سخنگوی ارتش پاکستان: اسلام‌آباد قدردان دیپلماسی صلح جویانه ایران است + فیلم

سخنگوی ارتش پاکستان: اسلام‌آباد قدردان دیپلماسی صلح جویانه ایران است + فیلم

 اسلام‌آباد - ایرنا - سخنگوی نیروهای مسلح پاکستان با تاکید بر اهمیت مراودات نزدیک با جمهوری اسلامی ایران برای صلح و ثبات در منطقه، از دیپلماسی صلح‌جویانه تهران برای تنش‌زدایی در شبه قاره قدردانی و تاکید کرد: پاکستان حامی صلح است و به پیروی از آتش‌بس تعهد اما برای هرگونه وضعیت و پاسخ به تجاوزات آمادگی کامل دارد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، اوضاع فوق‌العاده متشنج در شبه قاره درپی یک حادثه تروریستی که سه هفته قبل در منطقه پهلگام واقع در کشمیر تحت کنترل هند رخ داد، بار دیگر نگرانی‌های جدی را پیرامون رویارویی تمام عیار میان پاکستان و هند به عنوان دو همسایه اتمی در این منطقه به وجود آورد.

جمهوری اسلامی ایران جز اولین کشورهایی بود که اتفاقات میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد پس از حادثه روز ۲ اردیبهشت در پهلگام را با نگرانی‌ دنبال کرد. دکتر سید عباس عراقچی با همتای پاکستانی خود گفت‌وگوی تلفنی انجام داد و آمادگی تهران را برای کمک به تنش زدایی در جنوب آسیا اعلام کرد. در همین ارتباط رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ۱۵ اردیبهشت جاری سفر مهمی به اسلام‌آباد انجام داد و با مقام‌های بلندپایه سیاسی و نظامی پاکستان دیدار کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان سه روز بعد سفر رسمی به هند انجام داد و در کنار رایزنی‌های دوجانبه پیگیر راهکارهایی برای کمک به تنش‌زدایی در شبه قاره شد.

دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز گفت‌وگوی تلفنی جداگانه‌ای با نخست وزیران هند و پاکستان انجام داد و از آنان خواست تا تنش‌ها را با خویشتنداری و تعامل صلح آمیز حل و فصل کنند.

با این حال وضعیت میان دو همسایه منجر به درگیری نظامی شد. هند دست به یک عملیات در خاک پاکستان (بامداد ۱۷ اردیبهشت) زد که بنا بر ادعای دهلی‌نو علیه پناهگاه‌های تروریست‌ها صورت گرفت. پاکستان نیز به این حمله پاسخ داد و مدعی است که ۶ جنگنده هندوستان را سرنگون کرده است.

دومین حمله موشکی هند به برخی نقاط پاکستان نیز بامداد شنبه ۲۰ اردیبهشت صورت گرفت و ساعاتی پس از ارتش پاکستان از اجرای عملیات نظامی موسوم به «بُنیان مرصوص» در خاک هند خبر داد.‌ عصر همان روز دو کشور همسایه برای آتش‌بس توافق کردند.

شهباز شریف نخست وزیر پاکستان شب گذشته (جمعه)‌ طی اظهاراتی در اسلام‌آباد گفت که هند و پاکستان باید همانند همسایگان مسالمت آمیز به تمامی مسائل فی مابین از جمله مناقشه کشمیر بپردازند.

این درحالی است که پس از برقراری آتش‌بس میان دو کشور در ۲۰ اردیبهشت، فرماندهان عملیات نظامی ارتش‌های پاکستان و هند سه بار با یکدیگر تلفنی گفت‌وگو انجام دادند و قرار است چهارمین تماس آنان نیز فردا (یکشنبه) برقرار شود.

پاکستان، قدردان دیپلماسی صلح‌جویانه ایران

در همین خصوص سخنگوی نیروهای مسلح پاکستان موسوم به مدیرکل روابط عمومی ارتش (آی.اس.پی.آر) طی مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا پیرامون آخرین تحولات جنوب آسیا، روایت پاکستان در مدیریت تنش‌ها با هند، اهمیت دیپلماسی منطقه‌ای و بین المللی برای کمک به تنش‌زدایی با تمرکز بر سفر اخیر وزیر امور خارجه ایران به اسلام‌آباد و دیدگاه طرف پاکستانی برای حل مسائل و برقراری صلح و آتش‌بس با هند سخن گفت.

ژنرال احمد شریف چودری در این گفت‌وگوی اختصاصی که اولین مصاحبه یک سخنگوی نیروهای مسلح پاکستان با یک رسانه رسمی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود از تلاش و حمایت های تهران برای کمک به تنش‌زدایی در منطقه قدردانی کرد.

وی اظهار داشت: ما از همه تلاش‌های جامعه بین‌المللی و کشورهای برادر به ویژه ایران خرسندیم که برای کاهش تنش‌ها نقش آفرینی کردند.

این مقام نظامی پاکستان در ادامه گفت: جهان به حق مشروع پاکستان و مواضع آن در دفاع از این کشور اذعان کرده است؛ چه قبل از حادثه پهلگام که به چه نحوی باید مدیریت می شد و چه بعد از آن که پاکستان مورد اتهام قرار گرفت و در آخر هند با یک حمله غیرقابل قبول غیرنظامیان و مساجد را در پاکستان مورد هدف قرار داد.

به اعتقاد ژنرال چودری، جهان به مواضع پاکستان ارج نهاده است و اعضای جامعه بین‌المللی از جمله ایران درک کردند که رویکرد همسایه شرقی ما منجر به تشدید اوضاع شده است و اینکه نیروهای مسلح پاکستان با خردمندی و عزم راسخ به این اقدامات تحریک آمیز پاسخ دادند.

سخنگوی نیروهای مسلح پاکستان تاکید کرد: پاکستان کاملا قدردان جامعه جهانی است و سپاس ویژه از کشورهای برادر از جمله جمهوری اسلامی ایران داریم.

وی نسبت به آنچه صداهای مخالف در شبه قاره علیه دیپلماسی صلح خواند، هشدار داد و گفت: باید متوجه باشیم که نیروهایی در منطقه وجود دارند ‌که با کمک عوامل خارجی درپی ایجاد سوء تفاهم و سردرگمی میان کشورهای برادر در منطقه هستند و می خواهند که بین دوستان و برادران خلل ایجاد کنند.

سخنگوی ارتش پاکستان تاکید کرد که ایران و پاکستان از روابط بسیار تاریخی و برادرانه برخوردارند و همواره در چالش‌ها و تمامی آزمون ها در کنار یکدیگر ایستاده‌اند.

تهران و اسلام‌آباد؛ بازیگران مهم منطقه

ژنرال چودری پیرامون همکاری‌های دوجانبه پاکستان و ایران با استناد به سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به اسلام‌آباد گفت: نیروهای مسلح ایران و پاکستان هر دو جز نیروهای مسلح حرفه‌ای و طرفین از روابط دیرینه برخوردار هستند.

وی ادامه داد: ما دو کشور همسایه و دوست و در بسیاری از مسائل و حوزه‌ها با یکدیگر در تماس هستیم. پاکستان مشتاقانه این رویکرد را دنبال می کند که مرزهای دو کشور مرز صلح و دوستی است و ما به این موضوع نگاه رو به جلو داریم.

سخنگوی نیروهای مسلح پاکستان با اشاره به جایگاه مهم دو کشور در منطقه تاکید کرد که تهران و اسلام‌آباد برای صلح و ثبات پایدار در منطقه با یکدیگر همکاری می کنند.

پاکستان به دنبال صلح است

ژنرال چودری در ادامه این مصاحبه به روایت گری پاکستان از آغاز تنش‌ها با هند و تشریح دیدگاه کشورش درباره چرایی درگیری‌های نظامی بین دو کشور پرداخت و اظهار داشت: اول از همه جهان عزم مردم و نیروهای مسلح پاکستان را مشاهده کرد که ما هرگز و به هیچ قیمتی اجازه نقض حاکمیت و تمامیت ارضی خود را نمی دهیم و اگر این نقض صورت گرفت پیام ما روشن و بلند است؛ یعنی پاسخ پاکستان سریع و ویرانگر خواهد بود.

وی ادامه داد: دومین موضوع اینکه پاکستان با یک رویکرد منطقی و با شکیبایی اقدام کرد. این ما بودیم که تنش‌ها را کنترل کردیم اما همزمان حوادث متعدد رخ داد، تا شب حمله هند که آنان از حریم هوایی خود مناطق غیرنظامی و مساجد ما را در داخل پاکستان هدف قرار دادند و ما وقتی پاسخ دادیم که آتش هندی‌ها به پایان رسید.

سخنگوی ارتش پاکستان گفت: ما در عملیات نظامی پاکستان (بُنیان مرصوص) هرگز زیرساخت‌های غیرنظامی را در هند هدف قرار ندادیم بلکه فقط اهداف نظامی و تاسیساتی که از آنجا به پاکستان حمله شده بود منهدم و سرنگون کردیم. پس از آن پاسخ ما به جهان منتقل شد که چگونه باید با رویکرد یکجانبه هند مقابله می کردیم.

وی هرگونه گسترش جنگ میان هند و پاکستان و احتمال رویارویی اتمی آنان را حرکتی احمقانه و خطرناک توصیف کرد و گفت: ما در پاکستان خواهان صلح هستیم و مردم ما در خیابان‌ها صلح را جشن گرفتند و این امر بیانگر اهمیت صلح از دیدگاه پاکستان است. هرچند ما برای جنگ همیشه آماده هستیم و هرگونه نقض آتش‌بس از سوی هند را سریع پاسخ خواهیم داد.

سخنگوی ارتش پاکستان خطاب به هند گفت که ما بر طبل جنگ نمی کوبیم اما به هیچ کس اجازه هجمه یا سلطه گری در منطقه را نیز نخواهیم داد و می دانیم که چگونه باید از حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود دفاع کنیم.

روایت پاکستان از نحوه مدیریت تنش‌ها با هند

درحالی که هند همسایه غربی خود پاکستان را در سوء مدیریت مرزهای مشترک، پشتیبانی از جریانات تجزیه طلبی در پنجاب و کشمیر و همچنین حمایت از گروه‌های تروریستی به ویژه نقش اسلام‌آباد در حادثه پهلگام مقصر می داند، سخنگوی نیروهای مسلح پاکستان مدعی شد که هند حامی تروریسم در پاکستان است و می خواهد پشت این گفتمان جعلی که «هند قربانی تروریسم است» پنهان شود.

ژنرال چودری افزود: هندی‌ها از دهه‌های گذشته با پشتیبانی از عناصر تروریستی در قالب تحریک طالبان پاکستان و سایر جریانات تروریستی تجزیه طلب در ایالت بلوچستان، به نا امنی در پاکستان دامن می زنند.

وی اظهار داشت: هند در ارتباط با حادثه پهلگام به جای تحقیقات جامع و ارائه مدرک، به سرزنش پاکستان و اتهامات بی اساس علیه ما اقدام کرد. در مقابل پاکستان یک تحقیق مستقل و بی‌طرفانه در سطح بین المللی را به طرف هندی پیشنهاد داد اما آنان به جای پاسخ مثبت به پاکستان حمله کردند.

ژنرال چودری گفت: ما به هند منتقل کردیم که شواهد و هرگونه اسناد معتبر را ارائه بدهید و ما در پاکستان آن را دنبال خواهیم کرد، حتی وزارت امور خارجه هند ۲ روز پیش اعلام کرد که تحقیقات حادثه پهلگام همچنان در جریان است؛ پس اگر این تحقیقات ادامه دارد چه کسی به هند این اجازه را می دهد که دست به تجاوزات به پاکستان بزند؟

وی اظهار داشت: پاکستان یک پاسخ حساب شده به این تجاوزات داد و پس از آن با توجه به درخواست هند برای تنش زدایی، آتش‌بس بین دو کشور برقرار شد. نیروهای مسلح پاکستان با رفتار حرفه‌ای خود و تبعیت از دولت سیاسی، به آتش‌بس با هند متعهد هستند و اگر این توافق از سوی طرف مقابل نقض شود واکنش ما سریع خواهد بود.

سخنگوی ارتش پاکستان در پایان گفت که سه مرحله از گفت وگوهای تلفنی میان فرماندهان عملیات نظامی دو کشور انجام شده است و طرفین در حال همکاری نزدیک برای کاهش تنش‌ها و برقراری آرامش در مرزهای مشترک هستند.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها