه های این مدرسه، شامل مدارس فراوانی می شود و روش کار این گونه است که طلبه ها از سال اول در کنار طلبه های سال های بالاتر و در کنار مدیران حوزه در فضاهای تبلیغی مثل مدارس یا بوستان ها حضور پیدا می کنند و کارآموزی عملی دارند.
نویسنده کتاب مهدی در قرآن افزود: طلاب ما در کنار این که درس های حوزه را به صورت جدی دنبال می کنند، از همان سال اول در فضای تبلیغی قرار می گیرند که چند ویژگی نیز دارد. مثلا این طلاب برای تبلیغ دین آمادگی روحی پیدا می کنند. ضمنا در کنار فرد قوی تر به کارآموزی عملی برای تبلیغ می پردازند. چون بسیاری از برنامه های تبلیغی جنبه های عملیاتی دارد و این تواناایی فقط با خواندن و نوشتن منتقل نمی شود.
وی با اشاره به ضرورت شناخت نیازهای اجتماعی و فرهنگی اطراف حوزه گفت: نیازهای جدی در مدارس و مساجد وجود دارد و افراد توانمند به اندازه کافی در مدرسه سفیران هدایت به عنوان امام جماعت یا در پایگاه های بسیج به عنوان سرحلقه های صالحین مشغول می شوند.
معاون سلامت مرکز رسیدگی به امور مساجد افزود: حضور طلاب در این دوره های تبلیغی موجب رشد آن ها می شود. مثلا طلبه جوانی که در یک مدرسه به عنوان امام جماعت، نماز می خواند، به مرور زمان جایگاهی برای خود احساس می کند و همین جایگاه باعث می شود تا بیشتر خود را در مسیر تزکیه و تکامل قرار دهد.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ارزش و جایگاه تبلیغ در حوزه های علمیه گفت: با توجه به سخنان رهبر انقلاب بیشتر به اهمیت این مدارس پی می بریم و یکی از ویژگی های این دوره های تبلیغی، به کارگیری طلبه هایی است که می توانند محله های اطراف حوزه خود را پوشش دهند.
عابدین زاده اضافه کرد: البته عدم فعالیت های تبلیغی برخی حوزه های علمیه باعث شده تا مردم از فعالیت ها و برنامه های این حوزه ها خبری نداشته باشند. چون فعالیت تبلیغی در اطراف آن حوزه ها دیده نمی شود، در حالی که ما در مساجد و مدارس اطراف حوزه امام صادق(ع) فعالیت می کنند و مردم به هویت حوزه ها و تاثیرگذاری آن ها بیشتر پی می برند.
نویسنده کتاب علی در آینه اندیشه ها افزود: ممکن است برخی تصور کنند با این روش که طلبه ها بر اساس توانمندی در کارهای تبلیغی به کار گرفته می شود، شاید سطح کار تبلیغی پایین بیاید ولی ما به صورت حلقه ای و تشکیلاتی کار کردن این اشکال را برطرف کرده ایم. چون کارهایی که بر عهده این طلبه ها قرار داده می شود کارهای حداقلی مثل خواندن نماز جماعت است و هر چند طلبه را با یک روحانی از معاونین و اساتید مدرسه مرتبط کرده ایم و اجرای برنامه و صحبت کردن را به عهده آن روحانی گذاشته ایم تا کمکی برای آن طلبه باشد.