منطق استوار بودن مقاومت در غزه از زبان محسن رضایی

اقتصادنیوز: محسن رضایی گفت: بر اساس آیات قرآن، خداوند اجازه آزادسازی شهر و دیار را صادر میکند و مقاومت در غزه نیز بر همین منطق استوار است. ما با اجازه خدا میجنگیم و برای همین جنگ ما دفاع مقدس است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، هفتمین نشست میز جنگ با حضور جمعی از فرماندهان با عنوان « آزادسازی خرمشهر؛ نقطه عطفی فراتر از پیروزی نظامی» در سالن اندیشه موسسه مطالعات سیاسی، فرهنگی اندیشه ناب برگزار شد.
در ابتدای این نشست، سرلشکر محسن رضایی فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس در سخنانی با اشاره به عملیات آزادسازی خرمشهر بیان کرد: در سال نخست دفاع مقدس تمام کسانی که مدعی بودند طرح و برنامهای برای آزادسازی سرزمینهای ایران دارد به آنها میدان داده شد و از نظراتشان استفاده شد. سه عملیات با دیدگاههای کلاسیک اجرا شد و با شکست مواجه شد و جنگهای چریکی و پارتیزانی هم به کار گرفته شد اما راهی برای آزادسازی سرزمینهای بدست نیامد. بنابراین سال نخست جنگ سال پر تجربهای برای فرماندهان بود. فتح خرمشهر تابلو افتخارات فرزندان مکتب امام خمینی (ره) و افتخارات سیاسی ایران است.
وی با اشاره به نقطه نظرات مختلف پیرامون جنگ تحمیلی روایت کرد: در آن دوران راهکارهای سیاسی فراوانی خدمت امام ارائه شد و در نهایت مسیر سیاسی ایشان درست بود. آزادسازی خرمشهر نشان داد ما مسیر انقلاب را درست رفتهایم و ادامه دادهایم. امیدواریم دستاوردهای این عملیات به نسل جوان درست نشان داده شود.
سرلشکر رضایی گفت: بر اساس آیات قرآن، خداوند اجازه آزادسازی شهر و دیار را صادر میکند و مقاومت در غزه نیز بر همین منطق استوار است. ما با اجازه خدا میجنگیم و برای همین جنگ ما دفاع مقدس است. عموما زمانی که به خاطرات جنگ پرداخته میشود؛ آثار و پیامدهای دفاع مقدس کم رنگ میشود.
وی با طرح این پرسش که جنگ چیست؟ پاسخ داد: جنگها ادامه سیاست با کمک زور است و طرف مقابل ما هم با همین منطق با ملت ایران جنگید. ما برای تداوم انقلاب میجنگیدیم و دشمن به دنبال ادامه اجرای سیاست خود بود. یک انقلاب با قدرتهای بینالمللی رویارویی کرد و برتری خود را به اثبات رساند.
رضایی افزود: پر طول دفاع مقدس درک کردیم که اندیشه انقلابی باید بر اندیشه ظالمانه غلبه کند و هر دو قدرت غرب و شرق علیه یک کشور جهان سومی همراه شدند. آزادسازی خرمشهر محصول فرماندهی سپاه و ارتش بود. اکنون جای خالی شهید صیاد شیرازی احساس میشود. این فرماندهی مدل جدیدی از طراحی و اجرای عملیات جنگ بود. پیروزی خرمشهر نتیجه سلسله عملیاتهای برق آسا بود. این پیروزی نظامی، جمهوری اسلامی ایران را تثبیت کرد.
وی گفت : جنگ پس از آزادسازی خرمشهر تا پیش از صدور قطعنامه ۵۹۸ با هدف پیروزی سیاسی ادامه یافت و این قطعنامه همان پیروزی سیاسی بود. پس از آزادسازی خرمشهر یک وحشت بزرگ در پیکره عالم بوجود آمد و استراتژی جنگ با حمایت همه جانبه از صدام وارونه شد. تا پیش از آن میخواستند انقلاب اسلامی شکست بخورد اما پس از عملیات بیتالمقدس دنیا به دنبال آن بود که صدام یک دیوار حائل بزرگ برای پیشگیری از صدور انقلاب اسلامی باشد.
سرلشکر رضایی توضیح داد: دشمنان، ایران را در یک حالت نه جنگ نه صلح قرار دادند. ما اعتماد به نفس پیدا کردیم و متوجه شدیم این مکتب دفاعی مهم است و باید آن را حفظ کنیم. علاوه بر این، باید ناشناختگی خود را حفظ کنیم و انعطافپذیر باشیم و شیوههای خود را در عملیاتهای آتی تغییر دهیم و مراکز ثقل دشمن را مورد حمله قرار دهیم تا واپاشی سازمانی را در دشمن رقم بزنیم. ما احاطه مفهومی و اطلاعاتی بر دشمن کسب کردیم و بیشتر از خود دشمن از آن اطلاعات داشتیم و فرماندهان دشمن را تحلیل میکردیم. در جنگ تحمیلی در همین راستا برای کسب اطلاع از دشمن سه مرتبه نزدیک بود اسیر شوم.
وی ادامه داد: ما نسبت دشمن در داشتن تانک و توپ برتری نداشتیم ولی احاطه اطلاعاتی و مفهومی از آنها داشتیم. ما در جنگ متوجه شدیم میتوان از دل تهدید، فرصتهای بزرگ ساخت و انقلاب تداوم یابد لذا تردید و محافظه کاری موجب سوء استفاده از دشمن میشود. برای همین دفاع مقدس در امتداد انقلاب اول به انقلاب دفاعی دوم تبدیل شد. نباید در این مسئله شک داشت. ما میتوانیم این انقلاب را تا رسیدن به تمام اهدافش آدمه بدهیم.
وی گفت: عقلانیت، ایمان، ایثار خلاقیت راه حلهای برون رفت از مشکلات هستند و هرکدام مکمل یکدیگرند. عملیات بیتالمقدس پر از ایمان و نوآوری و عقلانیت بود. مصداق این نوآوری و همکاری بین سپاه و ارتش عبور از رود کارون بود باید به سرعت انجام میشد.
وی در بخش دیگر سخنان خود خاطرنشان کرد: هیچگاه ابزار و تجهیزات را جایگزین نیروی انسانی نکنید. ما در جنگ متوجه شدیم که اصل نیروی انسانی (رزمندگان)، حمایت مردم، فرماندهان هستند. البته تجهیزات میخواهیم چون باید با نیروی تجهیز شده به دشمن حمله کنیم. علاوه بر این، مرام پیشوایی امام خمینی (ره) و فرماندهان درس دیگری است که باید بیاموزیم آنها جلوتر از رزمندگان بودند و به آنها میگفتند بیا. این مسأله بسیار مهم است و هیچ ملتی بدون آن موفق نخواهد شد.
این فرمانده دفاع مقدس گفت: وحدت یکی از اصول اساسی برای ملتها است. یکی از نقاط مهم در این دوران «برادری» است و انسجام ما در سرداری و سرلشکری نیست. روحیه شهادت طلبی، جهاد و خستگی ناپذیری هم از مهمترین ویژگیهای عملیاتها در دوران دفاع مقدس است. در همین راستا شهید ما آقای رئیسی خدمت را جهادی کرد و خودش هم در این مسیر به شهادت رسید.
در ادامه این نشست، چند تن از فرماندهان درباره ابعاد مختلف عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر مطالبی بیان کردند.
در بخش دیگر این نشست، سایت موسسه مطالعات سیاسی و فرهنگی اندیشه ناب به طور رسمی کار خود را آغاز کرد. همچنین چهار سایت جانبی دیگر هم در همین زمینه فعال شد. علاوه بر این، موزه سرلشکر محسن رضایی هم افتتاح شد.