قزوین رتبه نخست تولید نان کامل/مصرف سالانه ۳۰ هزارتن آرد

قزوین رتبه نخست تولید نان کامل/مصرف سالانه ۳۰ هزارتن آرد

 قزوین - ایرنا - رییس انجمن سلامت و تغذیه استان قزوین با بیان اینکه رتبه نخست کشور در تولید نان کامل متعلق به این استان است، اظهار کرد: سالانه ۳۰ هزار تن آرد در استان برای تهیه نان کامل مصرف می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن مافی روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان قزوین اظهار کرد: نان کامل یک درمان است و صرفا یک غذا محسوب نمی‌شود، بر همین اساس امروز ما در استان از تولید گندم تا تولید نان توانسته‌ایم یک زنجیره و خوشه کامل تشکیل دهیم.

وی تصریح کرد: مصرف داروهای شیمیایی در استان قزوین به خصوص داروهای مربوط به دستگاه گوارش رو به کاهش است که بخشی از آن مربوط به استفاده از نان کامل است.

مافی ادامه داد: حوزه علمیه استان قزوین خیلی جدی پای کار ترویج و گسترش نان کامل در استان بوده و استانداری قزوین و بخصوص معاون سیاسی امنیتی استان نیز به شدت با ترویج و گسترش نان کامل همیار و همراه با انجمن سلامت است.

این مسوول با بیان اینکه برای ترویج نان کامل باید از ظرفیت سرمایه اجتماعی در جامعه استفاده کرد، یادآور شد: در حوزه تولید نان کامل همشهریان عزیز می توانند با شماره ۰۹۱۹۱۹۰۹۶۰۰ در شبکه‌های اجتماعی ارتباط گرفته و پیشنهادات و نظرات خود را اعلام کنند.

مسوول جذب نیروهای انسانی و ثبت سند راهبردی در انجمن سلامت و تغذیه استان قزوین بیان کرد: در سر فصل‌های سند راهبردی ملی چندین موضوع در مورد سلامت وجود دارد که یکی از آنها سلامت مواد غذایی است.

مهدی کیانوری اضافه کرد: عامل توسعه نیروی انسانی سلامت است که بر همین اساس تغذیه بیش از پیش اهمیت دارد، ضمن اینکه برای دستیابی به سلامت در گام اول یعنی تغذیه باید به سمت نان سالم است حرکت کرد.

مسوول امور پارلمانی انجمن سلامت و تغذیه استان قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: رسانه‌ها در راستای مطالبه گری استفاده از نان کامل را برای سلامت مردم پیگیری کنند و از رسانه می‌خواهیم به عنوان مسوولیت اجتماعی خود به ترویج نان اقدام کنند.

رضا شعبانپور با بیان اینکه پیگیر تولید آرد کامل در استان با هماهنگی استاندار هستیم، یادآور شد: به دنبال فرهنگ‌سازی برای تغییر ذایقه جامعه برای مصرف نان کامل هستیم.

غلامرضایی عابدینی، عضو انجمن سلامت و تغذیه استان قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: تغییر یک فرهنگ ۱۵ سال طول می‌کشد و برای تسریع در آن به رسانه‌ها نیازمندیم و ۴۵ درصد عامل بیماری‌های گوارشی در کشور از مصرف نان غیر سالم است.

وی اضافه کرد: نهضت نان سالم یک طرح نبوده و یک نهضت ملی برای سلامت جامعه محسوب می‌شود، تا جایی که امروز میانگین عمر در تهران به ۴۹ سال رسیده و نیازمند مطالبه ملی برای نان سلامت هستیم که استان قزوین می‌تواند پایلوت این نهضت باشد.

گفتنی است در انجمن سلامت و تغذیه استان قزوین مهندس کامران طاهریان شهروند دانمارک و محمد از کشور سوریه دانشجو دانشگاه بین الملل نیز عضویت دارند که نان کامل تولیدی در قزوین را با نان‌ کشورهای خود مقایسه می‌کنند.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها