چگونه می توان به کمک روزه داری متناوب از سرطان پیشگیری کرد ؟

روزه داری متناوب : تحقیقات نشان میدهد روزه داری متناوب با کاهش وزن، بهبود کلسترول و کاهش التهاب بدن مرتبط است و این نوع از رژیم غذایی برای سلامتی و پیشگیری از چاقی، سرطان ، بیماری های قلبی – عروقی و اختلالات عصبی فواید زیادی دارد.
روزه ی متناوب و آثار مفید آن بر بدن
تحقیقات دکتر Mark Mattson نشان می دهد روزه داری متناوب که اخیراً به عنوان یک درمان پزشکی معرفی شده است، می تواند برای برخی بیماری ها بهتر از دارو عمل کند.
غالباً افراد مقدار زیادی مواد غذایی در طول روز مصرف می کنند، بدون اینکه انرژی زیادی را صرف کنند. این مسئله در طول زمان مشکلاتی را برای فرد بوجود می آورد، از آنجائیکه بیشتر غذاهای مصرفی غذاهای ناسالمی هستند و غالباً در مقادیر زیاد مصرف می شوند، بیماریهایی نظیر فشارخون، بیماریهای قلبی-عروقی، چاقی و حتی دیابت نتیجه ای این رفتارها خواهد بود. روزه داری متناوب یک ناجی جدید برای این بیماریها است و مزایای آن بی شمار است.
در اینجا روزه داری با آنچه در برخی ادیان به آن اشاره می شود، تفاوت دارد. روزه داری مورد نظر ما مصرف مقادیر بسیار کمی مواد غذایی برای یک دوره ی طولانی است. این نوع روزه داری می تواند هر روز یا حتی یک روز در ماه انجام شود.
انواع مختلفی از روزه داری متناوب وجود دارد: روزه داری یک روز در میان با خوردن غذاهایی کمتر از 600 کالری در روز روزه داری، خوردن رژیم غذایی معمولی در 5 روز هفته و 2 روز رژیم 600 کالری و در نهایت خوردن تمام کالری روزانه در طی یک پنجره ی زمانی 4 تا 8 ساعته و ناشتا بودن در سایر ساعات روز .
این انواع مختلف روزه داری با توجه به نیازها و برنامه های هر فرد انتخاب می شود، علاوه بر این الزامی به خوردن صبحانه در این روشها نیست.
دکتر Mattson می گوید: خوردن 3 وعده ی غذای اصلی از دوره ی اول انقلاب کشاورزی در بین مردمی که در مزارع به سختی کار می کردند، مرسوم شد. بدون شک آنها نیاز به مصرف کالری بالایی برای کار در مزارع داشتند (4000 تا 5000 کالری در روز). خوردن غذا پس از بیدار شدن، در وسط روز و خوردن شام در انتهای روز احتمالاً کارآمدترین راه برای غذا خوردن و بهترین روش برای مطابقت با شرایط کاری آن دوره بوده است.
اما ادامه ی این روند در جامعه ی امروزی سبب افزایش دریافت انرژی بیش از مقدار مصرف آن شده است. در هنگام روزه داری فرآیندهایی در بدن اتفاق می افتد که فواید زیادی دارد: مغز تولید فاکتورهای نوروتروفیک را افزایش می دهد، عملکرد شناختی فرد بهبود می یابد، درعین حال عملکرد فرد در شرایط پراسترس بهبود می یابد و باعث افزایش مقاومت فرد در برابر استرس می شود.
دکتر متسون و دکتر والتر لونگو درمقاله ی مروری خود که با عنوان" روزه داری، مکانیزم های مولکولی و کاربردهای بالینی" درمجله ی Cell press منتشر شده است، می گویند: سایر اعمال از جمله کاهش فاکتور رشد شبه انسولینی و مقدار لپیتین در خون از نتایج روزه داری است، همچنین مقدار کتون، ادیپونکتین و گرلین در خون افزایش می یابد.

رژیم فستینگ (روزه داری) و فواید رژیم غذایی فستینگ برای کاهش وزن
در کبد و ماهیچه ها حساسیت به انسولین افزایش می یابد که برای افراد مبتلا به دیابت مفید است درحالی که سلولهای چربی به تجزیه ی چربی ها پرداخته و التهاب در بافت چربی کاهش می یابد. روده مقدار انرژی کمتری را دریافت می کند و تکثیر سلولی کاهش می یابد که تاثیر بسیار زیادی بر چاقی از چندین جهت دارد. روزه داری همچنین ضربان قلب در حالت استراحت و فشار خون را کاهش می دهد و مقاومت به استرس را افزایش می دهد. این فرآیندها به بدن کمک می کند تا در شرایط تنش بهتر عمل کند و نتایج مفید بالینی دراز مدتی را سبب می شود.
ویدئو مرتبط با روزه داری متناوب و پیشگیری از سرطان و پیری :
در مطالعه ی دیگری که توسط دکتر متسون انجام گردید، محدودیت مصرف کالری و ورزش سبب بهبود عملکرد مغزی، کاهش عوارض عصبی با سرکوب پرخوری و افزایش میل به انجام ورزش با مصرف صحیح انرژی گردید.
دکتر متسون می گوید: سرطان، آرتریت روماتوئید، پارکینسون و حتی آلزایمر را می توان با این نوع روزه داری ، کنترل نمود. این روش یک رویکرد عالی برای درمان دیابت است. در برخی از فرهنگها روزه داری را یک روش معنوی برای کمک به فرد می دانند اما روزه داری در واقع بطور همه جانبه به بهبود سلامت فرد کمک می کند.
به گفته ی دکتر متسون، پزشکان باید بیشتر به این پدیده توجه کنند و مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه برای ارائه ی شواهد انسانی باید انجام گردد. روزه داری متناوب هیچ هزینه ای برای بیماران ندارد و مانند یک تسکین برای دردهای آنها محسوب می شود.