به گزارش ایرنا، غلامحسین مظفری روز سه شنبه و در سیزدهمین دوره آموزشی بینالمللی سرمایهگذاری در مشهد افزود: نباید از دولت انتظار بسیاری داشته باشیم. اگر طلسم بدنه اجرایی شکسته و فضای اعتماد فراهم شود، تحولات بزرگی در استان ها رخ خواهد داد.
وی با اشاره به واگذاری اختیارات سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق به استان خراسان رضوی در مورد صدور مجوزهای نیروگاه خورشیدی ادامه داد: با وجود موانع، استان مسولیت صدور مجوز را پذیرفت اما در تهران شرط جدیدی گذاشتند که بدون پروانه مرکزی، امضای استان بیاثر باشد، اینها موانعی است که باید برطرف شود.
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: اگر قرار باشد در رقابت منطقهای موفق باشیم، باید ساختار اداری خود را اصلاح کرده و روند صدور مجوزها را تسهیل کنیم و ما نشان دادهایم که با اراده، این کار امکان پذیر است.
مظفری افزود: بخش خصوصی نباید از بزرگ شدن خود نگران باشد؛ چون توسعه از همینجا آغاز میشود، از این رو ایجاد فضای اعتماد و تعامل میان دولت و بخش خصوصی در خراسان رضوی، جایگاه استان را در پایش ملی محیط کسب و کار به رتبه نخست کشور ارتقا داد.
وی ادامه داد: قول دادهایم از موانع جلوگیری کنیم و هر کمکی از دستمان برمیآید برای حمایت از کسب و کارها انجام می دهیم که نتیجه این فضا آن بود که رتبه استان در ارزیابی مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی از جایگاه ۲۲ در زمستان سال ۱۴۰۲ به رتبه نخست کشور در زمستان سال گذشته رسید.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به این که در ماههای اخیر فضای تسهیلگری در استان تقویت شده است افزود: خراسان رضوی ظرفیت منحصر به فردی دارد چراکه ۹۰ درصد اقتصادش در اختیار بخش خصوصی است. بنابراین با ایفای نقش حمایتی باید به سوی جذب طرحهای ملی حرکت کنیم.
مظفری از شتاب بخشی به صدور مجوزها به عنوان عامل کلیدی در تولید یاد کرد و گفت: در همین مدت کوتاه، مجوز یک سرمایهگذاری ۱۰۰ هزار میلیارد ریالی در ۴۸ ساعت صادر شد، زمین آن نیز ظرف ۷۲ ساعت واگذار شد و شاهد بودیم که در روز چهارم کلنگ زنی این پروژه انجام گرفت.
او با اشاره به ضرورت اصلاح قوانین زائد تصریح کرد: هشت هزارو ۳۰۰ قانون زائد در کشور داریم که برخی از آنها نهتنها کاربردی نیست، بلکه با یکدیگر در تعارض هستند و در مسیر توسعه مانع ایجاد میکنند. بسیاری از این قوانین تنها در پاسخ به یک موج یا ذهنیت مقطعی وضع شدهاند، بدون آنکه پیامدهای عملیاتی آنها سنجیده شود.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به حمایت دولت از ایدههای جوانان گفت: این حمایت باید به گونهای باشد که در عمل به رشد و شکوفایی جوانان منجر شود. فرصتهای موجود در کشور بسیار ارزشمند است و باید بر ضرورت استفاده بهینه از این ظرفیتها تاکید شود.
مظفری با اشاره به نیاز به پشتیبانی دولت از ایدههای جوانان و کارآفرینان افزود: در کشور جوانان با ذکاوت، ایدههای نو و ظرفیتهای زیادی داریم که میتوانند در عرصههای مختلف به شکوفایی برسند.
وی با اشاره به این که دولت باید بهعنوان تسهیلگر، بسترهای لازم را فراهم کرده و از ایدهها حمایت کند تاکید کرد: برگزاری برنامههایی مانند دوره های آموزشی کمپها باید از حالت صرفا سمینار و کنفرانس خارج شده و به یک برنامه عملیاتی با خروجی ملموس تبدیل شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: جوانان باید ایدههای خود را به سرمایهگذاران معرفی کنند، هرچند که این مسیر ممکن است ریسکهایی داشته باشد، اما بسیاری از این ایدهها قابلیت تبدیل به طرحهای موفق را دارند.
مظفری افزود: در سایر کشورها از سالها قبل مدلهای حمایتی از طرح ها در حال اجراست و ما با تاخیر شروع کرده ایم، با این حال خوب شروع کرده ایم و اکنون باید گذشته را جبران کنیم و در کنار افزایش کمیت، کیفیت این فعالیتها را نیز ارتقا دهیم.