برندگان مسابقه 2025 عکاسی علمی Nature معرفی شدند: از ردیابی نهنگ تا پژوهش در قطب

در عکس برنده اصلی، زیستشناسی با تفنگ مخصوص در جستجوی نهنگهای نروژ است تا با نصب تگ ماهوارهای مهاجرت آنها را دنبال کند.
نشریه معتبر Nature امسال نیز مسابقه عکاسی سالانه Scientist at Work را با هدف نمایش تنوع، جذابیت و چالشهای دنیای علم برگزار کرد. در این مسابقه، دانشمندان و دانشجویانی از سراسر جهان شرکت میکنند و در کنار پژوهشهای علمی، لحظاتی ناب را از فعالیت خود ثبت میکنند.
در مسابقه امسال هیئتی از کارکنان نشریه Nature، از میان بیش از 200 اثر ارسالشده، 6 عکس برنده را انتخاب کردند؛ تصاویری از اعماق قطب جنوب تا کوههای یونان و سواحل نروژ.
برنده اصلی: تعقیب نهنگها در نروژ

«اما فوگل»، دانشجوی دکترای دانشگاه ترومسو نروژ، جایزه اصلی را برای تصویر زیستشناسی به نام «آدن ریکاردسن» دریافت کرد. در این عکس، ریکاردسن درحال جستجوی نهنگها در نزدیکی کشتیهای ماهیگیری در آبدرههای شمال نروژ دیده میشود.
فوگل درباره تجربه دیدار نهنگها میگوید:
«بوی نفسشان را حس میکردید. قبل از آنکه آنها را ببینید، صدایشان را میشنیدید. همیشه تجربهای باورنکردنی است.»
دیگر برندگان مسابقه عکاسی

عکس برنده بعدی تصویری از «کیت بلویل» از اداره ماهی و حیاتوحش کالیفرنیا است که بچهقورباغهها را در جنگل ملی لاسن نگه داشته است. این عکس را «رایان واگنر» از دانشگاه ایالتی واشنگتن گرفته که سال گذشته نیز یکی از برندگان بود.
در این پروژه، قورباغهها درحال حمام ضدقارچ برای مقابله با بیماری جهانی «کایترید» هستند.

تصویر بعدی تلسکوپ قطب جنوب در ایستگاه آموندسن-اسکات را نشان میدهد. در این عکس، «امان چوکشی» و «آلن فاستر»، دانشجوی دکترای دانشگاه کیس وسترن رزرو، در سرمای استخوانسوز قطب جنوب درباره تابشهای کیهانی پژوهش میکند. چوکشی میگوید در آن ایستگاه فقط 44 نفر حضور دارند که کمتر از 10 نفر آنها دانشمندند.

«مایکل لوناردی» در قله کوه هلیوس یونان پشت لپتاپ نشسته و در پسزمینه، بالونی تحقیقاتی در آسمان دیده میشود. این تصویر را «لیونل فاوره» ثبت کرده است. هدف پروژه آنها بررسی نحوه شکلگیری ابرها در اروپا بود.

«داگمارا وویتانوویچ»، تکنسین تحقیقاتی، تصویر بالا را از 2 دانشمند در سوالبارد نروژ ثبت کرده است که هستههای یخ حفاریشده را بیرون میکشند. این هستهها برای مطالعه حیات میکروبی در یخهای قطبی جمعآوری میشوند.

آخرین عکس برنده را «جیایی وانگ»، دانشجوی دکترای دانشگاه علوم زمین چین، ثبت کرده است. در این تصویر، ژئولوژیست «هاو-چنگ یو» هنگام شب مشغول بررسی منطقهای معدنخیز است. این مناطق علاوهبر طلا، حاوی مقادیر چشمگیری از مس و تنگستن نیز هستند. وانگ تأکید میکند زمینشناسان باید مهارتهای بقا در طبیعت را نیز در کنار دانش آزمایشگاهی داشته باشند.