به گزارش ایرنا، این رسانه روس گزارش داد که کارشناسان بینالمللی بر این باورند که نشست دیروز (جمعه) میان روسیه و اوکراین در استانبول، هم نشانههای مثبت و هم چالشهای جدی در مسیر صلح را برجسته کرد.
رافائل ماچادو (Raphael Machado) تحلیلگر بینالمللی به اسپوتنیک گفت که این نشست به تمام جهان نشان داد که «روسیه به گفتوگو برای صلح علاقهمند است».
وی با بیان اینکه مذاکرهکنندگان روس اکنون باید بر مقاومت هیات اوکراینی غلبه کنند، خاطرنشان کرد: تاکنون، طرف اوکراینی بزرگترین مانع برای گفتوگو بوده است.
طبق این گزارش، این کارشناس تصریح کرد که اوکراین «بهطور مداوم مطالباتی را مطرح کرده است، حتی برای اینکه بتواند با روسیه پشت میز مذاکره بنشیند.»
ماچادو با تاکید بر اینکه اوضاع برای اوکراین بهمرور زمان پیچیدهتر میشود، افزود که «روسیه هر روز شهرهای جدیدی را آزاد میکند، بنابراین فضای اوکراین برای مذاکره محدودتر میشود».
هوگو آلبوکرک (Hugo Albuquerque) تحلیلگر ژئوپلیتیک برزیلی، معتقد است که ابتکار صلح روسیه «نشانهای از سخاوتمندی» است، مانند اقدامات این کشور در توافقنامههای مینسک که ۱۰ سال پیش انجام شد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه انتخاب دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا، چشمانداز ژئوپلیتیکی اروپا را تغییر داده است، گفت که رهبران اروپایی بدون توجه به منافع اقتصادی کشورهایشان، به دستور دولت آمریکا در دوران جو بایدن رئیسجمهور سابق ایالات متحده، از جنگ در اوکراین حمایت کردند؛ چراکه انگیزههای سیاسی داخلی آنها را وادار به حمایت از این درگیری میکند.
گونزالو فیوره (Gonzalo Fiore) کارشناس بینالمللی نیز خاطرنشان کرد که رضایت روسیه از نتیجه این نشست «نشانه خوبی» است.
او اظهار داشت که با توجه به وابستگی شدید اوکراین به حمایت آمریکا، گفتوگوی مستقیم میان ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه و ترامپ میتواند به این درگیری پایان دهد.
به گزارش ایرنا، روز گذشته نمایندگانی از مسکو و کی یف با حضور در استانبول در ارتباط با برقراری آتشبس و حل و فصل مناقشه اوکراین، گفتوگو کردند. در این نشست که تقریبا بینتیجه ماند، طرفین بر سر تبادل یک هزار اسیر جنگی از هر طرف به توافق رسیدند.
ولادیمیر مدینسکی دستیار رئیسجمهور روسیه و رئیس هیات روسی در استانبول، اظهار داشت که کشورش از نتیجه این دیدار راضی است.
در صورتی که این تبادل بهطور کامل اجرا شود، بزرگترین مبادله اسرا از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ (فوریه ۲۰۲۲) خواهد بود؛ اقدامی که میتواند نشانهای از پیشرفت در زمینه مسائل انسانی میان دو کشورِ درگیر تلقی شود.
جزئیات بیشتری از زمان و مکان اجرای این تبادل اعلام نشده، اما منابع مطلع میگویند گفتوگوها در استانبول در فضایی مثبت برگزار شده و دو طرف با میانجیگری ترکیه به توافقی اولیه رسیدهاند.