به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، هشتمین نشست خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران همزمان با آخرین روز این رویداد فرهنگی با حضور محسن جوادی رئیس سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران و ابراهیم حیدری سخنگوی این رویداد در نیمطبقه دوم شبستان برگزار شد.
ابراهیم حیدری با اشاره به همکاری دستگاههای متعدد برای میزبانی از دوستداران کتاب، گفت: تلاش میکنیم ضمن حفظ اصل و اساس نمایشگاه تغییراتی داشته باشیم، تلاش ما این بود که طبق سیاستهای سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این دوره از نمایشگاه را اجرا کنیم. سیاست واگذاری امور اجرایی به ناشران یکی از همان رویکردها بود. تلاش شد تعاملها با کمترین چالش و تنش انجام شود.
سخنگوی نمایشگاه کتاب درباره رویداد نشریاری یا فلوشیپ گفت: توانستیم این رویداد را در سه روز برگزار کنیم و با تلاش بخشهای مختلف پیشقراردادهای قابل توجهی بسته شد. ظرفیتهای فرهنگی حوزه صنعت نشر بیش از این است و باید این برنامه ادامه داشته باشد.
او با اشاره به اقداماتی که در بخش فناوریهای نوین انجام شده است، ادامه داد: شروع به رایزنی با جهاد دانشگاهی کردیم تا در خانه کتاب و معاونت فرهنگی این اقدامات ادامه داشته باشد.
حیدری با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ برای افزایش یارانه اقداماتی انجام داده است، گفت: سعی کردیم همه اقشار جامعه را تحت پوشش قرار دهیم، یارانهها باعث شد در دو روز پنجشنبه و جمعه ۳۵۰ هزار جلد کتاب فروخته شود.
سخنگوی نمایشگاه کتاب درباره آمار فروش اعلام کرد: در مجموع ۶۵۶ میلیارد و ۷۲۲ میلیون تومان فروش داشتیم، از این رقم ۳۶۴ میلیار و ۹۵۹ میلیون برای بخش مجازی و تا ساعت ۱۳ امروز است و فروش بخش حضوری بیش از ۲۹۱ میلیارد تومان تا دیشب ساعت ۱۲ است.
به گفته او در مجموع تعداد جلد فروخته شده در بخش مجازی یک میلیون ۴۲۲ هزار و ۱۶۳ نسخه بود که رشد بیش از ۳۸ درصدی نسبت به سال گذشته داشت. دیروز عصر دستگاههایی که نشان دهنده گوشی همراه است، چیزی بیشتر از ۴۰۰ هزار نفر را در ساعت ۱۷:۱۵ دقیقه نشان داد.
حیدری یادآور شد: اگر کتابفروشان پویایی خود را داشته باشند، میتوانند به فعالیت خود ادامه بدهند، پس ۱۰ میلیارد تومان برای کتابفروشان یارانه در نظر گرفته شده است و مردم میتوانند تا سقف دو میلیون تومان از تخفیف ۲۰ درصد استفاده کنند.
با تجربه نمایشگاه کتاب، سال بعد رخداد بزرگی را رقم خواهیم زد
محسن جوادی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب بهتر و بیشتر از آنچه همت شده بود، برگزار و محقق شد، ادامه داد: مسئولان با علاقه و عشق به موضوع نگاه کردند و امروز شاهد نتایج آن هستیم. ممکن است محدودیتهایی مربوط به مکان برگزاری نمایشگاه باشد، اما از مسئولان مصلی امام خمینی (ره) تقدیر میکنم.
او همچنین از نهادها و سازمانهایی که در برگزاری نمایشگاه سهمی داشتند، از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونان او تشکر کرد.
رئیس نمایشگاه کتاب با اشاره به تجربه فرهنگی در سالهای گذشته، گفت: امیدوارم با تجربهای که اندوختیم، بتوانیم در سال آینده رخداد بزرگی را رقم بزنیم.
به گفته او فعالان ترکیه در فلوشیپ نشر تهران اعلام کردند در سال پنجم توانستند رویدادی مانند آنچه در تهران اتفاق افتاد، برگزار کنند.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی(ره) برپاست. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.
ادامه دارد...