هشدار محیط زیست همدان به طبیعت گردان: مزاحم زاد و ولد جانوران نشوید

هشدار محیط زیست همدان به طبیعت گردان: مزاحم زاد و ولد جانوران نشوید

 همدان- ایرنا- ورود به فصل بهار و آغاز زاد و ولد گونه های جانوری، محیط زیست همدان را بر آن داشت که ورود گردشگران و دوستداران طبیعت را به مناطق حفاظت شده به منظور تداوم نسل گونه های جانوری تا پایان خرداد ممنوع اعلام کند.

به گزارش ایرنا، اعلام ممنوعیت ورود به زیستگاه جانوران همه ساله از نیمه های اردیبهشت ماه آغاز می شود تا با بازگشت سکوت به طبیعت و به دور از استرس، در آغاز حیات دوباره و نو شدن طبیعت، حیات وحش به زاد و ولد بپردازد.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان در این باره گفت: ممنوعیت ورود طبیعت گردان به ۶ منطقه حفاظت شده همدان به وسعت ۶۲ هزار هکتار بر اساس تصمیم کمیته فنی امور مناطق محیط زیست استان است و این ممنوعیت شامل همه گروه ها حتی کوهنوردان نیز می شود.

مهدی صفی خانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: به طور حتم یکی از ملزومات و پیش نیازهای اصلی زاد و ولد گونه های حیات وحش، وجود آرامش خاطر برای حیات وحش است تا در سمت آرامش، توله ها، بره ها و جوجه هایشان را به دنیا بیاورند.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: اما حضور طبیعت گردان در دامن طبیعت و زیستگاه جانوران در این فصل سال به آنها استرس وارد می کند، بر این اساس طرح ممنوعیت ورود به طبیعت از ۱۶ اردیبهشت اجرا می شود.

صفی زاده تاکید کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست در صورت مشاهده ورود افراد به محدوده ممنوعه، آنها را نسبت به دلیل ممنوعیت ورود و تبعات منفی حضور در طبیعت توجیه و سپس به بیرون از منطقه راهنمایی می کنند.

وی اظهار کرد: علاوه بر ضرورت ایجاد آرامش و حفظ شرایط زیست گاهی برای زاد و ولد حیات وحش، یکی از مهم ترین علل ممنوعیت ورود به طبیعت در این فصل سال، دست زدن به بره ها و جابجایی آنها از سوی علاقه مندان به طبیعت با هدف کمک به آنها است.

هشدار محیط زیست همدان به طبیعت گردان: مزاحم زاد و ولد جانوران نشوید

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: برخی افراد با دیدن بره تنها یا جوجه ای که از لانه به پایین سقوط کرده فکر می کنند این گونه ها نیاز به کمک دارند.

صفی زاده افزود: والدین گونه های تازه متولد شده با دیدن افراد در گوشه ای مخفی می شوند اما بره ها توان فرار و پنهان شدن ندارند بنابراین افراد تصور می کنند که گونه حیات وحش بره و توله خود را در داخل طبیعت رها کرده است.

وی اظهار کرد: گونه های تازه متولد شده نیز توان دفاع یا گریز از خطر را ندارند بنابراین باید از نزدیک شدن، دست زدن و جابه جایی آنها پرهیز کرد.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان تاکید کرد: جابه جایی گونه های تازه متولد شده نه تنها کمکی به آنها نمی کند بلکه برخی مواقع موجب تلف شدن و مرگ گونه های جانوری نیز می شود چرا که پس از دوری از والدین و طبیعت، بازگرداندن مجدد او به آغوش طبیعت و والدین دشوار می شود.

هشدار محیط زیست همدان به طبیعت گردان: مزاحم زاد و ولد جانوران نشوید

صفی زاده ادامه داد: بهترین کار حضور نیافتن در عرصه های طبیعی حین زاد و ولد گونه های جانوری، نزدیک نشدن به لانه گونه های جانوری در فصل زاد و ولد، دست نزدن و جابه جا نکردن بره ها و ترک کردن محل زیست آنها است.

وی تاکید کرد: گونه های وحشی نسبت به توله خود بسیار حساس بوده و در صورت نزدیک شدن و دست زدن به این توله ها، گونه وحشی به سمت انسان حمله ور شده و آسیب وارد می کند.

به گزارش ایرنا، استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده به وسعت بیش از ۶۲ هزار هکتار و ۱۳ منطقه شکار ممنوع به وسعت ۲۰۰ هزار هکتار است.

 

 منبع خبر

جدیدترین ویدئوها

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها