رقیب جدید برای نورالینک: استارتاپ مالک Valve امسال تراشه مغزی می‌سازد

رقیب جدید برای نورالینک: استارتاپ مالک Valve امسال تراشه مغزی می‌سازد

 این استارتاپ قصد دارد تراشه‌ای بسازد که نسبت به رقبا کوچک‌تر و بدون نیاز به باتری باشد.

«گیب نیوئل»، هم‌بنیانگذار و مدیرعامل شرکت Valve (مالک استیم)، از علاقه‌مندان به ایده پیوند عمیق‌تر مغز انسان با کامپیوتر است. نیوئل چند سال پیش تصمیم گرفت این پروژه را از Valve جدا کند و استارتاپ جدیدی با نام Starfish Neuroscience ثبت کرد. این استارتاپ اخیراً اعلام کرده نخستین تراشه مغزی خود را تا پایان سال 2025 آماده خواهد کرد.

اولین پست وبلاگ این شرکت نشان می‌دهد فعلاً خبری از ایمپلنت مغزی کامل نیست؛ زیرا تراشه این شرکت فقط قطعه‌ای به‌ نام «تراشه الکتروفیزیولوژی سفارشی» است که می‌تواند فعالیت‌های مغزی را ثبت کند و قابلیت تحریک مغز برای درمان بیماری‌ها را دارد.

«نِیت سرمک»، مهندس عصب‌پژوه استارفیش، در این پست نوشته است:

«انتظار داریم نخستین تراشه‌های ما اواخر سال 2025 آماده شوند و دنبال همکاری با شرکت‌هایی هستیم که این تراشه می‌تواند برایشان مسیرهای جدید و هیجان‌انگیزی ارائه کند.»

ویژگی‌ها و مشخصات تراشه مغزی Starfish Neuroscience

استارفیش قصد دارد تراشه‌ای بسازد که نسبت به رقبا کوچک‌تر، کم‌تهاجمی‌تر (به‌معنای نیاز کمتر به جراحی) و بدون نیاز به باتری باشد. به گفته این شرکت، این تراشه فقط با مصرف 1.1 میلی‌وات در حالت عادی می‌تواند از طریق انرژی بی‌سیم کار کند و هم‌زمان به چندین ناحیه مغز متصل شود، برخلاف برخی رقبای فعلی که فقط یک ناحیه را پوشش می‌دهند.

مشخصات فعلی تراشه‌ مغزی استارفیش به شرح زیر اعلام شده است:

در مقام مقایسه، تراشه N1 شرکت نورالینک متعلق به ایلان ماسک، 1024 الکترود روی 64 رشته کاشته‌شده در مغز و مصرفی حدود 6 میلی‌وات دارد. همچنین نیازمند باتری قابل‌شارژ بی‌سیم است و ایمپلنت آن حدود 23 میلی‌متر عرض و 8 میلی‌متر ضخامت دارد. تاکنون این سیستم روی ۳ بیمار انسانی آزمایش شده و باوجود جدا شدن برخی رشته‌ها در نخستین بیمار، او همچنان توانایی استفاده از سیستم را دارد.

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها