به گزارش خبرنگار ایرنا، سیستان و بلوچستان، به عنوان یکی از مناطق با شرایط اقلیمی خاص، به طور مکرر با پدیدههای طبیعی از جمله توفانهای گرد و خاک مواجه میشود. این پدیدهها نه تنها به زیرساختها آسیب میزنند، بلکه زندگی روزمره مردم را نیز تحت تأثیر قرار میدهند.
توفانهای گرد و خاک معمولاً با سرعتهای بالا و ذرات ریز همراه هستند که میتوانند به زیرساختهای عمومی از جمله جادهها، پلها و ساختمانها آسیب برسانند. بیتوجهی به این مساله میتواند منجر به خسارات شدید و هزینههای بالای تعمیرات و بازسازی شود. توفان اخیر در سیستان و بلوچستان خسارات سنگینی به راهها و زیرساختها بویژه در حوزه برق وارد کرده است.
یکی از عوارض جدی توفانهای گرد و خاک، بروز مشکلات تنفسی برای مردم بویژه گروههای حساس مانند کودکان، سالمندان و بیماران تنفسی است. گرد و غبار موجود در هوا میتواند به بروز بیماریهایی مانند آسم، برونشیت و سایر مشکلات تنفسی منجر شود که افزایش مراجعه به مراکز درمانی در نتیجه این مشکلات، بار مضاعفی بر سیستم بهداشت و درمان استان وارد میکند.
وضعیت توفانهای گرد و خاک در سیستان و بلوچستان
توفانهای گرد و خاک ناشی از وزش بادهای شدید، به طور معمول به مدت چند ساعت تا چند روز ادامه مییابند. در این مدت، ذرات ریز گرد و غبار به ویژه از مناطق خشک و بیابانی به هوا بلند شده و باعث کاهش دید در جادهها و مشکلات تنفسی در ساکنان میشود.
توفانهای گرد و خاک میتوانند دید رانندگان را به شدت کاهش دهند، که این امر منجر به بروز تصادفات و حوادث جادهای میشود، در بسیاری از موارد، این توفانها باعث بسته شدن جادهها و ایجاد ترافیکهای سنگین میشود که مسوولان محلی تدابیری را برای ایمنی مسافران و کاهش تلفات جادهای اتخاذ میکنند.
همچنین، توفانهای گرد و خاک بر سیستم حمل و نقل ریلی نیز تأثیر میگذارند، کاهش دید و وجود گرد و خاک بر روی ریلها میتواند منجر به تأخیر در حرکت قطارها و حتی لغو سفرهای ریلی شود، این موضوع نه تنها بر مسافران بلکه بر بارهای تجاری نیز تأثیر منفی میگذارد.
توفانهای گرد و خاک بویژه در فرودگاهها مشکلاتی ایجاد میکنند، کاهش دید و شرایط جوی نامساعد میتواند منجر به لغو یا تأخیر پروازها شود، این موضوع برای مسافرانی که به سفرهای کاری یا تفریحی میروند، بسیار ناگوار است؛ همچنین، لغو پروازها میتواند بر روی اقتصاد محلی و صنعت گردشگری تأثیرات منفی بگذارد.
پرواز تهران - ایرانشهر در فرودگاه کرمان به زمین نشست
روابط عمومی اداره کل فرودگاههای سیستان و بلوچستان اعلام کرد: پرواز هواپیمایی ماهان که از تهران به مقصد ایرانشهر در حال پرواز بود بهعلت کاهش دید افقی در فرودگاه ایرانشهر به فرودگاه کرمان رفت.
در این اطلاعیه آمده است: پرواز ۴۵۲۷ هواپیمایی ماهان که از تهران به مقصد ایرانشهر در حال پرواز بود، ساعت ۲۰:۵۵ چهارشنبه (۸ اسفندماه) بهعلت کاهش دید افقی به سه هزار متر، موفق به فرود در فرودگاه شهرستان ایرانشهر نشد و به فرودگاه کرمان رفت.
سقوط ۴۰ اصله پایه شبکه برق در میرجاوه
مدیر اداره برق شهرستان میرجاوه گفت: بر اثر باد شدید و باران در این منطقه، ۴۰ اصله پایه شبکه فشار متوسط و ضعیف و یک دستگاه ترانس برق دچار خسارت شد.
ابوالفضل شهرکی اظهار کرد: کارکنان عملیاتی این اداره به محض اطلاع از خسارت وارد شده به محلهای آسیب دیده اعزام شدند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر خطوط برق این منطقه پایدار است، ادامه داد: با توجه به وقوع این شرایط جوی، کارکنان امور برق شهرستان، به صورت شبانه نسبت به اصلاح و احداث مجدد شبکه آسیب دیده اقدام کردند.
مدیر اداره برق میرجاوه افزود: مشترکان برق در صورت بروز هر گونه خسارت یا خاموشی وارده میتوانند از طریق اپلیکیشن برق من، یا سامانه ۱۲۱ درخواست خود را ثبت و پیگیری کنند.
سقوط پایههای شبکه برق در هیرمند
مدیر امور برق هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان گفت: بر اثر باد شدید و باران در این منطقه، پنج اصله پایه فشار متوسط شبکه برق دچار خسارت شد.
محسن صفرزائی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کارکنان عملیاتی امور برق هیرمند به محض اطلاع از خسارت وارد شده به محل آسیب دیده اعزام شدند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر خطوط برق این منطقه پایدار است، ادامه داد: با توجه به وقوع این شرایط جوی، کارکنان امور برق هیرمند، به صورت شبانه نسبت به اصلاح و ساخت مجدد شبکه آسیب دیده اقدام کردند.
مدیر امور برق هیرمند افزود: مشترکان برق در صورت بروز هر گونه خسارت یا خاموشی وارده میتوانند از طریق اپلیکیشن برق من، یا سامانه ۱۲۱ درخواست خود را ثبت و پیگیری کنند.
سقوط هشت اصله پایه شبکه برق در زاهدان
مدیر امور برق ناحیه ۲ زاهدان گفت: بهدنبال ایجاد شرایط بد جوی در این شهرستان، تیمهای عملیاتی امور برق این ناحیه تاکنون نسبت به رفع بیش از ۳۰۰ مورد خاموشی اقدام کردهاند.
سعید مهر آمیز افزود: بر اثر این شرایط جوی، هشت اصله پایه شبکه برق نیز دچار خسارت شد که با تلاش کارکنان امور برق این شهرستان اصلاح و شبکه برق پایدار شد.
وی ادامه داد: ۹ تیم عملیاتی و پیمانکاری در حال حاضر در آماده باش کامل هستند تا در صورت بروز هر گونه خسارت به شبکه برق موارد را اصلاح و شبکه برق مشترکان را پایدار کنند.
سقوط هشت پایه برق در زهک
مدیر امور برق شهرستان زهک در شمال سیستان و بلوچستان گفت: باد و باران شدید در زهک منجر به سقوط هشت پایه برق و آسیب به ۲ ترانس شد.
محمد صبور بیان کرد: بر اثر شرایط جوی نامساعد، هشت اصله پایه فشار متوسط و ۲ دستگاه ترانس شبکه برق در این منطقه دچار آسیب شدند.
وی افزود: با توجه به شدت باد و باران، این حادثه در بخشهایی از شبکه برق شهرستان زهک رخ داد و خسارتهای قابلتوجهی به زیرساختهای شبکه وارد کرده که در حال حاضر وضعیت شبکه برق شهرستان پایدار و هیچگونه قطعی برق گزارش نشده است.
مدیر امور برق زهک ادامه داد: تمامی تلاشها برای بازسازی سریعتر شبکه و کاهش زمان خاموشی در دست انجام بوده چرا که وظیفه همه ما خدمت به مردم و رفع مشکلات مردم منطقه باتوجهبه وضعیت جوی شهرستان است.
وی از مشترکان برق خواست که در صورت بروز هرگونه خسارت یا خاموشی، از طریق اپلیکیشن «برق من» یا سامانه ۱۲۱ درخواست خود را ثبت و پیگیری کنند.
توزیع تعداد ۸۰۰ عدد ماسک رایگان بهداشتی در دلگان
رئیس جمعیت هلال احمر دلگان از توزیع ۸۰۰ عدد ماسک بین مردم توفان زده منطقه دلگان خبر داد.
محمد بامری گفت: با توجه به وجود آلودگی هوا و مضرات بسیار زیاد برای شهروندان این تعداد ماسک رایگان جهت استفاده شهروندان در مناطق عمومی سطح شهر به صورت رایگان توزیع شد.