«پری اسدی» رییس کتابخانههای عمومی مراغه دوشنبه شب در حاشیه این نکوداشت به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این آیین اساتید برجستهای از دانشگاههای معتبر کشور به سخنرانی پرداختند که از جمله آنها میتوان به دکتر کاوه عباسی، دکتر عیسی سلیمانی و دکتر ودود دوستی اشاره کرد.
وی به برگزاری کارگاه آموزشی در خصوص فردوسیشناسی توسط «خسرو باقری»، تاریخشناس و استاد هنر ایران اشاره کرد و افزود: در این کارگاه نیز فردوسی به عنوان یکی از بزرگترین شاعران و نویسندگان تاریخ ادبیات ایران بازشناسی شد.
اسدی ادامه داد: در حاشیه این آیین ورکشاپ نقاشی نیز برای دانشجویان برگزار شد که در آینده نمایشگاهی از آثار آنان تشکیل و جوایزی نیز به برندگان این رویداد اهدا میشود.
رییس کتابخانههای عمومی مراغه به برپایی نمایشگاهی از آثار فردوسی و دیگر نویسندگان در زمینه شعر فارسی اشاره کرد و گفت: هدف از این برنامهها ترویج فرهنگ و زبان فارسی است.
به گزارش ایرنا، فردوسی نگاهبان زبان فارسی و روایتگر هویت فرهنگی ایران است و در شاهنامه خود نه تنها زبان پارسی را پاس داشت بلکه هویت فرهنگی ایران را نیز به تصویر کشید.

به گفته استادان ادبیات و ایرانشناسی، میراث فردوسی فراتر از یک اثر ادبی است و پیوندی استوار میان زبان، فرهنگ و تاریخ ایرانزمین برقرار میکند که همچنان در پهنه ایران فرهنگی تأثیرگذار و قابل بررسی است.
بیستوپنجم اردیبهشتماه، روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر پارسیگوی و پدیدآورنده شاهنامه، بهانهای است تا بار دیگر به جایگاه سترگ او در پایداری زبان و فرهنگ ایرانزمین بنگریم.
فردوسی در روزگاری که زبان پارسی در سایه فراموشی و فرسایش بود، با آفرینش شاهنامه، نهتنها آن را زنده نگاه داشت، بلکه بنمایهای نیرومند برای پایداری اندیشه و منش ایرانی فراهم آورد.
شاهنامه تنها سرگذشتی آهنگین از شاهان و پهلوانان کهن نیست، بلکه آیینهای از فرهنگ یک سرزمین دیرینهسال است که با ادبیات شکوهمند و نگاه ژرف به زندگی انسانی، توانست در گذر سدهها جای خود را در جان و زبان مردم نگاه دارد و آوازهاش را به فراسوی مرزهای ایران بگستراند.