پس از شستن، برگها را در آبکش بگذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.
آب را در کتری بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا به نقطه جوش برسد.
برای شفافتر شدن رنگ دمنوش بهتر است از آب تصفیه شده استفاده کنید.
سپس کمی آب جوش در قوری بریزید و به آرامی چند بار آب را در آن بچرخانید تا کف و دیوارههای قوری کمی گرم شود.
برگهای توت شسته شده را در قوری بگذارید. آب جوش را روی برگها بریزید و قوری را روی بخار کتری بگذارید.
۸-۱۰ دقیقهای زمان دهید تا دمنوش روی بخار آب بماند و عطر و خواص برگ به خوبی خارج شود.
پس از گذشت زمان اعلام شده دمنوش را از روی حرارت بردارید و در فنجانهای سرو بریزید.
به دلخواه با کمی عسل یا شکر دمنوش را طعم دار و نوش جان کنید.
در ادامه میتوانید با طعمهای دیگر محبوب و پرطرفدار دمنوش برگ توت سفید آشنا شوید.
دمنوش برگ توت و نعناع تازه: چند برگ نعناع را همراه برگ توت در قوری بریزید و مانند حالت معمول دم کنید.
دمنوش برگ توت و چوب دارچین: یک تکه چوب دارچین به همراه برگها در قوری بگذارید و ۱۰ دقیقه روی بخار کتری دم کنید.
دمنوش برگ توت و زنجبیل تازه: چند برش نازک زنجبیل تازه را به همراه برگها دم کنید.
دمنوش برگ توت و گل محمدی: چند گلبرگ گل محمدی خشک به برگها اضافه و همه را با هم دم کنید.
دمنوش برگ توت و لیمو تازه یا پوست لیمو: چند قطره آبلیمو یا پوست لیمو را بعد از دمکردن به فنجان اضافه کنید.
دمنوش برگ توت و بهارنارنج یا اسطوخودوس: مقدار کمی از این گلها را همراه برگها دم کنید.
بهترین زمان مصرف دمنوش برگ توت سفید بسته به هدف شما متفاوت است.
مصرف آن صبح ناشتا به پاکسازی بدن و تنظیم قند خون کمک میکند.
نوشیدن دمنوش ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بعد از غذا باعث بهبود هضم و کاهش قند خون میشود.
نوشیدن این دمنوش عصرها بین ساعت ۵ تا ۷ نیز زمان مناسبی برای کاهش استرس و کنترل اشتهای شبانه است.
یک ساعت قبل از خواب هم میتواند به آرامش و خواب راحتتر کمک کند.
بهتر است دمنوش را بلافاصله بعد از غذا یا هنگام خوردن غذا مصرف نکنید، چون ممکن است در جذب مواد مغذی اختلال ایجاد کند.
مصرف روزانه یک فنجان کافی است و بهتر است از زیادهروی پرهیز شود.
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم دمنوش برگ توت سفید اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برگها را خرد نکنید مگر در صورت تمایل به دمنوشی با طعم قویتر.
از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید؛ آب با املاح زیاد طعم دمنوش را تغییر میدهد.
از قوری شیشهای یا چینی استفاده کنید؛ چون فلز ممکن است با ترکیبات برگ واکنش دهد.
قبل از دمکردن، قوری را با آب داغ گرم کنید.
برای دم کشیدن دمنوش از بخار کتری استفاده کنید تا عصاره برگها بهتر خارج شود.
از برگهای تازه و جوان استفاده کنید؛ برگهای پیر ممکن است تلختر باشند.
برگها را از درختان سالم و بدون سم جدا کنید تا از ورود مواد شیمیایی به دمنوش جلوگیری شود.
بهتر است برگها صبح زود چیده شوند؛ چون بیشترین مواد موثر را دارند.
برگها را با آب سرد بشویید تا طراوت آنها حفظ شود.
میتوانید با افزودن چند قطره آبلیمو، طعم دمنوش را متعادل کنید.
افزودن کمی عسل طبیعی بعد از دمکشیدن، طعمی دلپذیر ایجاد میکند.
شکر یا عسل را فقط در صورت نیاز اضافه کنید؛ بهترین روش، مصرف دمنوش بدون شیرینکننده است.
در تابستان به عنوان نوشیدنی خنک و سالم، میتوانید دمنوش را سرد هم مصرف کنید.
برگهای خشکشده نیز قابل استفاده هستند؛ فقط زمان دمکشیدن کمی بیشتر خواهد بود.
برای خشککردن برگها، آنها را در سایه و جریان هوا نگه دارید تا مواد مؤثرشان حفظ شود.
زمان دم کشیدن بین ۸ تا ۱۰ دقیقه است؛ بیشتر از این ممکن است دمنوش تلخ شود.
درِ قوری را حتماً بگذارید تا رایحه و خواص دمنوش حفظ شود.
اگر داروی خاصی مصرف میکنید، با پزشک مشورت کنید؛ برگ توت ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد.
از ظروف دربسته برای نگهداری برگهای خشک استفاده کنید تا عطر آنها نپرد.
منبع: عصر ایران