به گزارش همشهری آنلاین، تحلیلگران بانک بارکلیز گفتند: اگرچه پکن احتمالا اقدامات محرک مالی خود را افزایش میدهد اما رشد اقتصادی چین در سالجاری میتواند بهشدت بدتر شود؛ زیرا این کشور درگیر جنگ تجاری تلخ با آمریکا است.
نخستوزیر ژاپن در شدیدترین هشدار نسبت به پیامد تصمیمات دولت ترامپ بر اقتصاد جهانی، گفت: تعرفههای آمریکا میتواند نظم اقتصاد جهانی را مختل کند. آنچه تاکنون رخ داده است، پتانسیل ایجاد اختلال در نظم اقتصادی جهانی را دارد.
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی، بهدلیل نگرانیها از تشدید جنگ تجاری میان آمریکا و چین و ضعیف شدن رشد اقتصاد جهانی و تقاضا برای سوخت، کاهش یافت. بهای معاملات نفت برنت به ۶۴ دلار و ۴۷ سنت در هر بشکه رسید.
گلدمن ساکس، پیشبینی قیمت اونس طلا در پایان سالجاری را تحتتأثیر تقاضای قوی بانکهای مرکزی و افزایش ورود سرمایه به صندوقهای قابل معامله در بورس بهدلیل ریسکهای رکود، به ۳۷۰۰ دلار افزایش داد.
شاخصهای سهام بزرگ آسیا در معاملات روز دوشنبه، با استقبال از معافیت تلفنهای هوشمند و رایانهها از تعرفههای متقابل آمریکا، بهبود یافتند و بازارهای اروپایی هم این روند را دنبال کردند.
درحالیکه روز گذشته اعلام شد گوشیهای هوشمند، رایانهها و سایر لوازم الکترونیکی از تعرفههای متقابل ترامپ معاف هستند و گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده فعلا برای این محصولات استثناء قائل شده است، اکنون اعلام شده که این لوازم الکترونیکی بهزودی مشمول تعرفههای جدید خواهند شد.
مقامات انگلیسی اعلام کردند حمایت مالی از صادرکنندگان، ازجمله آنهایی که تحتتأثیر تعرفههای آمریکا قرار گرفتند را به میزان ۲۰ میلیارد پوند (۲۶ میلیارد دلار) افزایش خواهند داد تا در دوره جدیدی از تجارت جهانی به آنها ثبات و اطمینان بدهند.
۷۵ درصد از شهروندان آمریکایی معتقدند، سیاستهای تعرفهای رئیسجمهورشان نهتنها قیمتها را بالا برده، بلکه وضعیت اقتصادی را از آنچه بود، وخیمتر کرده است؛ این تنها شروع ماجراست، بسیاری نگرانند که این روند، بهزودی بر اشتغال، واردات و حتی تنوع کالاها اثر بگذارد.