همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: در این مطلب به برخی از غذاهای تابستانی رایج که توسط متخصصان برای افراد دیابتی پیشنهاد شده و از تعادل قند خون پشتیبانی میکنند و گرما را شکست میدهند، اشاره شده است.
کدو تنبل که به دلیل محتوای آب بالا و کالری کم شناخته شده، یک سبزی خنک کننده است که به راحتی هضم میشود و برای معده ملایم است. به دلیل شاخص گلیسمی پایین به تنظیم سطح قند خون کمک میکند و میتواند به عنوان آبمیوه، خورده شود یا در سوپ به عنوان سبزیجات ریخته شود، از آن کیک و شیرینی هم درست میکنند.
انواع توت مانند توت فرنگی و تمشک به طور طبیعی سرشار از آنتیاکسیدانها، ویتامینها و فیبر هستند که آنها را به انتخابی قدرتمند برای کنترل قند خون تبدیل میکنند. شیرینی طبیعی آنها به لطف شاخص گلیسمی پایین، هوس قند را بدون ایجاد افزایش ناگهانی گلوکز برآورده میکند. این انواع توت را میتوان به اسموتیها، نوشیدنیها، بلغور جو دوسر و شیکها اضافه کرد.
خیار حاوی بیش از ۹۵ درصد آب است و کربوهیدرات بسیار کمی دارد که برای آبرسانی و همچنین هضم غذا مفید است. برای افراد دیابتی عالی است زیرا حاوی آب، فیبر و ترکیباتی است که برای مقاومت بهتر به انسولین عالی هستند. آنها را به سالادها، ماست و خیار آبدوغ خیار یا اسموتیها اضافه کنید تا گزینهای خنک و مناسب برای کنترل قند خون داشته باشید.
این گیاه طراوتبخش هم اثر خنککنندگی بر بدن دارد و هم برای مدیریت قند خون مفید است. هضم را بهبود میبخشد، از فعالیت انسولین پشتیبانی میکند و بدون هیچ گونه کالری به غذای شما طعم میدهد. از نعناع به عنوان یک سبزی در کنار انواع وعدههای غذایی میتوانید استفاده کنید.
افراد دیابتی میتوانند به رغم شیرینی از هندوانه، به دلیل محتوای بالای آب و چگالی کم کالری، در حد اعتدال لذت ببرند. هندوانه آبرسان است و دارای لیکوپن است، لیکوپن از آنتیاکسیدانهای مفید برای سلامت قلب است. برای تثبیت قند خون، وعدههای کوچک هندوانه را با غذاها و خوراکیهای حاوی پروتئین یا چربی سالم میل کنید.
سبزیجات سبز تیره مانند اسفناج، شنبلیله و کلم سرشار از منیزیم، فیبر و آنتیاکسیدان هستند که همگی برای مدیریت قند خون ضروری هستند. آنها کربوهیدرات کمی دارند و بسیار متنوع هستند، چه به صورت خام در سالاد خورده شوند، چه در ماست مخلوط شوند، یا به صورت بخارپز در کنار وعده غذایی مصرف شوند.