به گزارش خبرنگار ایرنا، در این آیین که با حضور اعضای شورای اسلامی شهر قشم، امام جمعه، فرماندار، شهردار، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم و سایر مسوولین این شهرستان مرزی ترتیب یافت، رئیس شورای اسلامی شهر قشم گفت: این شورا در دوره ششم با پنج عضو خود در ارائه خدمات به قشموندان کارنامه قابل قبولی دارد و توانسته است تغییرات مهمی در مدیریت شهری ایجاد کند.
مریم خادمی افزود: مهمترین این اقدامات این شورا در مدیریت شهر قشم ساماندهی دستفروشان، رفع سد معبر، نظارت موثر بر ساخت و سازها، احداث ساختمان پلاتو، زمین های ورزشی، سنگفرش محلات و پیاده روها و آسفالت کوچه ها است.
وی ادامه داد: شورای اسلامی شهر قشم برای فعالیت های شهرداری این شهر در سال جاری رقم قابل توجه سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بودجه در نظر گرفته است تا فعالیت های مدیریت شهری به شکلی مطلوب انجام شود.
رئیس شورای اسلامی شهر قشم توضیح داد: این شورا سال گذشته با برگزاری ۴۰ جلسه رسمی و بهره گیری از ۱۲ کمیسیون تخصصی توانست تصمیمات راه گشایی برای توسعه هر چه بیشتر شهر قشم در حوزه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بگیرد.
وی همچنین، توجه به توسعه پایدار و متوازن فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهر قشم، تاکید بر ایمنسازی ابنیه ها و مشارکت فعال جوانان و بانوان قشمی در عرصه های مدیریت شهری را از دیگر فعالیت های این شورای اسلامی در بزرگترین جزیره ایرانی خلیجفارس عنوان کرد.
خادمی اضافه کرد: بررسی و پیگیری به نتیجه رساندن فاضلاب شهری، بهسازی پیاده راه ها، سالن ورزشی زنده یاد حاج حبیب بازماندگان قشمی، دفع آب های سطحی بازار قدیم قشم از دیگر اولویت های شورای اسلامی و شهرداری قشم نگین خلیجفارس است.
در ادامه این آیین حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا حاجبی امام جمعه قشم نیز به تببین جایگاه شوراهای اسلامی به عنوان یکی از برکات انقلاب اسلامی و مصادیق بهره گیری از خرد جمعی در محقق ساختن اهداف متعالی نظام اسلامی پرداخت.
در پایان آیین گرامیداشت روز ملی شوراها در سالن شهرداری شهر قشم فضای این مراسم با حضور کاروان خادمان زیر سایه خورشید و پرچم متبرک آستان قدس رضوی عطرآگین شد و از خانواده مرحوم حبیب بازماندگان قشمی رئیس فقید شورای اسلامی این شهر و سایر اعضای این شورا و شهردار قشم تجلیل به عمل آمد.
به گزارش ایرنا، شوراها به عنوان تشکل های اجرایی، مدنی در نظام های مردم سالار از اهمیت خاصی برخوردار بوده و به عنوان نهادی مشورتی، نمادی حقیقی از حضور مردم در اداره جامعه به شمار می روند.
نهاد شورا در سالروز صدور فرمان امام خمینی(ره) به شورای انقلاب، همزمان با بیستمین سالگرد بهار انقلاب اسلامی، در نهم اردیبهشت سال ۱۳۷۸، با پیام مقام معظم رهبری آغاز به کار کرد.
براساس اصل ششم قانون اساسی، اداره کشور متکی آراء عمومی از راه انتخابات یا همه پرسی است و همچنین براساس اصل هفتم نیز طبق دستور قرآن کریم (وامرهم شوری بینهم) شوراها از ارکان تصمیم گیری و اداره کشور است.
بر اساس ماده یک تشکیلات قانون شوراها، برای پیشبرد سریع برنامههای اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایرامور رفاهی از طریق همکاری مردم باتوجه به مقتضیات محلیاداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان با نظارت شورائی بهنام شورای روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان صورت میگیرد و بهمنظور جلوگیری از تبعیض وجلب همکاری در تهیه برنامههای عمرانی و رفاهی استان ها و نظارت بر اجرای هماهنگ آن، شورای عالی استان ها مرکب از نمایندگان شوراهای استان تشکیل میشود.
در ماده سه این قانون دوره فعالیت شوراهای روستا و شهر از تاریخ تشکیل چهار سال تعیین شده است.
شوراها بر ۲نوع هستند شوراهای پایه که شامل شورای شهر و روستا هستند و با رای مستقیم مردم به عنوان اعضاء شورا وارد این نهاد می شود و نوع دوم هم شوراهای فرادست هستند که شامل شوراهای بخش، شهرستان، استان و شورایعالی استان ها هستند که از بین اعضای شوراها انتخاب می شوند.
کمک به تدوین و تصویب قوانین و مقررات، گزینش مدیران شهری، نظارت بر عملکرد شهرداران و دهیاران و نیز استیضاح و عزل شهرداران، تدوین بودجه های سالانه مناطق شهری و رایزنی های مستمر با دولت مردان از جمله مهمترین وظایف ذاتی شوراهای اسلامی است که بدون مهارت های علمی و دارا بودن پیشینه مفید اجرایی، هیچ گاه قادر به انجام آن نخواهند بود این مسوولیت ها به ویژه در کلان شهرها که از مشکلات و مسایل پیچیده تری برخورداند از اهمیت مضاعفی برخوردار است.
ارتباطات مداوم با مردم، بازدید روزانه از محلات و مناطق، پیگیری مسایل و مشکلات مردم، استفاده از ظرفیت های مردمی، بهره گیری از دیدگاه های عالمانه صاحب نظران، و تلاش برای جذب و جلب اعتبارهای مورد نیاز به منظور ایجاد تحول در فضاهای شهری و روستایی، بخش دیگری از وظایف قانونی این نهاد مردمی است که بازهم، برای اجرایی کردن آن، نیاز مبرم به تجربه و تخصص لازم و کافی خواهد بود.
در فهرست خدماتی که شوراها به آن می پردازند، اصولی همچون حفظ هویت و اصالت شهرها و روستاها و پایبندی به معماری اسلامی و ایرانی و ترویج فرهنگ نظم و قانون به موازات فراگیر کردن خدمات شهری و سلامت محیط زیست، مد نظر است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.