آغاز برداشت نوبرانهها/ کاهش قیمت در راه است

بهار امسال در باغات گیلان با رونمایی از نوبرانههایی همانند گوجه سبز رنگ و بویی متفاوت به خود گرفته و ضمن شیرین کردن کام مردم و مسافران، نشانهای از رونق کشاورزی این استان است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، با رویش دوباره بهار، درختان گوجه سبز در باغهای گیلان پیش از هر درخت دیگری بار داده و نوید فصل تازهای از زندگی را به کشاورزان و بهرهبرداران میدهند.
آغاز برداشت این محصول نه تنها خبری خوش برای سفرههای مردم بلکه نشانهای روشن از پویایی اقتصاد کشاورزی استان است؛ آنهم در شرایطی که گیلان با تنوع محصولات باغی خود در جایگاه مهمی در کشور قرار دارد.
گوجه سبز گیلان، با آغاز فصل برداشت، به عنوان اولین محصول بهاری استان، نه تنها به سفرههای مردم رنگ و طعم تازهای میبخشد، بلکه نماد پویایی و شکوفایی اقتصاد کشاورزی در گیلان است با توجه به افزایش عملکرد و کیفیت تولید در سالهای اخیر، این محصول نه تنها در سطح داخلی، بلکه پتانسیل بالایی برای صادرات دارد.
طعم شیرین گوجه سبز در باغات گیلان؛ برداشت نوبرانه ها آغاز شد
آغاز برداشت و پیشبینی تولید
«صالح محمدی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفتگویی از برداشت نوبرانه گوجه سبز از سطح ۲ هزار و ۲۱۶ هکتار باغات استان خبر داد و اظهار کرد: برداشت حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ تُن محصول پیش بینی میشود.
وی با اشاره به افزایش عملکرد محصول گوجه سبز افزود: شرایط آب و هوایی مساعد موجب افزایش تولید نسبت به سال گذشته خواهد شد.
بازیگران اصلی تولید گوجه سبز در پنج شهرستان گیلان
به گفته محمدی، پنج شهرستان تالش، صومعهسرا، ماسال، فومن و شفت سهم عمدهای در تولید گوجه سبز استان دارند و هر یک از این مناطق با اقلیم خاص خود به تولید محصولی با کیفیت و طعم متمایز کمک میکنند.
نکته قابل توجه اینکه کشاورزان محلی نیز با حفظ شیوههای بومی و توجه به توصیههای فنی کارشناسان، کیفیت محصول را ارتقا دادهاند.
ارزش اقتصادی و نقش بهرهبرداران
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به ارزش افزوده این محصول اظهار کرد: ارزش اقتصادی تولید گوجه سبز در استان بیش از ۱۸ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال برآورد میشود.
محمدی، گوجه سبز را یکی از محصولات مهم باغی گیلان دانست که در کنار اشتغالزایی مستقیم برای ۲۶ هزار و ۵۰۰ بهرهبردار، در زنجیره حملونقل، فرآوری و بازار مصرف نیز نقشی کلیدی دارد.
به گفته محمدی، طرحهایی برای توسعه زنجیره ارزش این محصول در دستور کار است که با حمایت دولت و سرمایهگذاران بخش خصوصی، قابل اجرا است.
طعم شیرین گوجه سبز در باغات گیلان؛ برداشت نوبرانه ها آغاز شد
«علیاکبر رستمی» باغدار اهل ماسال در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برداشت گوجه سبز همیشه اولین خبر خوش سال برای ما است، اگر قیمت مناسب باشد، تا پایان تابستان میتوانیم بخشی از هزینههای سال را جبران کنیم.
همچنین «روحالله رضایی» فروشنده گوجه سبز در بازار رشت نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: امسال محصول زودتر و بیشتر رسیده و مشتریان زیادی داریم مردم گیلان به این میوه ترشمزه علاقه خاصی دارند و غیر بومیها نیز که بهارشان بدون گوجه سبز نمیگذرد.
«رؤیا حسنپور کژدهی» دانشآموخته کارشناسی باغبانی به خبرنگار مهر اظهار کرد: در سالهای اخیر با اصلاح روشهای هرس، تغذیه و آبیاری، میزان عملکرد در هکتار تا ۱۵ درصد افزایش یافته است و اگر دولت بتواند صنایع تبدیلی و بستهبندی را تقویت کند، گوجه سبز گیلان قابلیت صادرات هم دارد.
وی با بیان اینکه اگرچه تولید گوجه سبز در سالهای اخیر افزایش یافته است، اضافه کرد: نبود صنایع فرآوری و بازار مناسب، موجب نوسان قیمت و نگرانی کشاورزان در فصل برداشت میشود.
حضور هزاران بهرهبردار در تولید این محصول و ارزش اقتصادی بالای آن، نشان میدهد که با اندکی توجه به زیرساختهای بازار، فرآوری و صادرات، میتوان گوجه سبز را از یک میوه نوبرانه به فرصتی راهبردی برای توسعه کشاورزی گیلان تبدیل کرد.
برای تحقق این هدف، توجه به صنایع فرآوری و ایجاد بازار مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است لذا با توجه به نقش اساسی هزاران بهرهبردار در تولید و ارزش اقتصادی بالای گوجه سبز، سرمایهگذاری در این حوزه میتواند به توسعه پایدار کشاورزی و اشتغالزایی در گیلان کمک شایانی کند.