انویدیا در کامپیوتکس ۲۰۲۵ از NVLink Fusion رونمایی کرد

 انویدیا در کامپیوتکس ۲۰۲۵ از NVLink Fusion رونمایی کرد

 انویدیا در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۲۵ با رونمایی از برنامه NVLink Fusion، برای نخستین‌بار درهای فناوری ارتباطی اختصاصی خود را به روی سایر شرکت‌ها گشود. این اقدام راه را برای طراحی سیستم‌های ترکیبی با مشارکت غول‌هایی مانند کوالکام، فوجیتسو و مدیاتک هموار می‌کند و می‌تواند معماری‌های هوش مصنوعی را وارد مرحله‌ای تازه کند.

به گزارش اقتصادآنلاین، انویدیا در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۲۵ تایوان با رونمایی از برنامه جدیدی با عنوان NVLink Fusion، فصل تازه‌ای از همکاری‌های بین‌شرکتی در حوزه سخت‌افزار را آغاز کرد. این برنامه به شرکت‌های ثالث اجازه می‌دهد از فناوری ارتباطی پرسرعت NVLink این غول تراشه‌سازی در طراحی‌های سفارشی خود استفاده کنند؛ حرکتی که می‌تواند مسیر جدیدی برای معماری‌های هوش مصنوعی در مقیاس کلان باز کند.

برنامه NVLink Fusion به معماران سیستم این امکان را می‌دهد که پردازنده‌ها یا شتاب‌دهنده‌هایی غیر از تولیدات انویدیا را در کنار محصولات این شرکت و در معماری‌های rack-scale یکپارچه‌سازی کنند. به بیان ساده، دیگر لازم نیست همه قطعات از خانواده انویدیا باشند تا بتوانند از فناوری NVLink بهره ببرند. همین بازشدن در‌ها باعث شده کوالکام و فوجیتسو از نخستین شرکای این مسیر جدید باشند و اعلام کنند که در نسل‌های بعدی پردازنده‌های خود، این فناوری را به‌کار خواهند گرفت.

در کنار پردازنده‌ها، این برنامه به شتاب‌دهنده‌های سفارشی هوش مصنوعی نیز گسترش می‌یابد. در این راستا، انویدیا همکاری‌هایی را با شرکت‌های بزرگی، چون Marvell و مدیاتک آغاز کرده و همچنین بازیگران کلیدی در طراحی نرم‌افزار تراشه مانند Synopsys و Cadence نیز به اکوسیستم NVLink Fusion اضافه شده‌اند. این شبکه از شرکای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، انویدیا را در جایگاه مرکزی اکوسیستمی قرار می‌دهد که به‌نظر می‌رسد آینده محاسبات پرقدرت و هوش مصنوعی بر پایه آن ساخته خواهد شد.

NVLink از زمان معرفی خود یکی از عوامل اصلی سلطه انویدیا بر بازار شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی بوده است. مشکل عمده در توسعه سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، محدودیت سرعت تبادل داده میان GPU‌ها و CPU هاست؛ NVLink این چالش را با ایجاد ارتباط مستقیم و پرسرعت میان این واحد‌ها تا حد زیادی حل کرده است. مزیت اصلی این فناوری در مقایسه با رابط PCIe، ارائه پهنای باند تا ۱۴ برابر بیشتر و کاهش چشمگیر تأخیر است.

هرچند NVLink همچنان از زیرساخت‌های الکتریکی PCIe استفاده می‌کند، اما به لطف توسعه نسل‌های جدید آن و به‌ویژه معرفی تراشه اختصاصی NVLink Switch، اکنون امکان توسعه این فناوری به سطح معماری rack-scale فراهم شده است. در نتیجه، ارتباط بین سرور‌ها نیز می‌تواند با همان کیفیت و سرعت بالا انجام شود که پیش‌تر تنها درون یک گره پردازشی ممکن بود.

برنامه NVLink Fusion را می‌توان گامی هوشمندانه در مسیر گسترش نفوذ انویدیا در قلب صنعت نیمه‌رسانا و هوش مصنوعی دانست؛ مسیری که به‌جای انحصار، به‌سوی اتحاد و هم‌افزایی با رقبای بالقوه هدایت شده و به انویدیا امکان می‌دهد در معماری‌های آینده نیز نقش محوری خود را حفظ کند.

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها