فراخوان دستیابی به دانش فنی اصلاح فرآیند آماده‌سازی مولدین صدف پرورشی

فراخوان دستیابی به دانش فنی اصلاح فرآیند آماده‌سازی مولدین صدف پرورشی

 تهران- ایرنا- دویست‌وهفدهمین فراخوان طرحی با عنوان «دستیابی به دانش فنی اصلاح فرآیند آماده‌سازی مولدین صدف پرورشی بومی خلیج فارس (Saccostrea cucullate) جهت تکثیر مصنوعی خارج از فصل» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و به سفارش یک شرکت دانش‌بنیان منتشر شد.

به گزارش گروه علمی ایرنا، صدف‌های پرورشی به عنوان یکی از منابع مهم پروتئین دریایی نقش حیاتی در تأمین امنیت غذایی و توسعه پایدار آبزی پروری ایفا می‌کنند. پرورش صدف نه تنها به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در مناطق ساحلی کمک می‌کند، بلکه در حفظ محیط زیست نیز مؤثر است.

صدف‌ها با فیلتر کردن آب دریا، به تصفیه آن و بهبود کیفیت محیط زیست آبی کمک می‌کنند. همچنین، پرورش صدف به عنوان یک فعالیت کم‌خطر و کم‌هزینه شناخته می‌شود که می‌تواند در مقیاس کوچک و بزرگ انجام شود. علاوه بر ارزش غذایی بالا، صدف‌ها در صنایع دارویی و آرایشی نیز کاربرد دارند و به عنوان یک منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین‌ها شناخته می‌شوند.

یک شرکت فناور متقاضی با هدف ارتقای بهره‌وری و افزایش تولید صدف پرورشی، نیازمند انجام تحقیقات گسترده‌ای در زمینه اصلاح فرآیند آماده‌سازی مولدین صدف گونه بومی خلیج فارس (Saccostrea cucullate) است. این تحقیقات با تمرکز بر شناسایی عوامل مؤثر بر تولیدمثل مولدین، به دنبال یافتن روش‌های نوین و کارآمد برای افزایش میزان تولید صدف با کیفیت برتر است.

فراخوان دستیابی به دانش فنی اصلاح فرآیند آماده‌سازی مولدین صدف پرورشی

بر اساس اعلام صندوق نوآوری و شکوفایی، در این طرح پژوهشی از تیم مجری انتظار می‌رود با ارزیابی تغذیه‌ای مولدین و بهینه‌سازی شرایط محیطی پرورش، شرایط تکثیر مصنوعی خارج از فصل صدف را به میزان ۴ مرتبه در سال افزایش دهد. تکثیر ۲ میلیون لارو از هر ۱۵۰ قطعه صدف نیز از خروجی‌های مورد انتظار این طرح است.

اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارائه درخواست تنها برای شرکت‌ها و شتابدهنده‌های دانش‌بنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکت‌کننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.

متقاضیان تا روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ فرصت دارند پروپوزال و پیشنهادهای خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی ghazal.inif.ir ارسال و جهت ارتباط با کارگزاری امیرکبیر با شماره ۰۲۱۶۶۹۴۳۳۵۲ تماس حاصل کنند.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها