سی‌ان‌ان‌ و رویترز: اسرائیل آماده حمله به ایران می شود!

سی‌ان‌ان‌ و رویترز: اسرائیل آماده حمله به ایران می شود!

 رسانه‌هایی مانند CNN و رویترز با خبرسازی مبنی بر آمادگی اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران و تهدید به فعال‌سازی مکانیسم ماشه از سوی اروپا، به کارکرد اصلی خود یعنی ابزار دول غربی برای مرعوب‌سازی و انجام عملیات روانی روی آورده‌اند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم پس از سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری و تأکید ایشان بر ادامه غنی‌سازی، جریان رسانه‌ای غربی دست به کار شده و طی ساعات گذشته تلاش دارد با ایجاد یک حربه رسانه‌ای، بار دیگر دوگانه کذایی یا جنگ یا تسلیم را دوباره علم کند.

رهبر انقلاب روز گذشته فرمودند: «من یک تذکری به طرف مقابل بدهم. طرف آمریکایی که در این مذاکراتِ غیرمستقیم وارد صحبت می‌شوند، گفتگو می‌کنند، سعی کنند یاوه‌گویی نکنند. اینکه بگویند ما به ایران اجازه‌ی غنی‌سازی نمی‌دهیم، این غلط زیادی است. کسی منتظر اجازه‌ی این و آن نیست. جمهوری اسلامی سیاستی دارد، روشی دارد، سیاست خودش را تعقیب می‌کند.»

پس از این موضع‌گیری قاطعانه، شبکه سی ان ان، به نقل از مقامات آمریکایی مدعی آماده شدن رژیم صهیونیستی برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران شد، یک مقام صهیونیستی نیز در مصاحبه‌ای جداگانه همین ادعا را تکرار کرد. سپس خبرگزاری رویترز که سابقه طولانی در روایت‌سازی علیه جمهوری اسلامی ایران دارد، به نقل از «سه منبع آگاه ایرانی» (منابعی که همواره در ایرانی بودن یا در منبع آگاه بودن آن‌ها شک و تردید وجود دارد) نوشت که در صورت شکست مذاکرات، ایران آماده دفاع از خود می‌شود.

رویترز همچنین به نقل از منابع اروپایی نوشت که کشورهای اروپایی در صورت شکست مذاکرات، مکانیسم ماشه را به طور حتم فعال خواهند کرد. «وندی شرمن» سرپرست هیئت مذاکره‌کننده آمریکایی در مذاکرات برجام نیز وارد گود شد و به رویترز گفت که در صورت اصرار ایران بر حق غنی‌سازی «وقوع جنگ محتمل» است.

در این راستا باید گفت که عملیات روانی و رسانه‌ای، به‌ویژه در بستر مذاکرات هسته‌ای، ابزاری استراتژیک در دست قدرت‌های غربی و رژیم صهیونیستی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی، تضعیف مواضع ایران و تحمیل خواسته‌های خود از طریق فشار غیرمستقیم است. این عملیات با بهره‌گیری از تکنیک‌هایی چون «مقصرسازی»، «دوگانه‌سازی کاذب» و «روایت‌سازی هدفمند» سعی در القای این تصور دارند که ایران یا باید تسلیم شود یا با جنگ مواجه گردد.

در مذاکرات برجام در سال ۲۰۱۵ نیز شاهد چنین عملیات‌هایی بودیم. رسانه‌های غربی با برجسته‌سازی اختلافات داخلی در ایران و بزرگ‌نمایی تهدیدات اسرائیل، سعی در ایجاد فشار روانی بر تیم مذاکره‌کننده داشتند. همچنین، استفاده از رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور برای تضعیف اعتماد عمومی به مذاکرات و القای نارضایتی داخلی، بخشی از این عملیات روانی بود.

از این رو به نظر می‌رسد طی روزهای پیش رو باید شاهد حجم بیشتری از جنگ تبلیغاتی و عملیات روانی کشورهای غربی با هدف امتیازگیری از راه تهدید یا مرعوب‌سازی تیم مذاکره کننده کشورمان باشیم.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها