به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا حسین بیگلری ارسال کرد، افزود: تب مالت از طریق تماس بدون محافظت با دام، لاشه یا احشاء دامی و همچنین مصرف شیر و لبنیات غیر پاستوریزه و گوشتهایی که پیش از مصرف در شرایط مناسب نگهداری نشدهاند، منتقل میشود.
وی با بیان اینکه این بیماری به دلیل تنوع علائم، به بیماری هزارچهره معروف است، ادامه داد: تب مالت در صورت عدم تشخیص بهموقع میتواند به عوارض شدید از جمله تخریب مفاصل، نازایی، افسردگی، عوارض قلبی و حتی مننژیت منجر شود.
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علومپزشکی گفت: علائم اولیه تب مالت حدود ۲ تا ۶ هفته پس از ابتلا به صورت لرز، درد مفاصل، کوفتگی، استخوان درد و سردرد ظاهر میشود.
وی ادامه داد: بر اساس تجارب سالهای گذشته افرادی که در ایام عید قربان بدون استفاده از وسایل محافظت شخصی مانند دستکش، عینک و گان با دامها تماس داشتند، بعد از چند هفته دچار بیماری شدند.
بیگلری با اشاره به اهمیت نگهداری بهداشتی گوشت پس از ذبح، افزود: گوشت دام باید به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.
وی ادامه داد: تشخیص تب مالت مستلزم دقت در شرح حال بیمار، توجه به سابقه تماس با دام یا مصرف لبنیات غیر پاستوریزه و انجام آزمایشهای اختصاصی است. درمان این بیماری حداقل به ۲ ماه دارو درمانی منظم با تجویز پزشک نیاز دارد و پایش دقیق روند درمان بسیار مهم است.
بیگلری گفت: واکسیناسیون دامها به عنوان مهمترین راهکار پیشگیری از ابتلا به تب مالت شناخته میشود و در کنار آن باید شیر خام به خوبی جوشانده و پاستوریزه شود.
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علومپزشکی با اشاره به لزوم افزایش همکاری شهرداریها در جلوگیری از کشتار غیرمجاز دام، افزود: نظارت بهداشتی بر ذبح دامها بهویژه در عید سعید قربان باید با حضور دامپزشکان انجام شود و مردم نیز با رعایت نکات ایمنی از جمله استفاده از وسایل محافظت شخصی، از ابتلا به این بیماری جدی پیشگیری کنند.
به گزارش ایرنا، جمعه مورخ ۱۶ خردادماه سال جاری مصادف با عید سعید قربان است.