غلامرضا سرگزی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: با توجه به افزایش میزان مصرف فرآورده های خام دامی در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان، به منظور تامین فرآورده سالم و حلال و همچنین اهمیت ارتقای سطح بهداشت و سلامت مصرف کنندگان این محصولات، نظارت های بهداشتی و شرعی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی از ۱۱ اسفند تا ۱۱ فروردین سالجای تشدید شد.
وی افزود: در زمان اجرای این طرح کارشناسان نظارت بهداشتی دامپزشکی در سطح سیستان و بلوچستان در قالب تیمهای ویژه نظارت بهداشتی و شرعی، کار نظارت بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی، سردخانه ها، کشتارگاه های دام و طیور، مراکز عرضه و رستورانها را بر عهده دارند.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در مدت زمان اجرای این طرح تعداد ۶۱ تیم ثابت و سیار و ۱۰۴ نفر در قالب بازرس بهداشتی و ۲۵ نفر ناظر شرعی به صورت ۲شیفت صبح و عصر وظیفه نظارت بر مراکز عرضه را انجام میدهند؛ این طرح با همکاری دستگاههای چون تعزیرات حکومتی، وزارت بهداشت، دادستانی و نیروی انتظامی اجرا میشود.
بهترین بازرس خود مردم هستند که می توانند از حق خود برای دستیابی به مواد غذایی سالم و بهداشتی با کیفیت استفاده کنند
وی تاکید کرد: شهروندان باید محصولات و فرآوردههای خام دامی مورد مصرف خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی در سطح سیستان و بلوچستان تهیه و از خرید گوشت مرغ یا قطعات ران و سینه فاقد بسته بندی، گوشت قرمز فاقد مهر و لیبل دامپزشکی، گوشت از پیش چرخ شده، آلایش مرغ بدون بستهبندی و یا فرآوردههای خام دامی دارای بستهبندی با برچسب مخدوش خودداری کنند.
سرگزی تصریح کرد: دامپزشکی در راستای وظایف بهداشتی خود، وظیفه نظارت بهداشتی بر تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی اعم از شیر، گوشت سفید و قرمز، تخم مرغ و عسل از مزرعه تولید تا سفره مصرف را به عهده دارد و با هرگونه فعالیت غیر بهداشتی با منشاء دامی با توجه به خطر انتقال بیماریهای مختلف، در همه مراحل برخورد خواهد شد.
وی با اشاره به دستورالعمل های بهداشتی نظارت بر تولید، عرضه و نگهداری فرآورده های خام دامی، گفت: اصناف و مراکز عرضه مواد خام دامی از دپوی لاشه دام سبک و سنگین و مرغ تازه سرد خودداری کنند، نظارت مستمر کارشناسان اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در قالب تیمهای ثابت و سیار، بر تولید، حمل و نقل و عرضه فرآورده های خام دامی در جهت اطمینان شهروندان از سلامت و بهداشت محصولات دامی و تأمین سلامت این فرآورده ها جهت مصرف کنندگان و مسافران نوروزی خواهد بود.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: بهترین بازرس خود مردم هستند که می توانند از حق خود برای دستیابی به مواد غذایی سالم و بهداشتی با کیفیت استفاده کنند.