به گزارش همشهری آنلاین، فالوده یکی از نوشیدنی های فصل تابستان است که در کنار بستنی طرفداران زیادی دارد. فالوده در شهرهای مختلف متفاوت تهیه می شود. یکی از معروف ترین فالوده، فالوده شیرازی است که از رشته های برنجی و یخ تهیه می شود. فالوده کرمانی و یزدی از نشاسته تهیه می شود و رشته های آن نسبت به فالوده شیرازی نرم تر است و دارای بافتی لطیفتر، طعمی خاص و ظاهری متفاوتتر است. در ادامه طرز تهیه فالوده کرمانی را بخوانید تا این دسر خوشطعم و دلنشین را برای خود و عزیزانتان درست کنید.
برای تهیه یک فالوده کرمانی اصیل و خوشمزه، به مواد اولیه نیاز دارید. در اینجا لیست کاملی از مواد لازم آورده شده است:
برای تهیه رشته فالوده:
نشاسته : ۱ پیمانه
آب سرد: ۴ پیمانه
گلاب: ۱/۲ پیمانه
برای تهیه شربت فالوده:
شکر: ۲ پیمانه
آب: ۱ پیمانه
گلاب: ۱/۴ پیمانه
عرق نعنا: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
آبلیمو تازه: به مقدار لازم (برای سرو)
مرحله اول: نشاسته را آماده کنید : در اولین مرحله از طرز تهیه فالوه کرمانی، نشاسته را در یک لیوان آب سرد به طور کامل حل کنید؛ آنقدر که هیچ گلولهای در آن باقی نماند. سپس پنچ پیمانه آب را در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. نشاسته حل شده را یک باره و به صورت کامل داخل آب جوش بریزید. بلافاصله شروع به هم زدن کنید. این کار را به مدت ۳۰ دقیقه ادامه دهید تا مخلوط غلیظ و حالتی نیمه ژلهای پیدا کند؛ به عبارت دیگر روی آن برق بیفتد. تنها دقت داشته باشید مواد ته نگیرد.
مرحله دوم: نشاسته را خنک کنید: در دومین مرحله از طرز تهیه فالوده کرمانی، پس از آنکه مخلوط نشاسته به غلظت مناسب رسید و حالت نیمه ژلهای پیدا کرد باید آن را از رو حرارت بردارید. حالا آن را داخل کاسه آب سرد و یخ بریزید تا فرم بگیرید. برای این کار یک کاسه بزرگ را تا نیمه از آب خیلی سرد و یخ پر کنید. یک آبکش بزرگ روی آن قرار دهید. سپس مخلوط داغ نشاسته را با کمک لیسک یا پشت ملاقه آنقدر فشار دهید تا مایه از سوراخهای آبکش عبور کند و به صورت رشتههای نازک داخل کاسه بیفتد.
رشتهها را با دست یا کفگیر آرام هم بزنید تا به یکدیگر نچسبند. بهتر است ۲۰ تا ۱۵ دقیقه زمان دهید تا رشتهها در آب سرد باقی بمانند. در آخر با کمک یک کفگیر سوراخدار رشتهها را از آب خارج کنید. آنها را داخل صافی یا آبکش بریزید تا آب اضافه آنها گرفته و سفت شوند.
مرحله سوم: شربت را درست کنید: در سومین مرحله از طرز تهیه فالوده کرمانی، نوبت به آمادهسازی شربت میرسد. برای این کار شکر و آب جوش را داخل قابلمهای بریزید. آنقدر هم بزنید تا شکر کامل حل شود. سپس گلاب و عرق نعناع را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا شربتتان کامل خنک شود. با خواندن طرز تهیه گلاب در خانه به راحتی آن را خودتان برای این دسر خوشطعم درست کنید.
پس از خنک شدن شربت، فالوده را در ظرف مورد نظرتان بریزید سپس مقداری از شربت و چند تکه یخ به آن اضافه کنید. فالوده خوشعطرتان آماده است، نوش جان!
فالوده کرمانی یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که با کمترین مواد در تمام روزهای سال به ویژه تابستان میتوان آن را درست کرد. نکات تکمیلی زیر کمکتان خواهد کرد تا تجربهای لذتبخش از تهیه این دسر داشته باشید.
کیفیت نشاسته: استفاده از نشاسته مرغوب، تاثیر زیادی در کیفیت نهایی فالوده دارد.
غلظت خمیر: دقت کنید که خمیر نشاسته نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد. غلظت مناسب باعث میشود رشتهها به خوبی از آبکش عبور کنند.
آب و یخ: استفاده از آب و یخ فراوان برای سفت شدن رشتهها ضروری است.
خنک بودن شربت: حتماً اجازه دهید شربت فالوده کاملاً خنک شود، در غیر این صورت رشتهها شل خواهند شد.
تنوع در طعم: میتوانید با اضافه کردن عرقیات مختلف مانند عرق بیدمشک یا طعمدهندههای طبیعی دیگر، تنوعی در طعم فالوده ایجاد کنید.
و در آخر میتوانید از تخم شربتی و یا خاکشیر نیز در فالوده کرمانی استفاده کنید این به سلیقه خود شما بستگی دارد.