آمریکا: نمیتوانیم به تامین سلاح برای کشورهای سراسر جهان ادامه دهیم


«شان پارنل» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره وضعیت تجهیزات و تسلیحات ارسالی آمریکا به اوکراین گفت: رئیسجمهور ترامپ و پیت هگزث، وزیر دفاع در مورد سرنوشت سامانههای تسلیحاتی که بهرغم برنامههای قبلی به اوکراین داده نخواهند شد، تصمیم خواهند گرفت. من نمیتوانم جزئیات بیشتری در مورد اینکه چه سلاحهایی متوقف شدهاند و چه زمانی و چه چیزی را ارائه میدهیم، در اختیار بگذارم.
آنا کلی، معاون سخنگوی کاخ سفید نیز گفت تصمیم آمریکا برای توقف ارسال برخی سلاحهای حیاتی به اوکراین، پس از بررسیهای پنتاگون و با هدف «اولویتدادن به منافع آمریکا» اتخاذ شده است.
تمی بروس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد: ارسال سلاح به اوکراین را متوقف نکردهایم و توقف ارسال سلاح به اوکراین تنها به یک مورد و یک موقعیت خاص محدود بود.
سخنگوی پنتاگون همچنین درباره حملات آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران مدعی شد: پس از حملاتآمریکا به تاسیسات هستهای ایران، برنامه هستهای این کشور یک تا دو سال عقب افتاده است.
سخنگوی پنتاگون در پاسخ به این سوال که چگونه حمله تلافیجویانه ایران به پایگاه العدید آمریکا در قطر باعث شد ،پنتاگون ذخایر مهمات خود را مجددا ارزیابی کند، گفت: ما همیشه در حال ارزیابی مهمات خود و محل ارسال آنها هستیم. ما نمیتوانیم به همه در سراسر جهان سلاح بدهیم. باید مراقب آمریکا باشیم و از ایالات متحده آمریکا و نیروها و منافع خود در سراسر جهان دفاع کنیم.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با بیان اینکه وزارت دفاع آمریکا در تلاش برای ایجاد چارچوب جدید در توزیع تسلیحات آمریکایی است، گفت: مدت زیادی، یعنی چهار سال در دولت جو بایدن، رئیسجمهور سابق ایالات متحده، ما سلاح و مهمات را بدون اینکه واقعا به تعداد آنها فکر کنیم، به دیگران میدادیم.
پارنل در خصوص حضور نیروهای آمریکایی در سوریه نیز گفت: ما اکنون حدود یک هزار و ۵۰۰ نیرو در سوریه داریم اما قصد نداریم در مورد وضعیت این نیروها اظهار نظر بیشتری کنیم و همانطور که رئیسجمهور ترامپ گفته است، نسبت به آینده سوریه خوشبین هستیم.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به دلیل نگرانی از کاهش شدید ذخایر مهمات و تسلیحات ایالات متحده، ارسال برخی از موشکهای دفاع هوایی و سایر مهمات دقیق به اوکراین را متوقف کرده است.
به گزارش پولیتیکو ،این تصمیم توسط البریج کولبی معاون وزیر دفاع آمریکا و رئیس سیاستگذاری پنتاگون و پس از بررسی ذخایر مهمات و تسلیحات پنتاگون که منجر به نگرانیهایی درباره کاهش تعداد کل گلولههای توپخانه، موشکهای دفاع هوایی و مهمات دقیق شد، گرفته شده است. تصمیم اولیه برای توقف ارسال برخی از کمکهای وعده داده شده در دوران دولت بایدن به کییف در اوایل ماه ژوئن گرفته شد.
به گزارش پولیتیکو، این تصمیم در حالی اجرایی شده است که اوکراین با موجی از بزرگترین حملات موشکی و پهپادی روسیه به اهدافی در پایتخت و سایر مناطق این کشور روبرو است.
به گزارش فرتاک نیوز، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین پیشتر اعلام کرده بود که بیش از ۲۰ هزار موشک ضد پهپاد آمریکایی که قرار بود به کییف ارسال شود، به خاورمیانه منتقل شده است.
پیت هگزث وزیر دفاع ایالات متحده نیز پیش از این در اظهاراتی با بیان اینکه واشنگتن به دنبال برقراری صلح در اوکراین است، تاکید کرده بود که در بودجه نظامی سال ۲۰۲۶ کمکهای نظامی ما به اوکراین کاهش مییابد.
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود بارها سطح دخالت ایالات متحده در جنگ اوکراین را زیر سوال برد و پیشنهاد کرد که متحدان اروپایی، بار مالی بیشتری را تحمل کنند. از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲، ایالات متحده ۱۷۵ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده که شامل تقریباً ۶۱.۴ میلیارد دلار کمک نظامی است.