پژوهش جدید: رژیم غذاییتان میتواند شما را افسرده کند

تحقیقات جدید نشان میدهد انتخاب برخی رژیمهای غذایی خاص ممکن است به بروز افسردگی در افراد منجر شود.
به گزارش نیویورک پست، در این پژوهش عادات غذایی ۲۸ هزار بزرگسال آمریکایی بررسی شد. نتایج این تحقیق نیز در مجله BMJ Nutrition Prevention & Health چاپ شده و هماکنون در دسترس عموم قرار دارد. از بین شرکتکنندگان در این آزمایش، ۲۹ درصد وزن عادی داشتند و ۳۳ درصد هم دچار اضافهوزن بودند. ۳۸ درصد شرکتکنندگان نیز چاق محسوب میشدند.
رژیمهای غذایی ممکن است باعث بروز افسردگی در افراد شوند
محققان الگوهای غذایی را به 4 دسته تقسیم کردند: محدودکننده کالری، محدودکننده مواد مغذی (کمچرب)، محدودکننده قند، نمک یا کربوهیدرات، الگوی غذایی تثبیت شده یا افرادی که در رژیم نبودند.

حدود ۸۷ درصد شرکتکنندگان رژیم غذایی خاصی را دنبال نمیکردند اما ۸ درصد رژیم محدودکننده کالری داشتند، ۳ درصد محدودیت مواد مغذی را انتخاب کرده بودند و ۲ درصد هم از الگوی غذایی تثبیتشده پیروی میکردند.
پرسشنامههای بررسی ملی سلامت و تغذیه آمریکا نشان داد ۸ درصد شرکتکنندگان علائم افسردگی را گزارش کردهاند. علاوهبراین، افرادی که رژیمهای محدودکننده کالری یا مواد مغذی داشتند، نسبت به کسانی که رژیم خاصی نداشتند، نمرات بالاتری در شاخصهای ناراحتی عاطفی و جسمی ثبت کردند که نشان میدهد رژیمهای محدودکننده و بدون نظارت ممکن است به سلامت روان افراد آسیب برسانند.
همچنین محققان دریافتند افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) آنها در دسته دارای اضافهوزن قرار میگیرد، بیشتر احتمال دارد به افسردگی مرتبط با رژیم غذایی مبتلا شوند.
دکتر «ونکات بهات»، روانپزشک، پژوهشگر بالینی و نویسنده اصلی مقاله دراینباره گفت: «یافتهها هشدار میدهند که باید با رژیمهای بیش از حد محدود یا نامتعادل، بهویژه در افرادی که قبلاً با استرس یا چالشهای مرتبط با وزن مواجه بودهاند، با احتیاط برخورد کرد.»
محققان دریافتند کیفیت رژیم غذایی افراد ارتباط مستقیمی با خطر بروز افسردگی در آنها دارد. افرادی که در رژیم غذایی خود بیش از حد از غذاهای فوق فرآوری شده استفاده میکنند، بیشتر احتمال دارد به افسردگی مبتلا شوند.