به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، چهار منبع رسمی آگاه روز یکشنبه به این رسانه گفتند که با وجود برقراری آتش بس، پیمان آبی «ایندوس» (Indus Waters Treaty) که در سال ۱۹۶۰ میلادی بین دو کشور امضا شده بود، همچنان معلق مانده است. این خبرگزاری به جزئیات بیشتر نپرداخت.
به گزارش ایرنا، «پیمان آبهای رود سند» موسوم به ایندوس معاهدهای برای توزیع آب بین پاکستان و هند برای استفاده از آب موجود در رود سند و شاخههای این رود است که با میانجیگری بانک جهانی در مورخ ۱۹ سپتامبر ۱۹۶۰ برابر ۲۸ شهریور ۱۳۳۹ در شهر کراچی میان جواهر لعل نهرو نخستوزیر وقت هند و محمد ایوب خان رئیسجمهوری وقت پاکستان به امضا رسید.
هند در تاریخ ۱۴ اردیبهشت جاری و به دنبال حمله مسلحانه دوم اردیبهشت در منطقه توریستی پهَلگام که دستکم ۲۷ کشته برجا گذاشت، اسلام آباد را عامل این حمله معرفی کرد و به بستن جریان آب سد بگلیهار به سمت پاکستان اقدام کرد و اقدام مشابهی نیز برای سد کیشانگانگا در نظر گرفت.
در ادامه هند در مورخ هفتم ماه مه برابر با ۱۷ اردیهبشت جاری عملیات «سیندور» ('Operation Sindoor) را با هدف قرار دادن ۹ نقطه در پاکستان و کشمیر پاکستان آغاز کرد.
دو کشور پس از انجام حملات هوایی به مواضع یکدیگر، در نهایت روز گذشته نسبت به برقراری آتش بس توافق کردند.