به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، اکبر فتحی روز دوشنبه در حاشیه افتتاحیه سیودومین نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشینآلات و صنایع وابسته درباره اثرات قطعی برق و کمبود انرژی در بخش کشاورزی افزود: اکنون با کمبود انرژی در بخش کشاورزی روبرو هستیم و این موضوع مختص به امروز نیست، دولت هم یکسری اقدامات را در خصوص راه اندازی پنل های خورشیدی در مزارع و واحدهای تولیدی آغاز کرده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: تولیدکنندگان از این موضوع استقبال میکنند، بنابراین امیداواریم برای سالهای آتی این قسمت از مشکلات کاهش یابد.
وی مهمترین مشکل این روزهای صنایع را نیز ناترازی برق دانست و تصریح کرد: در حال حاضر صنایع نیز با این مشکل جدی ناترازی انرژی و قطعی برق روبرو هستند که با پیگیری دولت و کمک صنایع امیدواریم بزودی این مشکل برطرف شود.
فتحی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات نبود تسهیلات سرمایه در گردش است که واحدهای تولیدی بهشدت با آن روبرو هستند بنابراین با توجه به سیاست های فعلی بانک مرکزی واحدهای تولیدی تسهیلات سرمایه در گردش و تسهیل در صدور مجوزها را خواستار هستند.
معاون برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی درباره مدیریت بحران انرژی در صنایع کشاورزی و صنایع غذایی گفت: به طور حتم باید مدیریت انرژی از طریق صرفه جویی بخش کشاورزی و صنایع انجام شود اما جدای از این واحدهای تولیدی می توانند در امر تولید انرژی وارد شده و انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند.
وی تصریح کرد: دولت آمادگی دارد منابع تسهیلاتی لازم را در اختیار سرمایه گذاران این بخش قرار دهد بنابراین سرمایهگذاران می توانند انرژی مورد نیاز خود را تولید کنند.
به گفته وی، همچنین تسهیلات کمک های فنی و اعتباری هم از سوی وزارت نیرو و هم دولت در قالب قانون بودجه برای این نوع فعالیت ها در نظر گرفته شده است که برای واحدهای تولیدی مناسب خواهد بود.
اهتمام موفق دولت برای کاهش ۹ درصدی مالیات کالاهای اساسی
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه دولت تلاش خود را برای کاهش مالیات کالاهای اساسی انجام داده است گفت: در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ نیز کاهش مالیات از ۱۰ درصد به یک درصد برای بخش کشاورزی پیش بینی شده و لایحه دو فوریتی آن به مجلس ارائه شده که رای آورد.
وی افزود: این لایحه به کمیسیون تخصصی برنامه و بودجه ارسال شده است که به طور مجدد به صحن مجلس خواهد رفت.
ارز مورد نیاز کالاهای اساسی طبق روال تخصیص می یابد
فتحی با تاکید براینکه ارز مورد نیاز کالاهای اساسی طبق روال گذشته تخصیص می یابد گفت: دولت در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده و همچنین تعهد کرده که هر آنچه برای بخش کشاورزی لازم است را تامین کند.
وی درباره ورود سازمان بازرسی به موضوع تخصیص ارز و مشکلات واردات مواد اولیه افزود: در جلسه روز گذشته دولت اعلام شد که تمامی کالاهای اساسی مثل سنوات گذشته ارز مورد نیازشان تخصیص داده می شود.
به گفته وی، حتی نرخ ارز در قانون بودجه به ۳۷ هزار تومان قرار بود تغییر یابد که همچنان مقرر شد کالاهای اساسی با نرخ ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی تامین و وارد شود که این اقدام مؤثری برای تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای واحدهای تولیدی است.
تجربه صادرات ۸ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در پی برگزاری نمایشگاه های تخصصی
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی توسعه صادرات را یکی از اولویت های بخش کشاورزی دانست و اظهارداشت: برگزاری این نمایشگاه ها می تواند در این زمینه بسیار مؤثر باشد همانگونه که در سال های گذشته صادرات بخش کشاورزی به ۸ میلیارد دلار رسید.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه های تخصصی در شرایط اقتصادی و تحریم گفت: در شرایط فعلی کشور برگزاری این نمایشگاه ها می تواند در توسعه تجارت و صادرات به بخش کشاورزی و صنایع غذایی کمک کند.
فتحی بر این باور است که در حوزه کشاورزی نیازمند معرفی محصولات خود برای عرضه هستیم به ویژه محصولاتی که با فناوری های نوین تولید می شوند.
به گزارش ایرنا، آیین افتتاحیه سی و دومین نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته ایران از امروز بیست و نهم اردیبهشت ماه تا یکم خردادماه ۱۴۰۴ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
این نمایشگاه به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای غذایی و اقتصادی کشور فرصتی را برای معرفی آخرین دستاوردها و نوآوریها در صنایع کشاورزی و غذایی فراهم میآورد و به تبادل تجربیات و اطلاعات بین فعالان این حوزه کمک خواهد کرد.