بحران دارویی پسابرگزیت / بیماران سرطانی انگلیس از دسترسی به داروهای حیات‌بخش محروم شده‌اند

بحران دارویی پسابرگزیت / بیماران سرطانی انگلیس از دسترسی به داروهای حیات‌بخش محروم شده‌اند

 لندن – ایرنا – یک گزارش محرمانه که به تازگی منتشر شده نشان می‌دهد بیماران سرطانی در انگلیس به‌دلیل افزایش هزینه‌ها و موانع بروکراتیک ناشی از برگزیت، از دسترسی به داروهای حیات‌بخش و شرکت در آزمایش‌های بین‌المللی درمانی محروم شده‌اند.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه گاردین، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا «توان عملی پزشکان برای ارائه داروهای جدید نجات‌بخش به بیماران، از طریق آزمایش‌های بالینی بین‌المللی را به شدت تضعیف کرده است». این گزارش ۵۴ صفحه‌ای که توسط کارشناسانی از جمله پژوهشگران موسسه تحقیقاتی سرطان انگلیس، دانشگاه ساوت‌همپتون و شرکت مشاوره تحقیقاتی «هچ» تهیه شده، هشدار داده که برگزیت با ایجاد مقررات اضافه، هزینه‌های گزاف و اختلالات گسترده، مانعی جدی بر سر راه تحقیقات نجات‌بخش در حوزه سرطان ایجاد کرده است.

بر اساس این گزارش، در مواردی هزینه واردات داروهای جدید سرطان برای بیماران انگلیسی نزدیک به چهار برابر افزایش یافته و هزینه ارسال داروها در برخی آزمایش‌های بالینی تا ده برابر بیشتر شده است. کارشناسان تأکید کرده‌اند که این شرایط «تأثیر منفی قابل‌توجهی» بر تحقیقات سرطان در انگلیس گذاشته و «موانع تازه‌ای» ایجاد کرده که روند دستیابی بیماران به درمان‌های نجات‌بخش را کند کرده است.

در پی این بحران، کودکان نیز در میان بیماران سرطانی انگلیس هستند که به‌دلیل عود تومورها یا بی‌اثر شدن درمان‌های موجود، به داروهای جدید نیازمندند اما به گفته پزشکان ارشد، از دسترسی به این داروها محروم شده و در شرایط نامعلومی قرار گرفته‌اند.

طبق نوشته گاردین، مقام‌های دولت انگلیس در حال بررسی یافته‌های این پژوهش هستند. این گزارش همچنین می‌افزاید که سه حوزه اصلی تحقیقات سرطان در انگلیس، یعنی محیط نظارتی آزمایش‌های بالینی، جذب نیروهای نخبه پژوهشی و دسترسی به منابع مالی و همکاری‌های تحقیقاتی، به‌شدت از پیامدهای برگزیت آسیب دیده‌اند.

مارتین مک‌کی، استاد مدرسه عالی بهداشت و پزشکی گرمسیری - وابسته به دانشگاه لندن - که نسخه‌ای از این پژوهش را مطالعه کرده است، به گاردین گفت: «این نتایج نه تنها قابل پیش‌بینی بودند، بلکه پیش از این نیز بارها نسبت به آن‌ها هشدار داده شده بود. برگزیت به‌طور اجتناب‌ناپذیری منجر به تکرار هزینه‌ها و ایجاد موانع در مسیر همکاری‌های پژوهشی شده است.»

مارک داین، کارشناس حوزه برگزیت در اندیشکده نافیلد تراست هم تأکید کرده که این گزارش «نمونه‌های عینی» از اختلالاتی را برجسته می‌کند که از همان ابتدا در خصوص تبعات برگزیت در حوزه سلامت و تحقیقات علمی پیش‌بینی شده بود.

به گفته نویسندگان گزارش، نبود توافقات متقابل برای به‌رسمیت‌شناختن آزمایش‌های دارویی میان انگلیس و اتحادیه اروپا باعث شده است مراحل تأیید داروها به‌طور غیرضروری تکرار شود و زمان دسترسی بیماران به درمان‌های جدید به طرز خطرناکی طولانی گردد. در یکی از موارد، انگلیس مجبور شد برای گواهی کردن محموله‌ای از داروی آسپیرین جهت استفاده در یک آزمایش سرطان، ۲۲ هزار پوند اضافی پرداخت کند؛ درحالی‌که این دارو پیش‌تر در اتحادیه اروپا تأیید شده بود.

دولت انگلیس در واکنش به این گزارش اعلام کرده که برای تقویت همکاری‌های پژوهشی با اتحادیه اروپا و حمایت گسترده از پژوهشگران انگلیسی مصمم است. با این حال، کارشناسان هشدار داده‌اند که بدون توافقات جدید برای کاهش بروکراسی پسابرگزیت، بیماران بیشتری در آینده از دسترسی به درمان‌های نجات‌بخش محروم خواهند شد.

گفتنی است سال گذشته نیز گاردین در گزارشی افشا کرده بود که صدها هزار بیمار در انگلیس برای شروع درمان‌های پایه‌ای سرطان مانند جراحی، رادیوتراپی یا شیمی‌درمانی ماه‌ها در صف انتظار مانده‌اند و این تأخیرها به امری «عادی» تبدیل شده است، به‌طوری‌که حتی کودکان نیز از مراقبت‌های به موقع محروم شده‌اند.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها