دامپزشکی همدان؛ از کمک به توسعه صادرات تا مقابله قاطع با مواد فاسد

دامپزشکی همدان؛ از کمک به توسعه صادرات تا مقابله قاطع با مواد فاسد

 همدان-ایرنا- سازمان دامپزشکی استان همدان با عملکردی پویا و نظارتی دقیق، در عرصه کمک به توسعه صادرات با چهار هزار تُن انواع فرآورده‌های دامی و کشف ۷۱ تُن مواد دامی فاسد در مبارزه با مواد غذایی غیربهداشتی، سال گذشته موفقیت‌های چشمگیری را ثبت کرده است.

به گزارش ایرنا، صادرات چهار هزار تنی انواع محصولاتی مانند پا و پنجه مرغ، پودر آب پنیر، گوشت مرغ منجمد، کراست و سالامبور گوسفندی سال گذشته به کشورهای هنگ کنگ، ویتنام، قرقیزستان، قزاقستان، عراق، سوریه، ایتالیا، پاکستان و روسیه صورت گرفت که نشان دهنده کیفیت و اعتماد جهانی به همدان به عنوان یکی از قطب های تولید محصولات دامی در ایران است.

صادرات این محصولات نه تنها نقش مهمی در اقتصاد استان همدان ایفا کرده، بلکه نشان داده است که محصولات دامی همدان از کیفیت و استانداردهای بین المللی برخوردار است که این موفقیت حاصل تلاش دامداران و نظارت دقیق دامپزشکی بر تمام مراحل تولید تا عرضه است.

همچنین در اقداماتی قاطعانه، تیم های بازرسی دامپزشکی همدان موفق شدند ۷۱ تن مواد غذایی فاسد و غیرقابل مصرف را در سطح استان کشف و معدوم کنند، این عملیات گسترده، از فروش محصولات تاریخ گذشته و آلوده جلوگیری کرد و نشان داد که امنیت غذایی شهروندان خط قرمز دامپزشکی همدان است.

واکسیناسیون گسترده دامها به منظور پیشگیری از شیوع بیماریهای مشترک انسان و دام، نظارت بر کشتارگاه ها در راستای تضمین سلامت گوشت مصرفی مردم، ارتقای بهداشت مراکز پرورش دام و طیور، کاهش خطرات بیماریهای دامی، آموزش به دامداران و صنعتگران و افزایش آگاهی در زمینه پرورش و تولید ایمن از اقدامات دامپزشکی استان همدان است.

کشف ۷۱ تن مواد فاسد دامی سدی محکم در برابر تهدیدات سلامت عمومی

مدیرکل دامپزشکی همدان در تشریح عملکرد یک ساله این اداره کل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ۱۱۰ هزار فقره بازرسی از مراکز عرضه فرآورده های دامی این استان در سال گذشته به منظور تامین سلامت و ارتقای بهداشت عمومی انجام و در این مدت ۷۱ تن مواد دامی خام فاسد و غیرقابل مصرف کشف و معدوم شد.

دکتر امیرحسین نقی پور اظهار کرد: این میزان مواد دامی فاسد در بازدیدهای مستمر از ۲ هزار و ۸۸۸ مراکز عرضه فرآورده های خام دامی تحت نظارت اداره کل دامپزشکی در استان همدان کشف و معدوم شد.

وی از افزایش ۲۱ درصدی تعداد بازدیدهای صورت گرفته و کاهش ۲۷ درصدی در مقدار ضبط و معدوم سازی مواد خام دامی غیر بهداشتی در استان خبر داد.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: طی سال گذشته چهار هزار و ۸۸۳ مورد اخطار و تذکر به واحد های متخلف داده شد، ۳۸ واحد پلمپ و پرونده ۱۶ واحد نیز برای انجام مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شده است.

نقی پور اظهار کرد: دامپزشکی همدان ضمن بازدید و نظارت بهداشتی بر فعالیت مراکز در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی مراتب را برای سیر مراحل قانونی مراجع قضایی ارجاع می‌دهد تا در این مراجع تصمیم‌گیری لازم برای برخورد قانونی با آن‌ها از جمله جریمه، پلمب و یا هر گونه برخورد دیگر اعمال شود.

دامپزشکی همدان؛ از توسعه صادرات تا مقابله قاطع با مواد فاسد

رشد ۲۲ درصدی کشتار طیور در همدان

وی گفت: ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه طیور صنعتی سال گذشته در کشتارگاه‌های استان زیر نظر کارشناسان دامپزشکی کشتار شد که نشان دهنده رشد حدود ۱۴ درصدی به لحاظ تعداد و رشد ۲۲ درصدی از لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان یادآوری کرد: دامپزشکی با تامین سلامت دام و تولیدات دامی، امنیت غذایی سالم را برای انسان‌ها به ارمغان می‌آورد و در خط مقدم شناسایی و پیشگیری مخاطرات سلامت عمومی و آموزش‌های بهداشت عمومی قرار دارد.

نقی پور ادامه داد: بیش از ۱۶۵ هزار راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه‌های صنعتی استان طی سال گذشته کشتار شده است و تمامی کشتارگاه‌های استان مجهز به سیستم پیش سرد بوده و بعد از کشتار، گوشت حاصل به مدت ۲۴ ساعت در پیش سرد نگهداری می‌ شود.

وی به شهروندان توصیه کرد: محصولات و فرآورده های خام دامی مورد مصرف خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی در سطح استان تهیه کنند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی مانند عرضه گوشت قرمز بدون برچسب شناسنامه لاشه و عرضه مرغ قطعه‌بندی شده بدون هویت، موضوع را از طریق تماس با شماره ۱۵۱۲ به بازرسان دامپزشکی اطلاع دهند.

صادرات چهار هزار تن انواع فرآورده‌های دامی از همدان

چهار هزار تن انواع فرآورده‌های دامی سال گذشته از این استان به کشورهای خارجی صادر شده است.نقی پور با اشاره به اهمیت مساله صادرات محصولات دامی، اظهار کرد: ۱۸۴ مورد مجوز صادرات محصولات دامی با وزن حدودی چهار هزار تن شامل پا و پنجه مرغ، پودر آب پنیر، گوشت مرغ منجمد، کراست و سالامبور گوسفندی سال گذشته به کشورهای هنگ کنگ، ویتنام، قرقیزستان، قزاقستان، عراق، سوریه، ایتالیا، پاکستان و روسیه صورت گرفته است.

وی در خصوص نظارت بر عرضه مواد خام دامی و نهادهای دامی گفت: در سال گذشته بیش از ۵۲ هزار مجوز انواع مواد خام دامی، دارو ، واکسن و انواع نهاده های دامی در سامانه قرنطینه به مقصد سایر استان ها و داخل استان صادر شد.

مدیرکل دامپزشکی همدان افزود: همچنین بیش از ۱۶ هزار مجوز برای انواع نهاده های دامی از استان های مرزی و بیش از ۳۰ هزار مجوز از سایر استان ها به مقصد همدان صادر شده که در سامانه قرنطینه تعیین تکلیف شده است.

افزایش ۲۳ درصدی مجوز بهداشتی ورودی آبزی به مزارع

نقی پور با اشاره به نظارت بر مراکز تکثیر و پرورش آبزیان در استان گفت: در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ در این استان افزایش ۲۳ درصدی مجوز بهداشتی ورودی آبزی به مزارع پرورش آبزیان در سطح استان را شاهد بوده‌ایم که این امر افزایش ۱۸ درصدی خروج ماهی از مراکز پرورش و عرضه به بازار به صورت ماهی بازاری را در پی داشته است.

وی ادامه داد: افزایش ۱۱ درصدی پایش و مراقبت و ۱۹ درصدی نمونه برداری از مراکز پرورش آبزیان استان که موجب کاهش ۱۸۵ درصدی کانون‌های بیماری شده، از دیگر اقدامات شاخص این اداره کل در سال گذشته بوده است.

دامپزشکی همدان؛ از توسعه صادرات تا مقابله قاطع با مواد فاسد

کاهش ۲۰ درصدی بیماری‌های طیور در همدان

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی از زمان جوجه ریزی در واحدهای پرورشی آغاز می‌شود و تا عرضه محصول در بازارهای مصرف ادامه دارد، گفت: با وجود افزایش ۲۳ درصدی جوجه ریزی در سال گذشته شاهد کاهش حدود ۲۰ درصدی بیماری های طیور نسبت به سال ۱۴۰۲ بودیم.

نقی پور افزود: بیش از ۴۳ میلیون قطعه جوجه ریزی انواع طیور با نظارت دامپزشکی در مرغداری‌های صنعتی استان در سال گذشته انجام شد که نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد ۲۳ درصدی داشته است.

وی اظهار کرد: تمامی واحدهای پرورش طیور صنعتی استان اعم از مزارع پرورش مرغ اجداد، مادر، تخمگذار، پولت تخمگذار، نیمچه گوشتی و پرورش بوقلمون دارای مسوول فنی_بهداشتی بوده و بر فعالیت بهداشتی این واحدها توسط مسوولان فنی و کارشناسان ادارات دامپزشکی استان نظارت می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: تمامی واحدهای پرورشی شهرستان پس از اخذ تاییدیه های لازم از اتحادیه تعاونی مرغداران و مسوول فنی و بهداشتی واحد، نسبت به درخواست صدور مجوز جوجه ریزی از ادارات دامپزشکی شهرستان اقدام کرده و پس از تایید اداره دامپزشکی نسبت به انجام جوجه ریزی و آغاز فعالیت واحد در دوره پرورشی جدید اقدام می کنند.

نقی پور با اشاره به اجرای طرح ملی واکسیناسیون نیوکاسل طیور بومی و روستایی در سطح استان گفت: در این طرح بیش از ۲ میلیون دُز واکسن نیوکاسل مقاوم به حرارت و سایر واکسن های طیور برای واکسیناسیون تمامی طیور بومی استان توسط اداره کل دامپزشکی بصورت رایگان طی ۲ مرحله واکسیناسیون آشامیدنی انجام شده است.

دامپزشکی همدان؛ از توسعه صادرات تا مقابله قاطع با مواد فاسد

وی ادامه داد: همچنین در سال گذشته حدود ۲۰۴ میلیون دُز واکسن برای واکسیناسیون گله‌های پرورش طیور صنعتی در استان علیه بیماریهای مانند آنفلوآنزا، برونشیت، نیوکاسل و گامبورو استفاده شده که نشان دهنده رشد ۱۷ درصدی افزایش استفاده از واکسن در واحدهای صنعتی در سال گذشته است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: خروج تمامی طیور زنده از مرغداری به مقصد کشتارگاه باید توسط خودروهای مجاز و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی قرنطینه ای صورت گرفته و مسوولان فنی بهداشتی کشتارگاه های طیور پس از دریافت مجوز از خودروها و ثبت تایید تخلیه آن در سامانه قرنطینه، نسبت به انجام کشتار طیور دریافتی در کشتارگاه اقدام می کنند.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها