به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا، علی فرهادی مدیرعامل این مجموعه دانش بنیان با بیان اینکه، این شرکت با هدف توسعه علم و فناوریهای نوین در زمینه فرآوردههای زیستفناوری مورد استفاده در فرآیند تخلیص ماکرومولکولها از سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را آغاز کرده، در خصوص زمینه کاری این شرکت گفت: حوزه کاری ما تولید زرینهای کروماتوگرافی خالصسازی پلاسمای خون است و توانستهایم خط تولید صنعتی این رزینها را با ۴۵ محصول فناورانه و پنج محصول دانشبنیان گسترش دهیم.
این فعال فناور با بیان اینکه پیش از این، رزین کروماتوگرافی از خارج از کشور وارد میشد، تصریح کرد: از سال ۱۴۰۰ این محصول در حجم صنعتی در کشور تولید میشود و هم اکنون حدود ۹۰ درصد از نیاز کشور را تامین میکند.
وی با بیان اینکه، حدود سه سالی است که این محصول بومی سازی شده را به شرکتهای دارویی و واکسنسازی کشور ارائه می دهیم همچنین درخصوص کاربرد این محصول خاطرنشان کرد: در پلاسمای خون یک سری پروتئین وجود دارد که تا پیش از این به خارج از کشور فرستاده و به داروی سرطان خون و داروهای خاص تبدیل میشد.
فرهادی افزود: با توجه به اینکه فناوری تولید این داروها اکنون در داخل کشور بومیسازی شده است، وجود رزینهای خالصسازی پلاسما بیش از پیش ضرورت پیدا کرده است و از این رو، ما با تولید ۴۵ محصول توانسته ایم در این نیاز را در داخل کشور پوشش دهیم.
به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وی همچنین در خصوص مزیت فنی این محصول نسبت به نمونه مشابه خارجی گفت: نمونه مشابه خارجی رزین کروماتوگرافی، آمریکایی است که دسترسی به آن به دلیل تحریمها با مشکلات زیادی همراه است و ما با تولید بومی این محصول زمان این دسترسی را به ۲ ماه کاهش داده و این محصول را با همان کیفیت و با یک دوم قیمت به مصرفکننده ارائه میکنیم.
این فعال حوزه دانش بنیان ادامه داد: همچنین ما میتوانیم یک سری تغییرات را برحسب نیاز شرکتهای دارویی در این محصول اعمال کنیم که در نمونه مشابه خارجی این امکان وجود ندارد.
وی در خصوص صرفهجویی ارزی این محصول نیز تصریح کرد: رزین کروماتوگرافی یکی از گلوگاههای حوزه دارویی کشور بوده و بومیسازی آن چیزی حدود یک میلیون دلار صرفهجویی ارزی به همراه داشته است.