گول باورهای رایج درباره میوه‌ها را نخورید

 گول باورهای رایج درباره میوه‌ها را نخورید
 متخصصان تغذیه پنج باور غلط رایج درباره میوه‌ها را بررسی و رد کرده‌اند، زیرا شواهد علمی خلاف این ادعاها را نشان می‌دهد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرارو، با وجود ارزش غذایی بالای میوه‌ها، باورهای نادرست درباره مصرف آن‌ها در میان بسیاری از افراد رواج یافته و موجب شده برخی افراد از این خوراکی‌های طبیعی و مفید دوری کنند.

میوه‌ها یکی از مغذی‌ترین نعمت‌های طبیعت به شمار می‌روند، اما طی سال‌های اخیر هدف موجی از اطلاعات نادرست در فضای مجازی قرار گرفته‌اند. در حالی که تحقیقات علمی از فواید گسترده میوه‌ها برای سلامتی حمایت می‌کنند، باورهای غلطی درباره مصرف آن‌ها رواج یافته که ممکن است مردم را از بهره‌بردن از این خوراکی‌های ارزشمند باز دارد. حالا متخصصان تغذیه به میدان آمده‌اند تا با شفاف‌سازی، این باورهای نادرست‌های تغذیه‌ای را رد کنند.

خوردن میوه برای کاهش وزن مضر است

واقعیت دقیقاً برعکس است. نتایج یک مطالعه بلندمدت که بیش از ۱۳۰ هزار بزرگسال را طی ۲۴ سال دنبال کرد، نشان داد افرادی که مصرف میوه بیشتری داشتند، کاهش وزن بیشتری نیز تجربه کردند. این ارتباط به‌ویژه در میان افرادی که سیب، انواع توت و گلابی بیشتری مصرف می‌کردند، پررنگ‌تر بود. توبی اسمیتسون، متخصص مراقبت و آموزش دیابت و مدیر ارشد تغذیه در انجمن دیابت آمریکا می‌گوید: «بیشتر میوه‌ها فاقد چربی، کم‌کالری، و سرشار از فیبر هستند و شیرینی طبیعی مطلوبی به وعده یا میان‌وعده غذایی اضافه می‌کنند.» لزلی بانچی، متخصص تغذیه و بنیان‌گذار مشاوره غذایی نیز می‌افزاید: «در طول بیش از ۴۰ سال فعالیت حرفه‌ای‌ام به‌عنوان متخصص تغذیه، با هزاران بیمار رو به رو شدم و تا به حال با موردی مواجه نشده‌ام که کسی تنها به خاطر مصرف زیاد میوه دچار افزایش وزن شده باشد.»

باید مصرف میوه را به خاطر قند آن محدود کرد

یکی از شایع‌ترین سوءبرداشت‌ها درباره میوه، نگرانی از میزان قند آن است. اما باید دانست که قند طبیعی موجود در میوه با قند افزوده‌ای که در کیک‌ها، شیرینی‌ها و غلات صبحانه شیرین‌شده یافت می‌شود، تفاوت زیادی دارد. لی‌ان واینتراب، مشاور تغذیه در لس‌آنجلس، می‌گوید: «قند میوه همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی ارائه می‌شود.» فیبر موجود در میوه‌ها نه تنها به سلامت قلب و هضم بهتر کمک می‌کند، بلکه با ایجاد حس سیری طولانی‌تر، مانع از پرخوری می‌شود. علاوه بر این، فیبر باعث می‌شود جذب قند در خون با سرعت کمتری انجام شود، به همین دلیل مصرف میوه برخلاف خوراکی‌های قندی، باعث افزایش ناگهانی قند خون نمی‌شود. این ویژگی مهم است، زیرا افزایش مداوم قند خون با بیماری‌هایی مانند دیابت نوع دو ارتباط مستقیم دارد. تحقیقات همچنین نشان داده‌اند که مصرف بیشتر میوه و سبزی با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی همراه است. بر اساس توصیه‌های عمومی، بهتر است روزانه دست‌کم یک و نیم تا دو فنجان میوه مصرف شود و در عین حال از قندهای افزوده پرهیز شود.

میوه تازه بسیار سالم‌تر از میوه یخ‌زده یا کنسرو شده است

بسیاری از افراد تصور می‌کنند تنها میوه تازه مفید است، اما پژوهش‌ها نشان داده‌اند که میوه‌های یخ‌زده تقریباً از نظر محتوای مغذی با میوه تازه برابری می‌کنند. در برخی موارد حتی از میوه تازه مغذی‌تر هستند، چرا که در زمان اوج رسیدگی برداشت، بلافاصله منجمد می‌شوند. این فرآیند به حفظ مواد مغذی میوه کمک می‌کند. برای مثال، یک گزارش نشان داده که زغال‌اخته و تمشک منجمد حاوی پلی‌فنول‌های بیشتری نسبت به نسخه تازه‌شان هستند. هرچند میوه‌های کنسروی معمولاً ویتامین سی کمتری نسبت به میوه‌های تازه یا منجمد دارند، اما مقدار فیبر محلول، ویتامین‌ها و مواد مغذی آن‌ها تقریباً برابر است.

افراد دیابتی نباید میوه بخورند

یکی دیگر از باورهای نادرست، پرهیز کامل بیماران دیابتی از مصرف میوه است. در حالی که تحقیقات خلاف آن را نشان می‌دهند. مصرف میوه نه تنها مانعی برای بیماران دیابتی نیست، بلکه می‌تواند به کنترل بهتر بیماری نیز کمک کند. مطالعات نشان داده‌اند افرادی که میوه بیشتری مصرف می‌کنند، سطح قند خون ناشتای پایین‌تری دارند. همچنین مصرف فلاونوئیدها، که ترکیبات مفیدی در گیاهان هستند، با کاهش خطر مشکلات بینایی ناشی از دیابت ارتباط دارد. اسمیتسون توضیح می‌دهد: «انجمن دیابت آمریکا مصرف کربوهیدرات‌های با کیفیت را برای بیماران دیابتی توصیه می‌کند و میوه از جمله این کربوهیدرات‌های با کیفیت است، چرا که حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است.» او البته توصیه می‌کند بیماران دیابتی به اندازه سهم مصرف میوه توجه داشته باشند، از مصرف زیاد میوه خشک که قند آن متراکم‌تر است پرهیز کنند و میوه را همراه با منابع چربی یا پروتئین دیرهضم مثل کره بادام‌زمینی یا پنیر مصرف نمایند.

پوره کردن میوه باعث کاهش ارزش غذایی آن می‌شود

اگر عاشق اسموتی‌های سالم هستید، خبر خوب این است که میکس یا پوره‌کردن میوه، ارزش غذایی آن را کاهش نمی‌دهد. بانچی در این‌باره می‌گوید: «وقتی میوه کامل را پوره یا مخلوط می‌کنید، فقط بافت آن تغییر می‌کند. هیچ تغییری در فیبر یا سایر مواد مغذی آن ایجاد نمی‌شود.» در واقع، میکس‌کردن می‌تواند حتی باعث هضم راحت‌تر فیبر محلول شود، به‌ویژه برای افرادی که پس از خوردن میوه خام دچار نفخ یا ناراحتی گوارشی می‌شوند. با این حال، بانچی هشدار می‌دهد که چون در حالت مایع نیازی به جویدن وجود ندارد، ممکن است میزان مصرف فرد افزایش یابد و احساس سیری کمتری به او بدهد. او پیشنهاد می‌کند برای تعادل بهتر، اسموتی‌ها را با منابع پروتئینی مانند ماست، پودر پروتئین یا پودر کره بادام‌زمینی ترکیب کنید تا به حس سیری بیشتر کمک شود.

در نهایت، متخصصان تأکید می‌کنند که میوه‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از یک رژیم غذایی سالم هستند. نه‌تنها موجب چاقی نمی‌شوند، بلکه با کاهش خطر بیماری‌های مزمن، کنترل قند خون و بهبود کیفیت تغذیه نقش مهمی در سلامت عمومی ایفا می‌کنند. آنچه اهمیت دارد، نوع و میزان مصرف است، نه اجتناب کامل. پس اگر تاکنون به‌دلیل باورهای غلط از خوردن میوه‌ها فاصله گرفته‌اید، زمان آن رسیده که دیدگاه خود را به‌روز کنید و با خیال راحت از طعم و مزایای آن‌ها لذت ببرید.

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار